Foto

BC Mures Tg. Mures a castigat medaliile de bronz ale LNBM

BC Mures Tg. Mures a intrat in posesia medaliilor de bronz ale Ligii Nationale de Baschet Masculin, editia 2013-2014, dupa ce gruparea pregatita de Srecko Sekulovic s-a impus, miercuri seara, si in fief-ul U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, cu scorul de 84-59 (29-13, 21-17, 18-20, 16-9), si a castigat finala mica a LNBM cu scorul general de 2-0.
 
Sala Sporturilor „Horia Demian” a gazduit miercuri seara cel de-al doilea meci din finala mica a LNBM, editia 2013-2014, in care U-Mobitelco BT Cluj-Napoca si BC Mures Tg. Mures au continuat lupta pentru medaliile de bronz, dupa ce in primul joc, la Tg. Mures, gazdele s-au impus cu scorul de 91-69. Miercuri seara, in fata a doar 1.000 de spectatori, gazdele n-au mai gasit resursele necesare de a mai intoarce si soarta finalei mici, resimtind din plin oboseala acumulata de-a lungul celor zece partide jucate in primele doua faze ale play-off-ului, astfel ca, oaspetii s-au impus mai lejer decat se asteptau si cei mai infocati fani ai sai. La capatul unui joc dominat de echipa pregatita de Srecko Sekulovic, BC Mures Tg. Mures a obtinut victoria, cu scorul de 84-59, si a urcat pe locul al treilea pe podiumul LNBM, intrand in posesia medaliilor de bronz.

La final, in cadrul unei conferinte de presa, cei doi antrenori au declarat:
Srecko Sekulovic: „Sunt foarte fericit si multumit de rezultat. A fost un sezon lung, obositor, si la final am reusit sa ocupam locul al treilea. Desi am avut parte de multe accidentari, si ma refer mai ales la Martinic si Ciric, am obtinut in cele din urma bronzul. Cred ca am fost mai proaspeti decat clujenii, pe care vreau totusi sa-i felicit pentru parcurs. Cred ca am fost mai relaxati ca ei si astfel am obtinut un rezultat important.”
 
Dorin Pintea: „Mi-am dorit foarte mult sa nu incheiem acest campionat cu o infrangere acasa, insa azi, ca si in meciul de la Mures, am luat o lectie de bachet. Au fost mai motivati, mai exacti in tot ce au facut si au meritat victoria. Imi pare foarte rau pentru publicul clujean ca nu am reusit sa castigam acest meci si ca am ramas cu aceasta ultima imagine destul de sifonata. Ultima impresie conteaza si, practic, am sters cu buretele tot ce am facut in playoff si in campionat”.
 
In urma acestui rezultat si inaintea ultimelor jocuri decisive din finala editiei 2013-2014, in care CSU Asesoft Ploiesti si CSM Oradea se afla la egalitate, scor general 1-1, iata cum arata clasamentul LNBM:
 
3. BC Mures Tg. Mures
4. U-Mobitelco BT Cluj-Napoca
5. CSU Atlassib Sibiu
6. BCM U Pitesti
7. SCM U Craiova
8. Energia Rovinari
9.  Steaua CSM Eximbank
10. BC Timisoara
11. Gaz Metan Medias
12. BC Timba Timisoara
13. Concordia Chiajna
14. BC Farul Constanta
 
Conform programului din LNBM, mai sunt de disputat in finala mare:
 
CSM Oradea – CSU Asesoft Ploiesti (07.06.2014, meciul 3, ora 20:15, in direct pe DIGI SPORT)

CSM Oradea – CSU Asesoft Ploiesti (08.06.2014, meciul 4, ora 19:45, in direct pe DIGI SPORT)

 
CSU Asesoft Ploiesti – CSM Oradea (12.06.2014, meciul 5, daca este nevoie)
 
FOTO – copyright http://www.zi-de-zi.ro

Parteneri