Foto

Baschetul romanesc din nou in doliu!

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa durere si profund regret trecerea in nefiinta a celui care a fost profesorul DAN MATIC, una dintre marile personalitati ale baschetului si sportului muresean. In varsta de 66 de ani, Dan Matic a incetat din viata in cursul zilei de 8 aprilie, la mai putin de zece zile dupa ce un alt baschetbalist emblematic, ieseanul Costel Moscalu, a urcat in imparatia ingerilor!
 
Inca din tinerete, Dan Matic a fost atras de jocul de baschet si si-a propus sa urce in timp pe treptele performantei sportive, fiind legitimat la Liceul “Farkas Bolyai” din Tg. Mures, echipa alaturi de care a castigat in 1965 titlul national de juniori. Ulterior, a activat ca jucator in Divizia A la echipe din Tg. Mures, precum Comertul, Muresul si Medicina (CSU). Dupa ce si-a agatat ghetele-n cui, profesorul Dan Matic a ramas in fenomenul baschetbalistic si a devenit unul dintre importantii dascalii ai Clubului Sportiv Scolar din Tg-Mures, reusind mai multe performante la nivel national si promovand tineri jucatori in nationala de juniori a Romaniei, printre care se numara Takacs si Lukacs. A preluat mai apoi bagheta de antrenor a echipei Metalotehnica Tg. Mures, avand evolutii in ambele esaloane divizionare. Dupa decembrie 1989, antrenorul Dan Matic este primul tehnician care a adus jucatori straini in baschetul muresean iar dupa o perioada in care s-a retras din fenomen, a revenit in 2013 la marea sa dragoste si a antrenat echipa feminina Nova Vita Tg. Mures in LNBF. In fapt, asa cum ii placea deseori sa spuna, “am ramas mereu alaturi de iubirea mea, baschetul”. Din nefericire, in 8 aprilie 2014, antrenorul Dan Matic ne-a parasit...
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet si BC Mures Tg. Mures transmit sincere condoleante adanc incercatei si indureratei familii.
Dumnezeul sa-l odihneasca!

Parteneri