Foto

BC Mures Tg. Mures a pasit cu dreptul in EuroChallenge

Finalista sezonului trecut in Liga Nationala de Baschet Masculin, BC Mures Tg. Mures, si-a facut o intrare triumfala in Europa, dupa ce echipa pregatita de Srecko Sekulovic a reusit, marti seara, sa-si adjudece victoria chiar pe terenul gruparii Tsmoki Minsk, cu scorul de 83-79 (17-24, 27-18, 15-19, 24-18), in cadrul primei runde din Grupa H a EuroChallenge.
 
 
Prezenta pentru prima oara sub lumina reflectoarelor europene, BC Mures Tg. Mures a dovedit, marti seara, ca este o echipa redutabila si a pasit dreptul in grupele EuroChallenge, castigand in deplasare jocul cu reprezentanta Belarus, Tsmoki Minsk. De altfel, inca din primele minute ale jocului de la Minsk reprezentanta noastra si-a exprimat pe teren intentia de a obtine victoria in etapa inaugurala, BC Mures Tg. Mures reusind sa contracareze tactica aleasa de gazde, care au beneficiat si de sprijinul unui numar mare de fani, aproape 2000 de spectatori venind in Palatul Sporturilor pentru a-si sustine favoritii. In cele din urma, dupa un start echilibrat, cu dese rasturnari de scor, Tsmoki Minsk a marit ritmul spre finalul primului sfert si a gasit bresele din defensiva mureseana pentru a puncta desprinderea pe tabela: 24-17. Cel de-al doilea sfert s-a aflat la discretia totala a baschetbalistilor antrenati de Sekulovic, oaspetii recuperand pas cu pas si reusind inainte de a intra la vestiare sa ajunga in avantaj: 44-42. La reluare, desele rasturnari de situatie si fazele de spectacol au oglindit perfect echilibrul de forte din teren, finalul celui de-al treilea sfert apartinand, insa, din noua gazdelor, care au fost un pic mai pragmatici si au punctat prin fostul jucator de la CSS Giurgiu, americanul Petty Parish, pentru 61-59, chiar in ultimele secunde. Cu Goran Martinic in zi de gratie si foarte greu de oprit, BC Mures Tg. Mures reuseste din nou sa preia conducerea in ultimul sfert si nu o mai cedeaza pana la fluierul final, sirena consemnand o victorie rasunatoare a oaspetilor, cu scorul de 83-79, chiar la debutul intr-o competitie europeana.
Conform datelor oficiale, punctele marcate pentru invingatori au fost parafate de MARTINIC (31 p, 5x3, 4 rec, 2 pase, 1 int), JELENIC (16 p, 3x3, 1 pasa, 2 int), MLADENOVIC (11 p, 4 rec, 2 pase, 2 cap), PECIUKAS (10 p, 2x3, 2 rec, 5 pase, 1 int), IVANOVIC (8 p, 1x3, 6 rec, 2 pase, 3 int), PALTINISANU (4 p, 2 rec, 1 pasa), MITCHELL (3 p, 1x3, 3 rec, 2 pase, 1 int). Au mai evoluat JUCAN (1 rec) si LUPUSAVEI. De la gazde s-au remarcat BENSON (17 p, 6 rec, 1 pasa, 2 cap) si PETTY (15 p, 3x3, 7 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
La finele jocului, antrenorul Srecko Sekulovic a mentionat: “Suntem foarte bucurosi ca am obtinut victoria. Stiam ca in urma cu doua zile Tsmoki a jucat foarte bine impotriva TSKA si au pierdut doar la patru puncte. Astfel, cred ca poate ne-au subestimat putin. Dar am dovedit ca suntem o echipa puternica si chiar daca nu am avut unul dintre cei mai buni jucatori din cauza unei accidentari am reusit sa castigam.” La randul sau, antrenorul Donaldas Kayris a replicat: “Suntem foarte dezamagiti de rezultat. Am luptat din greu si am dat tot ce am avut mai bun. Am avut avantaj sub panouri si am controlat ritmul jocului. Dar am avut 21 de mingi pierdute, pe care BC Mures a reusit sa le transforme in 25 de puncte. Este imposibil sa castigi cand gresesti atat de mult!” Din tabara invingatorilor, Vaidotas Peciukas a mai adaugat: “Inca de la inceput, am simtit o presiune in plus din cauza salii si a numarului mare de fani. Dar sfert dupa sfert am revenit in ritmul nostru si am gasit si ales solutiile cele mai bune spre panoul advers.” Dezamagit, americanul Demonte Harper a concluzionat: “Nu pot descrie in cuvinte cat de mult doare aceasta infrangere. Din nefericire am facut multe greseli, am adunat multe mingi pierdute. Iar BC Mures ne-a pedepsit prompt!
 
Programul jocurilor din Grupa H
 
Tot marti seara, intr-un alt joc disputat in cadrul Grupei H, gruparea maghiara Szolnoki Olaj s-a impus pe teren propriu in fata echipei bulgare Rilski Sportist, cu scorul de 73-66. Mai jos, va prezentam programul complet al jocurilor pe care BC Mures Tg. Mures le mai are de jucat in cadrul Grupei H:
 
12.11.2013 BC Mures Tg. Mures - KK Szolnoki Olaj (ora 18:30)
19.11.2013 Rilski Sportist Samokov – BC Mures Tg. Mures (ora 20:30)
04.12.2013 BC Mures Tg. Mures – Tsmoki Minsk (ora 18:30)
10.12.2013 KK Szolnoki Olaj – BC Mures Tg. Mures (ora 18:00)
17.12.2013 BC Mures Tg. Mures - Rilski Sportist Samokov (ora 19:00)  
 
 
FOTO – FIBA-Europe

Parteneri