Foto

BC CSU Sibiu, CSM CSU Oradea, Dinamo Stiinta si U-BT Cluj s-au calificat in Final 4 Cupa Romaniei

> Fluierul final al meciului gazduit, miercuri seara, de Sala Sporturilor “Trivale”din Pitesti a rezolvat si ultima necunoscuta de pe tabloul principal al FINAL 4 Cupa Romaniei, masculin, editia 2018-2019, U-Banca Transilvania Cluj obtinand calificarea in careul de asi al competitiei KO in dauna rivalei BCMU FCA Pitesti. Astfel, castigatoarea ultimelor trei editii va evolua la turneul final, care va avea loc in perioada 17-18 aprilie, alaturi de Dinamo Stiinta Bucuresti, CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu, cele trei grupari eliminand din cursa pentru trofeu echipele SCM Timisoara, Steaua Bucuresti si SCMU Craiova. Luni, de la ora 11:00, va avea loc la sediul FRB atat sedinta de atribuire a organizarii turneului final, precum si tragerea la sorti a meciurilor din semifinalele Cupei Romaniei.
 
 
Neinvinsa de trei sezoane in Cupa Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si-a marit miercuri seara seria de victorii consecutive din competitia KO, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan ajungand la “borna” 11 dupa ce au dispus de BCMU FCA Pitesti, cu scorul de 86-66. Interesant de remarcat este si faptul ca ultimul esec al clujenilor din Cupa Romaniei dateaza din 05.01.2016, atunci cand, la Pitesti, au cedat in fata echipei locale BCMU, cu 60-62, dar au obtinut calificarea in Final 4 dupa ce s-au impus in returul de la Cluj, cu 84-81.
Anuntata ca fiind cea mai interesanta si echilibrata disputa din returul sferturilor de finala ale competitiei KO, partida de miercuri seara, de la Pitesti, aproape ca nu a avut istoric, oaspetii reusind sa se impuna foarte clar, cu 86-66, si astfel au obtinut calificarea in Final 4 cu scorul general de 179-154. Cea mai mare surpriza de pana acum din actualul sezon al Cupei Romaniei a realizat-o insa Dinamo Stiinta Bucuresti, echipa pregatita de antrenorul Tudor Costescu reusind sa intoarca rezultatul din tur din confruntarea cu SCM Timisoara (scor 75-86). Dupa un meci dominat de alb-rosii si cu un final dramatic, nerecomandat cardiacilor, Dinamo-Stiinta s-a impus in Bucuresti cu 96-83 si a urcat in Final 4, demonstrand inca o data ca proverbul cu “buturuga mica” se aplica perfect in aceasta competitie. Tot la Bucuresti, CSM CSU Oradea a dispus de Steaua, cu 63-60, si astfel baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim au access la turneul final cu scorul general de 146-123. O alta confruntare cu final de infarct s-a derulat marti seara la Craiova, SCM fiind foarte aproape de a elimina din cursa pentru trofeu pe liderul clasamentului LNBM, BC CSU Sibiu. In cele din urma, gruparea pregatita de “Aco” Todorov a castigat disputa de pe teren propriu cu scorul de 79-66, dar calificarea a fost obtinuta de BC CSU Sibiu, cu scorul general de 155-153.
Astfel, luni, la sediul FRB se va stabili oficial gazda turneului final (doar U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si-a anuntat intentia de a organiza evenimentul care avea loc in perioada 17-18 aprilie), si tot atunci va avea loc si tragerea la sorti a meciurilor din cadrul semifinalelor FINAL 4 Cupa Romaniei, masculin, editia 2018-2019. Reamintim ca a doua zi dupa incheierea FINAL 4, in 19 aprilie, va avea loc traditionalul ALL STAR GAME LNBM.
 
Alte rezultate sau statistici oficiale inregistrate in actualul sezon al Cupei Romaniei pot fi vizualizate pe http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/
 

Parteneri