Foto

Aur si argint pentru nationalele U18 ale Romaniei prezente la Albena

Finala romaneasca la  Festivalul National Olimpic pentru Tineret de la Albena! Prezente la a cincea editie a competitiei organizate de forul Olimpic Bulgar, nationalele masculine U18 ale Romaniei s-au intalnit in marea finala. Daca vecinii de la sud de Dunare ne-au permis sa onoram invitatia cu doua selectionate, baietii lui Eugen Ilie n-au stat pe ganduri si au luat medaliile de aur si medaliile de argint. In ultimul act, Romania 1, formata din Andrei Ene, Mehmet Hortoglu si Andrei Damian a intalnit Romania 2, echipa ce i-a avut in componenta pe Catalin Staicu, Andrei Neguroiu si Andrei Cazan. Romania 1 s-a impus cu 11-8.

La feminin, nationala Romaniei, compusa din Samira Salasel, Chitanu Andreea si Chifan Raluca a intrat in finala, insa elevele Florinei Capatana au cedat cu 8-6 in fata echipei din Varna, obtinand medaliile de argint. “Sunt foarte fericita pentru aceasta medalie pe care au cucerit-o fetele  la Albena! Ma simt foarte onorata ca am avut ocazia sa particip aici si sa conduc natioanala Romaniei de 3x3.  Jucatoarele noastre si-au dorit foarte mult sa castige, insa poate nu suficient, daca nu am luat aurul. Filosofia mea de viata este ca prin ambitie si dorinta poti realiza orice! Le felicit din suflet si ma bucur ca am fost alaturi de ele la acest prim succes”, a declarat imediat dupa finala tanara antrenoare Florina Capatana.

De partea cealalta, antrenorul Eugen Ilie a tinut sa precizeze ca lupta a fost pe masura succesului. “Baietii s-au luptat exemplar si medaliile reprezinta o incununare a eforturilor pe care le-au depus.  Am intalnit echipe puternice pe parcurs, au fost si jucatori din lotul national U18 al Bulgariei. Ma bucur mult ca acesti copii minunati au castigat”, a concluzionat antrenorul nationalei U18.


3 medalii a cucerit Romania la Festivalul National Olimpic pentru Tineret de la Albena! Una de aur si doua de argint.

Parteneri