Foto

Au rezistat doar doua sferturi la Paris

BCM U Pitesti a ramas in continuare fara victorie in Grupa E din EuroChallenge, dupa ce gruparea antrenata de Tudor Costescu a fost depasita, marti seara, pe terenul echipei franceze Paris Levallois, cu scorul de 70-84 (18-24, 23-13, 16-26, 13-21). La fel ca si la jocul din tur, BCM U Pitesti a condus la pauza mare, dar finalul a apartinut din nou francezilor, astfel ca pitestenii continua sa caute gustul victoriei in cupele europene.
 
Copie la indigo
 
Detinatoarea Cupei Romaniei, BCM U Pitesti, pornea clar cu sansa a doua in jocul disputat marti seara pe terenul echipei franceze Paris Levallois, mai ales ca in tur reprezentanta Hexagonului reusise sa se impuna dupa un meci nebun si in Trivale. Neavand ce pierde, pitestenii pregatiti de Tudor Costescu au jucat din nou bine in primele doua sferturi, astfel ca la pauza mare oaspetii erau in avantaj, scor 41-37, in urma unui sfert secund deosebit, care i-au avut in prim plan pe Kinloch si Jones. Din nefericire, la fel ca si la Pitesti, parca intr-o copie trasa la indigo, francezii s-au “trezit” la vestiare si au declansat un tavalug infernal, speculand prompt orice eroare comisa de pitesteni (n.n. – oaspetii au avut 23 de mingi pierdute!). De altfel, dominatia franceza a fost clara in ultimele 15 de minute, Paris Levallois demonstrand ca este o echipa cu o experienta foarte mare si cu un final naprasnic. In cele din urma, la capatul unui joc tensionat doar in primele 25 de minute, francezii s-au impus cu scorul de 84-70 si continua sa spere la un loc in grupele optimilor de finala ale EuroChallenge, in vreme ce BCM U Pitesti ramane in continuare fara victorie in actualul sezon european si acuza faptul ca are o banca “scurta” gratie accidentarilor.
Conform datelor FIBA-Europe, punctele BCM U Pitesti au fost realizate de JONES (16 puncte, 2x3, 7 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 capac), GENNIE (15 puncte, 2 recuperari, 5 pase decisive, 1 interceptie), KINLOCH (14 puncte, 8 recuperari, 2 interceptii), BARAC (14 puncte, 1x3, 2 recuperari, 2 pase decisive), ALBIJANIC (6 puncte, 6 recuperari, 1 capac), NEGUT (3 puncte, 1x3, 3 recuperari, 1 interceptie, 2 capace), POPESCU (2 puncte, 4 recuperari, 2 pase decisive). A mai evoluat CHIROF. De la invingatori s-au remarcat MAY (22 puncte, 12 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii, 4 capace) si COX (18 puncte, 2x3, 2 recuperari, 3 pase decisive).
 
Declaratii la cald
 
Imediat dupa joc, antrenorul Tudor Costescu a declarat: “Am jucat doar in sapte jucatori. Suntem capabili sa jucam bine la inceput, atunci cand suntem proaspeti, dar pe masura ce acumulam oboseala se vede pe teren. Am incercat sa ne adaptam situatiei, sa avem timpi de odihna si sa schimbam tactica, dar nu a mers. Paris Levallois este o echipa puternica; a meritat victoria.” De pe banca cealalta, antrenorul Denis Christophe a mentionat: “Este foarte bine sa fi capabil sa castigi un meci urat. Ne-am dorit sa ne concentram asupra victoriei, ne-am dorit sa fim eficienti. Victoria conteaza si asteptam acum urmatorul joc.” Unul dintre principalii marcatori ai BCM U Pitesti, americanul Adonte Gennie, a punctat: “Am invatat foarte multe in urma acestor jocuri. Experienta din EuroChallenge ne va ajuta in campionatul intern. Paris Levallois este o echipa foarte energica si ne-a fost foarte greu sa concuram impotriva lor, dar asemenea jocuri ne ajuta sa devenim mai puternici si sa jucam din ce in ce mai bine.” La randul sau, americanul John Cox a concluzionat: “Este o victorie importanta, care ne mentine in cursa calificarii.  Pentru mine, este din ce in ce mai usor, deoarece jucam ca o echipa, avem ritm iar altruismul ne ajuta foarte mult sa obtinem victoria.
 
Programul si clasamentul Grupei E
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de Okapi Aalstar in fata belgienilor de la Belfius Mons-Hainaut, cu scorul de 97-84, iata cum arata clasamentul Grupei E:
1. Okapi Aalstar – 7 puncte
2. Paris Levallois – 7 puncte
3. Belfius Mons-Hainaut – 6 puncte
4. BCM U Pitesti – 4 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care BCM U Pitesti le mai are de sustinut:
04.12.2012– BCM U Pitesti – Okapi Aalstar (ora 19:30)
11.12.2012– Mons-Hainaut – BCM U Pitesti (ora 20:30)
 
FOTO (copyright FIBA-Europe)

Parteneri