Foto

Athletic Constanta si CSM Miercurea Ciuc invingatoare in Turneele 4 din Cupa Romaniei 3x3

Duminica, in Arena de Baschet din Capitala si in Sala Sporturilor din Medias, s-au derulat confruntarile din cadrul Turneelor 4 ale seriilor VEST si EST contand pentru prima faza a editiei inaugurale a Cupei Romaniei 3x3, masculin, sezonul 2019.
Dupa trei turnee castigate in serie de CSM CSU Oradea, duminica, la Medias, a fost randul echipei CSM VSKC Miercurea Ciuc sa obtina un procentaj maxim si sa-si treaca in cont un succes important in seria VEST, Raoul Olariu, Adrian Movileanu, Andrei Damian si Matyas Lokodi reusind sa se impuna in toate confruntarile zilei. Dupa ce au dispus in faza grupelor de Universitatea Cluj-Napoca, cu 22-7, si de SCM Timisoara, cu 21-20, “ciucanii” au intrat in faza disputelor eliminatorii si au mai adunat inca trei victorii: 22-6 cu ACS Tg. Jiu in sferturile de finala, 22-8 cu CSM Medias in semifinale si 16-12 cu SCM Timisoara in finala. Interesant de remarcat este si faptul ca CSM CSU Oradea a stabilit un record de 17 victorii consecutive de la debutul competitiei, castigatorii primelor trei turnee fiind opriti in sferturile de finala ale Turneului 4 de CSM Medias, grupare care s-a impus cu 21-11.
Tot duminica, dar la Bucuresti, in Arena de Baschet, ABC Athletic Constanta a reusit din nou sa se impuna, castigand turneul 4 al seriei EST dupa un parcurs fara greseala. Astfel, Cezar Baragau, Alexandru Lita, Adrian Trandafir si Dragos-Alin Andries si-au trecut in cont sase victorii consecutive, dispunand in faza grupelor de CSM 2007 Focsani, cu 22-13, de CSO Voluntari, cu 22-13, de Agronomia Bucuresti, cu 18-15, si de Rapid Bucuresti, cu 21-19. In semifinale, constantenii au trecut de invingatoarea turneului 3, CSU Pitesti, cu scorul de 21-12, iar in ultimul act al intrecerii au reusit sa dispuna din nou de Rapid Bucuresti, cu 22-15.
 
Astfel, dupa patru zile pline de baschet, prima faza a editiei inaugurale a Cupei Romaniei 3x3, masculin, sezonul 2019, s-a incheiat, invingatoarele primelor turnee fiind:
Turneul 1 seria EST – ABC Athletic Constanta (19-16 in finala cu Dinamo Stiinta Bucuresti)
Turneul 1 seria VEST – CSM CSU Oradea (19-16 in finala cu BCMU FC Arges Pitesti)
Turneul 2 seria EST – ABC Athletic Constanta (20-14 in finala cu Agronomia Bucuresti)
Turneul 2 seria VEST – CSM CSU Oradea (21-14 in finala cu BC CSU Sibiu)
Turneul 3 seria EST – CSU Pitesti (20-18 in finala cu CSO Voluntari)    
Turneul 3 seria VEST – CSM CSU Oradea (22-8 in finala cu SCM Timisoara)
Turneul 4 seria EST – ABC Athletic Constanta (22-15 in finala cu Rapid Bucuresti)
Turneul 4 din seria VEST – CSM VSKC Miercurea Ciuc (16-12 in finala cu SCM Timisoara)
 
Rezultatele inregistrate, precum si alte informatii despre toate turneele din cadrul Cupei Romaniei 3x3, puteti gasi AICI.

Conform Regulamentului Specific, primele 6 echipe din cele doua serii, EST si VEST, au obtinut calificarea la Turneul Semifinal al Cupei Romaniei, programat sa se desfasoare in 13 aprilie 2019. A doua zi, in 14 aprilie, va avea loc Turneul Final al Cupei Romaniei 3x3, masculin, editia 2019. In baza punctajului obtinut, iata cele 12 echipe care vor evolua in faza superioara a Cupei Romaniei: ABC Athletic Constanta, Dinamo Stiinta Bucuresti, CSU Pitesti, CSO Voluntari, Rapid Bucuresti, CSA Steaua Bucuresti (seria EST), CSM CSU Oradea, CSM VSKC Miercurea Ciuc, SCM Timisoara, BCMU FCA Pitesti, BC CSU Sibiu, CSM Sighetu Marmatiei (seria VEST).

FOTO - ABC Athletic Constanta a castigat trei turnee in seria EST (credit Alina Cojocaru)

Parteneri