Foto

Ashley Walker, prima naturalizare din baschetul romanesc!

Guvernul a decis in sedinta de miercuri acordarea cetateniei romane baschetbalistei de origine americana Ashley Janeen Walker. Astfel, sportiva legitimata in prezent la una dintre cele mai puternice echipe din prima liga italiana, Umana Reyer Venezia, va putea evolua in tricoul nationalei feminine a Romaniei cat de curand, dupa ce vor fi realizate toate formalitatile oficiale.
 
Guvernul a decis in sedinta de miercuri acordarea cetateniei romane sportivilor de inalta performanta Walker Ashley Janeen si Simone Tempestini,  ceea ce va permite includerea lor in lotul national feminin de baschet, respectiv in lotul national de automobilism, in vederea participarii la competitii international”, se arata in comunicatul de presa remis miercuri de Guvernul Romaniei. In informarea oficiala de la Palatul Victoria se mai arata: “Sportiva din Statele Unite ale Americii, Walker Ashley Janeen, a solicitat dobandirea cetateniei romane in data de 25.07.2016, iar sportivul din Italia, Simone Tempestini, in data de 27.04.2016. Solicitarile au primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetatenie din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, constatandu-se astfel indeplinirea conditiilor legale. In acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului si Sportului a initiat Hotararile pentru acordarea cetateniei romane celor doi sportivi, adoptate astazi in sedinta de Guvern. Cetatenia romana a fost acordata celor doua persoane in temeiul prevederilor Legii cetateniei romane, modificata si completata prin OUG 37 din 2015.
Tinand cont de aceasta, putem afirma ca baschetul romanesc beneficiaza, astfel, de prima naturalizare din istorie iar Federatia Romana de Baschet va face totul pentru a o inregistra pe Walker Ashley Janeen in aceste zile pe lista FIBA in dreptul Romaniei, in vederea utilizarii in meciurile decisive de calificare la Eurobasket Women 2017, cu Israel si Turcia, partide care se vor disputa luna viitoare.
Mentionam ca sportiva de origine americana a evoluat trei sezoane in Liga Profesionista Nord-Americana de baschet feminin (WNBA), dar si la numeroase echipe de top din Europa, in Ucraina, Turcia, Israel, Italia, precum si in tara noastra, la CSM Targovi?te, echipa cu care a castigat in 2013 trofeul Cupa Romaniei.
Nascuta in data de 24 februarie 1987, Ashley Walker poate evolua atat ca extrema de forta, cat si pe postul de pivot clasic, avand 1,87 m si 90 kg. Dupa patru ani petrecuti la echipa Universitatii din California, Ashley Walker a fost draftata in 2009 in WNBA, fiind aleasa de pe pozitia a 12-a de echipa Seattle Storm. A mai evoluat in WNBA la Tulsa Shock si Washington Mystics. Tot din 2009 si-a inceput si cariera internationala in Europa, jucand in Israel, la finalista ligii Maccabi Ashdod. In sezonul trecut, Ashley Walker a evoluat pentru celebra Berreta Famila Schio si a castigat titlul national in Italia, iar in actualul sezon competitional a ramas tot in Peninsula si imbraca tricoul echipei Umana Reyer Venezia.

FOTO - Ashley Walker in tricoul campioanei Italiei - Berreta Famila Schio

Parteneri