Foto

Astazi se da startul in Cupa Romaniei, editia 2018-2019

Astazi se da startul sezonului baschetbalistic intern, atat la masculin, cat si la feminin. Conform calendarului competitional anuntat de FRB, prima competitie care deschide sezonul 2018-2019 este Cupa Romaniei, la startul competitiei KO prezentandu-se toate echipele din LNBM si LNBF.

In turul inaugural al competitiei masculine vor evolua doar echipele din Grupa B si Grupa C a LNBM, acestea urmand sa se lupte pentru calificarea in faza superioara in confruntari ce se disputa in sistem tur-retur. In urma tragerii la sorti efectuate in prezenta reprezentantilor cluburilor a rezultat urmatorul program pentru turul inaugural, cu precizarea ca meciurile sunt programate sa se desfasoare in 26 si 29 septembrie 2018:

1 ABC Athletic Constanta CS Rapid Bucuresti
2 ACS Targu Jiu CN Aurel Vlaicu Bucuresti
3 CSM VSKC Miercurea Ciuc CSM Medias
4 CS Universitatea Cluj-Napoca CS Cuza Sport Braila
5 CSO Voluntari CS Agronomia Bucuresti
6 CS Phoenix Galati CSM Targu Mures
7 CSM Sighetu Marmatiei CSM Focsani

* singura disputa care a fost amanata din motive obiective este Universitatea Cluj-Napoca – Cuza Sport Braila, mansa urmand sa se joace la inceputul lunii octombrie.
Rezultatele si statisticile tuturor meciurilor pot fi vizualizate in timp real pe http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/
Tinand cont de sistemul competitional, cele sapte echipe invingatoare din turul inaugural vor accede in faza urmatoare alaturi de o echipa lucky-looser si vor evolua in cadrul celui de-al doilea tur al Cupei Romaniei (cu meciuri in 17 si 24 octombrie 2018). Meciurile dintre acestea vor fi stabilite prin tragere la sorti. In turul al treilea al Cupei Romaniei, masculin, vor accede cele patru invingatoare din turul secund si echipele de pe pozitiile 5-8 din Grupa A, respectiv BCMU FC Arges Pitesti, SCM Timisoara, SCMU Craiova si Dinamo Stiinta Bucuresti (cu meciuri tur-retur in 13 si 20 martie 2019). Meciurile dintre acestea vor fi stabilite tot prin tragere la sorti. In turul al patrulea al Cupei Romaniei, masculin, vor accede cele patru invingatoare din turul al treilea si echipele de pe pozitiile 1-4 din Grupa A, respectiv CSM CSU Oradea, Steaua Bucuresti, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si BC CSU Sibiu (meciuri tur-retur in 3 si 10 aprilie 2019). Invingatoarele din turul al patrulea se califica in FINAL 4 Cupa Romaniei, masculin, sezonul 2018-2019, turneul final urmand sa se dispute in perioada 17-18 aprilie 2019 iar meciurile din semifinale vor fi stabilite prin tragere la sorti.
 
Intrecerea similara feminina programeaza in turul inaugural sase manse duble intre echipele din Grupa A si Grupa B, jocurile disputandu-se in sistem tur-retur. Campioana en-titre, echipa ACS Sepsi Sic Sfantu Gheorghe, participanta in actualul sezon al Eurocup Women, este calificata direct in turul secund. In urma tragerii la sorti efectuate in prezenta reprezentantilor cluburilora rezultat urmatorul program pentru turul inaugural, cu precizarea ca meciurile sunt programate sa se desfasoare in 26 si 29 septembrie 2018:

1 CSM Satu Mare CS Rapid Bucuresti
2 CSM Alexandria CS Agronomia Bucuresti
3 CS Universitatea Cluj-Napoca CS Phoenix Constanta
4 CSM Targoviste CSM Targu Mures
5 CSU Oradea ACS KSE Targu Secuiesc
6 FCC ICIM CSB Arad CS Tara Barsei 2011 Brasov

 * Mansa dubla dintre CSM Satu Mare si Rapid Bucuresti se disputa in 28 si 29 septembrie, pe terenul finalistei LNBF din sezonul trecut.
Rezultatele si statisticile tuturor meciurilor pot fi vizualizate in timp real pe http://www.frbaschet.ro/campionat-feminin/cupa-romaniei/
Tinand cont de sistemul competitional, cele sase echipe invingatoare din turul inaugural vor accede in faza urmatoare, alaturi de o echipa lucky-looser si de ACS Sepsi Sic Sfantu Gheorghe, acestea urmand sa evolueze in cadrul celui de-al doilea tur al Cupei Romaniei (cu meciuri in 27 februarie si 06 martie 2019). Meciurile dintre acestea vor fi stabilite prin tragere la sorti.
Cele patru echipe invingatoare din turul secund vor accede in Final 4 Cupa Romaniei, feminin, turneul fiind programat pentru perioada 30-31 martie 2019 iar meciurile din semifinale vor fi stabilite prin tragere la sorti.

Parteneri