Foto

Baschet 3x3 in mijlocul desertului, cu Sport Arena Streetball

Dupa zece sezoane de competitii organizate in Romania, Sport Arena Streetball (www.3la3.ro; www.facebook.com/SportArenaStreetball) a teleportat atmosfera meciurilor de baschet 3x3 in mijlocul desertului, organizand in Emiratele Arabe Unite primele turnee de acest gen cu ocazia Campionatelor Mondiale de Juniori U17.
 
Sustinute de UAE Basketball Association si Dubai Sports Council, cele doua competitii, denumite Dubai 3x3 Basketball (www.3x3UAE.com; www.facebook.com/3x3UAE), au atras in jur de 200 de sportivi si au fost dotate cu premii in valoare de 1.500 de dolari.
Primul turneu a avut loc chiar “acasa” la Cosmin Olaroiu, la Al Ahli, la doi pasi de stadionul pe care isi desfasoara meciurile echipa antrenata de roman si care a devenit campion in Emirate in sezonul trecut. A fost doar cel de-al doilea turneu de baschet 3x3 popular organizat vreodata in Emiratele Arabe Unite si primul desfasurat sub egida FIBA.
Actiunea s-a mutat apoi intr-o arena multifunctionala de cinci stele, Hamdan Sports Complex, care s-a transformat din pisicina olimpica de inot in arena de baschet pentru Campionatele Mondiale de Juniori U17. Intrarea principala pentru spectatori a fost locul pe care, in doar cateva ore, echipa Sport Arena l-a transformat intr-un teren oficial de baschet 3x3, la standarde FIBA. Nu numai participantii, dar si fanii veniti sa urmareasca meciurile de la Campionatul Mondial, au avut sansa sa-si demonstreze calitatile pe terenul de baschet atat in partide ad-hoc cat si in concursuri (http://youtu.be/i6vQDYjkLzg).
Iar premierea invingatorilor s-a facut in mare stil, pe terenul central al competitiei, in pauza finalei mici a Campionatului Mondial dintre Spania si Serbia, trofeele si medaliile fiind acordate de catre reprezentantii UAE Basketball Association, in prezenta presedintelui FIBA, Yvan Mainini.
Federatia Internationala de Baschet a evidentiat actiunea echipei Sport Arena intr-un articol publicat pe site-ul oficial in sectiunea dedicata baschetului 3x3. Articolul de pe site-ul FIBA aici: (http://www.fiba.com/pages/eng/fc/3x3/p/newsid/73511/arti.html)

Parteneri