Foto

Batalie finala pentru trofeul LNBM, editia 2013-2014

Sambata si duminica, Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti va gazdui primele doua meciuri din cadrul finalei Ligii Nationale de Baschet Masculin, lupta pentru trofeu urmand sa aduca fata-n fata echipele CSU Asesoft Ploiesti, campioana en-titre, si CSM Oradea, ocupanta locului secund in clasamentul sezonului regular. Tot sambata, dar in Sala Sporturilor din Tg. Mures, va avea loc prima disputa din cadrul finalei mici a LNBM, BC Mures Tg. Mures si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca urmand sa-si dispute medaliile de bronz ale actualei editii a intrecerii nationale.
 
Campioana en-titre, CSU Asesoft Ploiesti, incepe de maine seara o noua lupta pentru cucerirea trofeului campionatului intern, gruparea prahoveana fiind prezenta in ultimul act al competitiei pentru a unsprezecea oara consecutiv! Iar daca echipa antrenata de Vladimir Arnautovic are ca obiectiv castigarea celui de-al zecelea titlu national, in schimb, adversara ploiestenilor, CSM Oradea, se afla in fata unei premiere istorice pentru clubul din municipiul de pe malurile Crisului, fiind pentru prima oara cand echipa pregatita de Cristian Achim evolueaza intr-o finala a campionatului national. Conform calendarului competitional, finala LNBM se disputa dupa sistemul “3 din 5”, ploiestenii avand avantajul terenului propriu datorita pozitiei mai bune ocupate la finele sezonului regular. Dar iata si programul finalei LNBM:

CSU Asesoft Ploiesti – CSM Oradea(31.05.2014, meciul 1, ora 20:15, in direct pe DIGI SPORT)
CSU Asesoft Ploiesti – CSM Oradea(01.06.2014, meciul 2, ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
CSM Oradea – CSU Asesoft Ploiesti (07.06.2014, meciul 3)
CSM Oradea – CSU Asesoft Ploiesti (08.06.2014, meciul 4, daca este nevoie)
CSU Asesoft Ploiesti – CSM Oradea (12.06.2014, meciul 5, daca este nevoie)
 
Organizatorii primelor doua meciuri ale finalei LNBM anunta ca toti cei interesati sa fie prezenti la disputele din Sala Sporturilor “Olimpia” isi pot procura gratuit invitatii de doua persoane pentru ambele zile de la toate magazinele din “AFI Palace Ploiesti”, care a devenit partenerul campioanei. Majoretele echipei ploiesteni si mascota rechin “Big Blue” se vor afla in perioada 29 mai – 01 iunie in incinta centrului comercial din Ploiesti si vor oferi celor interesati informatii despre eveniment. Totodata, pentru toti fanii care nu vor putea ajunge la “AFI Palace Ploiesti”, dar vor sa fie prezenti la meci, organizatorii anunta ca accesul in sala se va face la fel ca si pana in prezent, pe la cele doua intrari, unde spectatorii vor fi intampinati de reprezentantii gazdelor pentru a oferi invitatiile ramase, in limita locurilor disponibile.
Pe de alta parte, pentru evenimentul de duminica, organizatorii au pregatit o surpriza inaintea celui de-al doilea meci, spectatorii prezenti in Sala Sporturilor “Olimpia” urmand sa vada o interesanta demonstratie de kyokushin karate,  membrii clubului Goshin-Ryu din Ploiesti pregatind cateva momente speciale de kata, kumite, dar si spargeri spectaculoase.
 
Tot in acest week-end, invinsele din semifinale, BC Mures Tg. Mures si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, se vor confrunta in finala mica pentru medaliile de bronz ale LNBM, editia 2013-2014, primul joc fiind programat sa se desfasoare, sambata, in Sala Sporturilor din Tg. Mures. Conform calendarului competitional, finala mica se disputa dupa sistemul “2 din 3” dupa urmatorul program:
 
BC Mures Tg. Mures – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca(31.05.2014, meciul 1)
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca – BC Mures Tg. Mures (04.06.2014, meciul 2, ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
BC Mures Tg. Mures – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (07.05.2014, meciul 3, daca este nevoie)

FOTO - credit Mirela Oprea

Parteneri