Foto

Tabloul complet al primei faze din play-off-ul LNBM, editia 2018-2019


Cele opt echipe calificate in prima faza din play-off-ul Ligii Nationale de Baschet Masculin, editia 2018-2019, sunt aceleasi echipe care au evoluat in turul inaugural al LNBM, in cadrul Grupei A: BC CSU Sibiu, U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, SCMU Craiova, SCM Timisoara, BCMU FC Arges Pitesti, Steaua Bucuresti si Dinamo Stiinta Bucuresti.

Astfel, cele mai galonate echipe din istoria baschetului romanesc, Steaua si Dinamo, au reusit sa prinda tabloul play-off LNBM dupa ce au ocupat primele doua pozitii in clasamentul Grupei Galbene si s-au alaturat celor sase echipe din Grupa Rosie.


Conform regulamentului specific al competitiei, iata programul meciurilor din cadrul sferturilor de finala ale play-off-ului LNBM:

BC CSU Sibiu (locul 1) vs. Dinamo Stiinta Bucuresti (locul 8)
U-BT Cluj-Napoca (locul 2) vs. Steaua Bucuresti (locul 7)
CSM CSU Oradea (locul 3) vs. BCMU FCA Pitesti (locul 6)
SCMU Craiova (locul 4) vs. SCM Timisoara (locul 5)

Cele patru confruntari din prima faza a play-off-ului se joaca dupa sistemul cel mai bun din cinci meciuri, programul intalnirilor din sferturile de finala urmand sa fie definitivat impreuna cu partenerul DIGI SPORT, in functie de grila de programe. Conform RSLNBM, primele doua partide se desfasoara pe terenul echipelor mai bine clasate (de principiu, in 24 si 26 aprilie), urmatoarele doua meciuri pe terenul echipelor mai slab clasate (de principiu, in 1 si 3 mai), iar intalnirea decisiva, daca este cazul, pe terenul echipei mai bine clasate (de principiu, in 6 mai). Datele de desfasurare ale meciurilor din sferturi urmeaza sa fie anuntate in cel mai scurt timp.

Invingatoarele din faza inaugurala a play-off se vor califica in semifinalele LNBM, care sunt programate sa se dispute incepand cu 11 mai dupa acelasi sistem (cel mai bun din cinci partide).


Totodata, finala mare urmeaza sa se desfasoare incepand din 27 mai dupa sistemul cel mai bun din cinci meciuri iar finala mica se va disputa incepand cu 26 mai dupa sistemul cel mai bun din trei partide.


Reamintim si faptul ca, daca o echipa mai slab clasata obtine calificarea in faza superioara, atunci aceasta nu va lua si locul echipei pe care o depaseste (n.n. – in confruntarea din faza urmatoare, avantajul terenului propriu este mentinut de echipa mai bine clasata in finalul sezonului regular).

Parteneri