Foto

Batalia pentru Cupa Romaniei

Cu 24  de ore inaintea startului Final Four-ului Cupei Romaniei la masculin, cele patru combatante calificate in “Careul de Asi” al competitiei sunt pregatite pentru marile batalii gazduite vineri si sambata de cocheta Arena de Baschet din Bulevardul Basarabia 39. CSM Oradea, BC Timisoara, BCM U Pitesti si gazda CSM Bucuresti vor incinge din rasputeri lupta sub panou pentru mult ravnitul trofeu.
In primul meci al zilei de vineri, CSM Oradea va intalni de la ora 16:00 echipa BC Timisoara, disputa  fiind transmisa  in direct de postul Digi Sport.  

Referitor la parcursul celor doua semifinaliste,  CSM Oradea este ocupanta locului patru in campionat si a acces in Final Four dupa ce a eliminat gruparea Perla Harghitei Miercurea-Ciuc, apoi a profitat de retragerea prematura din toate competitiile a echipei CS Otopeni pe care urma sa o intalneasca in “sferturi” . Echipa BC Timisoara, condusa de pe banca tehnica de cuplul de antrenori  Predrag Bandjarevic si Milorad Perovic ,  a eliminat  in drumul lor spre Cupa echipele BC Mures Targu Mures si CSU Ploiesti.

Serban Sere, manager CSM Oradea : “Din punctul meu de vedere toate echipele au sanse egale. Sunt foarte bucuros ca in aceasta editie a Cupei  sunt alte echipe care s-au calificat in Final Four fata de anul trecut, lucru care reflecta nivelul crescut al campionatului nostru. Un mic plus are Timisoara, care a dovedit un parcurs foarte bun, insa aceasta nu inseamna ca noi vom depune armele. Din contra, ne vom mobiliza si vom lupta la capacitate maxima pentru  trofeu!”

Leontin de Maio, presedinte BC Timisoara: “Ne asteapta un turneu interesant. Desi multa lume vorbeste despre noi ca favoriti, sunt absolut convins ca toate cele patru echipe se gandesc la trofeu. Sansele sunt egale, iar semifinala cu Oradea este echilibrata. Cred ca diferenta la acest Final Four va fi facuta de jucatorii romani si de forma de moment a echipelor.”

In al doilea joc al zilei, de la ora 19:30, BCM U Pitesti va da piept cu CSM Bucuresti. De asemenea, confruntarea va fi televizata de Digi Sport, iubitorii baschetului avand ocazia sa ii vada din nou la lucru pe veteranii Fometescu si Carutasu  sau pe Octavian Popa Calota si Uros Velickovic. 

Argesenii au trecut in rundele precedente de CSU Atlassib Sibiu si de Dinamo Bucuresti, in vreme ce echipa bucuresteana a  dispus de  Politehnica Unirea  Iasi si de Gaz Metan Medias.

Tudor Costescu, antrenor principal BCM U Pitesti: “ Cupa Romaniei este o competitie cu surprize. Meciurile din semifinale sunt foarte importante si cred ca toate echipele au sanse,  daca stiu sa isi gestioneze eficient atuurile. Maine vom intalni o formatie puternica, redutabila pe teren propru, dar si noi avem un moral foarte bun dupa ultimele doua victorii din campionat. Jucam orice meci la victorie, indiferent de numele competitiei in care evoluam si acest lucru vom face si la Final Four.”

Liviu Puicu, presedintele sectiei de baschet CSM Bucuresti: “Toate echipele au aceleasi sanse, clasamentul este inselator. Avand in vedere ca jucam pe teren propriu si am pierdut un singur meci acasa este un atuu pentru noi, insa jocul cu BCM U Pitesti este unul extrem de greu. Argesenii au o echipa solida, cu o organizare tactica foarte buna. Legat de lotul nostru de jucatori, avem patru baschetbalisti cu probleme medicale: Virgil Carutasu, Garry Gallimore, Daniel Tudosa si Erik  Rhinehart  pe care incercam sa-i recuperam pana la ora meciului."

Parteneri