Foto

Banca Transilvania, partenerul principal al Federatiei Romane de Baschet

Acord istoric pentru baschetul romanesc!
De astazi, Banca Transilvania a devenit partenerul principal al Federatiei Romane de Baschet si va sustine in urmatorii doi ani atat activitatea loturilor nationale, precum si proiectele baschetului romanesc. Parteneriatul in valoare de un milion de euro a fost anuntat public, astazi, de catre Omer Tetik, Directorul General al Bancii Transilvania, si Horia Paun, Presedintele Federatiei Romane de Baschet, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Arena de Baschet din Capitala.

Fost jucator de baschet, asa cum a dezvaluit presei, Omer Tetik a oferit cateva detalii referitoare la noul parteneriat. „Ne bucuram ca Banca Transilvania devine, prin acest parteneriat, principalul sustinator al baschetului romanesc. Investind in valorile autohtone, investim in mandria nationala, baschetul fiind un sport foarte iubit si practicat in tara noastra de jucatori de toate varstele. Speram in rezultate cat mai bune ale echipelor nationale si ale echipelor de club. Banca Transilvania este prieten al baschetului romanesc! Avem deja o traditie la implicarea in baschetul romanesc si am ales sa extindem parteneriatul cu Federatia Romana de Baschet. Am fost convins de presedintele FRB, Horia Paun, si de echipa sa, si am decis sa realizam un parteneriat solid pentru urmatorii doi ani”, a mentionat Omer Tetik, precizand ca valoarea financiara a parteneriatului va depasi un million de euro pentru doi ani. “Am jucat si eu baschet cand eram tanar. Doar ca a venit un moment cand am ales alt drum in viata si am devenit bancher”, a adaugat pe un ton glumet Directorul General al Bancii Transilvania, dupa care a motivat de ce Banca Transilvania a ales sa sprijine baschetul. “Pentru ca are un numar impresionant de practicanti in Romania si in intreaga lume, pentru ca este un sport de impact, foarte iubit de suporteri. Nu in ultimul rand, baschetul este un sport curat si atractiv, ce atrage foarte multi copii si tineri.” La randul sau, presedintele FRB, Horia Paun, a mentionat: “Este un moment important pentru baschetul romanesc si de astazi putem vorbi despre un parteneriat solid si totodata consistent pe urmatorii doi ani. Practic, colaborarea cu Banca Transilvania am inceput-o in 2015, la Campionatul European de baschet 3x3 de la Bucuresti, unde cu nationala masculina am si devenit in premiera campioni europeni, a continuat anul trecut la nationala de senioare, BT devenind sponsor oficial al reprezentativei feminine a Romaniei pentru campania de calificare la EuroBasket Women 2017, iar acum am decis sa extindem parteneriatul nostru. Suntem foarte fericiti ca Banca Transilvania a venit langa noi si ca vom face echipa pentru proiectele viitoare, si ma refer aici atat la segmentul juvenil, unde vom putea aduce un plus de investitie in pregatirea campionilor de maine, cat si la nivelul nationalelor.
Alaturi de Omer Tetik si Horia Paun au fost prezenti la conferinta de presa si doi componenti de baza ai echipelor Romaniei, Sonia Ursu si Titus Nicoara. “Fata de anii trecuti, am simtit un plus de sustinere la echipa nationala, dupa ce Banca Transilvania a devenit nu numai sponsorul oficial al echipei ci si suporterul nostru. Ne bucura extinderea parteneriatului si ne dorim sa ne fiti alaturi in continuare in cursa noastra spre EuroBasket Women 2017”, a subliniat Sonia Ursu, in vreme ce Titus Nicoara, unul dintre cei mai cunoscuti tricolori, a precizat: “Suntem incantati sa avem ca partener principal Banca Transilvania, mai ales ca anul viitor vom participa la EuroBasket 2017, un eveniment major in viata noastra si foarte important pentru baschetul romanesc. Aveam nevoie de un sprijin puternic la nationala de seniori in vederea EuroBasket 2017 iar acest parteneriat important ne intareste increderea ca vom putea spera la rezultate notabile. Cred ca va ajuta baschetul romanesc si la promovarea de care avem nevoie, dar si la dezvoltarea si pregatirea juniorilor, cei care asigura viitorul nationalei.

Sperante pentru EuroBasket 2017


Si cum in urma cu doua zile a fost lansat oficial logo-ul EuroBasket 2017, competitie ce va fi gazduita anul viitor in premiera in Romania, Israel, Turcia si Finlanda, conferinta de presa a continuat cu detalii despre cel mai mare eveniment sportiv gazduit de tara noastra in ultimele trei decenii. “EuroBasket 2017 este al doilea eveniment sportiv ca importanta pentru continentul nostru, dupa fotbal. Este pentru a doua oara cand FIBA a decis ca aceasta intrecere sa fie gazduita de patru tari, dupa o buna experienta la editia din 2015”, a subliniat Horia Paun, in vreme ce jurnalistii prezenti admirau logo-ul oficial al EuroBasket 2017 expus in Arena de Baschet. “De acum inainte putem sa vorbim mai mult despre acest turneu final, important pentru baschetul autohton, pentru Cluj-Napoca, dar mai ales pentru Romania. Este o intrecere de anvergura, poate cea mai importanta competitie organizata in Romania dupa decembrie 1989. Si cand spun asta subliniez doar cateva dintre datele editiei trecute, EuroBasket 2015 adunand 720.000 de spectatori in cele patru tari, dar si un impact major in intreaga lume, intrecerea fiind transmisa in direct de 165 de televiziuni. Noi suntem pregatiti, suntem constienti ca mai avem mult de munca, dar sunt convins ca ne vom ridica la inaltime din punct de vedere organizatoric, dar si in plan sportiv, pentru ca ne dorim sa obtinem o performanta notabila”, a incheiat Horia Paun. La randul sau, Omer Tetik a subliniat ca abia asteapta competitia continentala si ca este suporterul nationalei Romaniei: “Sunt convins ca la EuroBasket vom face o figura frumoasa. Abia astept sa mergem impreuna la Istanbul (n.n. – gazda fazelor finale ale EuroBasket 2107) si sa port tricoul nationalei Romaniei la meciuri!”.
 
Vara fierbinte pentru tricolori


Referindu-se la programul de vara al nationalelor de seniori ale Romaniei, presedintele FRB a mentionat: “In perioada imediat urmatoare, nationala feminina va intra intr-un program centralizat de pregatire, in Capitala. Apoi, vom merge in Cehia, la un turneu unde vom evolua impotriva echipelor Cehia A, Cehia B si Ungaria. Subliniez ca vom merge in Cehia cu un lot mai tanar, deoarece ne dorim sa promovam pentru echipa nationala si cateva jucatoare mai tinere. Obiectivul final este in luna noiembrie, cand vom avea doua partide extrem de importante pentru calificarea la EuroBasket Women 2017. Trecand la nationala masculina, luna viitoare, vom participa, pentru prima data, la un turneu oficial in China. Vom sta acolo o perioada de doua saptamani si avem cateva meciuri programate. Ne intoarcem in România, pentru un cantonament la Cheile Gradistei, dupa care urmeaza meciuri de pregatire cu Cipru. In luna august, vom organiza un puternic turneu international la Cluj-Napoca, alaturi de nationalele Georgiei, Estoniei si Ungariei. Vom finaliza campania de pregatire din vara cu partide de verificare sustinute impotriva Georgiei.”

Parteneri