Foto

Aur si argint pentru Romania la Festivalul Tinerelor Sperante Olimpice, Albena 2014

Echipele nationale de baschet 3x3 ale Romaniei, formate din componenti de baza ai reprezentativelor U18, au castigat o medalie de aur, la feminin, si una de argint, la masculin, la cea de-a VII-a editie a Sports Festival “Young Olympic Hopes”, care s-a incheiat, astazi, in statiunea bulgara Albena.
 
Echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei, coordonata de antrenorul George Trif si formata din componente de baza ale nationalei U18, Kincso Kelemen (Bball 6 Sf. Gheorghe), Ana Ferariu (Olimpia CSU Brasov), Mihaela Gherman (LPS Alba Iulia) si Zsuzsanna Buzogany (BC Sirius Tg. Mures), a reusit sa cucereasca medaliile de aur la cea de-a VII-a editie a Festivalului “Tinerelor Sperante Olimpice” din statiunea bulgara Albena, care s-a desfasurat in perioada 09-11 iunie 2014. Dornice sa mentina statutul de campioana dobandit la editia precedenta, din 2013, cand echipa noastra formata din Irina Cristina Gavrila, Selena Kirberg, Izabella Lovasz si Zsuzsanna Buzogany a castigat primul loc, cele patru tricolore au avut un parcurs exceptional si si-au mentinut invincibilitatea pe toata durata competitiei, care a avut la start opt participante. Conform organizatorilor, in finala intrecerilor de la Albena, Romania a dispus in aceasta dimineata de BK Varna Bulgaria, cu scorul de 10-8, si a intrat in posesia mult ravnitelor medalii la Sports Festival “Young Olympic Hopes” – Albena 2014.
Bucuria delegatiei noastre dupa superba performanta a tricolorelor a fost dublata si de rezultatul obtinut de echipa masculina de baschet 3x3 a Romaniei, formata din componentii lotului national U18, Tudor Gheorghe (CSU Cuadripol Brasov), Vlad Chiriac (U-Mobitelco Cluj-Napoca), Dragos Onea (CSU Cuadripol Brasov)si Dragos Gheorghe (U-Mobitelco Cluj-Napoca), tricolorii reusind sa castige medaliile de argint. Dupa un parcurs foarte bun, tinerii baschetbalisti romani coordonati de pe margine de antrenorul George Trif au cedat in finala, in fata BK Ruse Bulgaria, cu scorul de 8-10, si au obtinut medaliile de argint, imbunatatind, astfel, rezultatul de la editia precedenta, cand Andrei Neguroiu, Alexandru Marinica, Madalin Potcoava si Dimitris Rasty Petzalis au obtinut locul patru.

Parteneri