Foto

Baschetbalistii romani au ocupat locul 5 la FIBA 3x3 World Tour

Reprezentanta baschetului romanesc, “Bucharest UPB”, singura echipa din circuitul mondial de baschet 3x3 care a revenit printre cele mai bune 12 echipe din lume in 2013, dupa participarea de anul trecut de la finala “FIBA 3x3 World Tour” gazduita de Miami, si-a imbunatatit performanta anterioara, reusind in acest week-end sa se claseze pe locul 5 in clasamentul final al intrecerii mondiale derulate la Istanbul, in perioada 3-5 octombrie, cu premii totale de 30.000 USD.

“Aventura” celor patru jucatori care au reprezentat Bucurestiul si Romania in circuitul mondial de baschet 3x3, Catalin Vlaicu (legitimat la Energia Rovinari), Angel Santana (legitimat la Stiinta Bucuresti), Catalin Bordei si Alin Spahiu, s-a oprit in sferturile de finala ale turneului FIBA desfasurat in metropola de pe malurile Bosforului, depasind astfel precedentul rezultat obtinut anul trecut la Miami, cand au ocupat locul sase in ierarhia finala a “FIBA 3x3 World Tour 2012”. Dupa ce au incheiat faza grupelor pe primul loc, confirmandu-si statutul de cap de serie nr. 1, baschetbalistii romani au avut un meci extrem de dificil in sferturile de finala impotriva unei echipe extrem de artagoase din Kranije (Slovenia). In finalul unei dispute extrem de echilibrate, slovenii au reusit sa marcheze doua cosuri de la mare distanta si s-au impus, cu scorul de 16-11, obtinand astfel accesul in semifinale, in vreme ce “Bucharest UPB” a parasit competitia, clasandu-se pe locul 5.
Traseul celor patru temerari care au reusit sa puna din nou Romania pe harta baschetului mondial a inceput in aceasta vara, la Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball), singurul campionat de baschet 3x3 de la noi, acolo unde au fost campionii sezonului 2013. A urmat turneul Masters de la Praga, unde dupa doua prime meciuri modeste, si-au revenit spectaculos si s-au calificat in finala, obtinand biletele pentru Istanbul.
De mentionat sprijinul acordat de catre Federatia Romana de Baschet si de catre antrenorul echipei Energia Rovinari, Florin Nini, care au facut toate demersurile competitionale in LNBM pentru ca sportivul Catalin Vlaicu sa fie prezent la Istanbul. De altfel, prin prezenta sa la “FIBA 3x3 World Tour 2013”, jucatorul divizionar Catalin Vlaicu de la Energia Rovinari a ocupat locul al doilea in clasamentul marcatorilor de la Istanbul, cu o medie de 8,3 puncte pe meci, fiind depasit de sarbul Dusan Domovic Bulut (Team Novi Sad), care a inregistrat 8,5 puncte.
“Veteranul” Angel Santana, unul dintre cei mai populari jucatori din circuitul FIBA de baschet 3x3, a fost al doilea marcator al tricolorilor si al patrulea al turneului, cu 6,5 puncte pe meci, fiind si finalist al concursului de trei puncte pe care il castigase in urma cu un an, la Miami.
Sa mai mentionam ca finala “FIBA 3x3 World Tour 2013” de la Istanbul a fost castigata de slovenii din Brezovica, care in finala i-au invins pe campionii mondiali din Serbia si si-au asigurat suprematia mondiala in 2013 si un cec de 20.000 USD.
 
 
Foto: www.fiba.com

Parteneri