Foto

BC Mures Tg. Mures a pierdut la limita in EuroChallenge

Finalista sezonului trecut in LNBM, BC Mures Tg. Mures a fost foarte aproape sa obtina o noua victorie in EuroChallenge, baschetbalistii antrenati de Srecko Sekulovic cedand in ultimele secunde, marti seara, pe terenul gruparii bulgare Rilski Sportist Samokov, cu scorul de 68-70 (17-13, 8-22, 23-18, 20-17).
 
La prima sa participare in cupele europene, BC Mures Tg. Mures continua sa se lupte de la egal la egal cu adversarele din EuroChallenge, sperand la o calificare in faza superioara a competitiei. Din nefericire, marti seara, echipei pregatite de Srecko Sekulovic i-a lipsit foarte putin pentru a obtine un nou succes in Grupa H, numai ca bulgarii de la Rilski Sportist Samokov au reusit in ultimele secunde sa-si adjudece victoria. De altfel, partida de la Samokov a fost una nebuna total, in care alternarile de situatie au tinut publicul cu sufletul la gura pana in ultimele secunde, muresenii reusind sa domine trei din cele patru sferturi. Decisi sa isi treaca in cont a doua victorie, baschetbalistii de la BC Mures Tg. Mures au dominat clar prima parte a jocului, terminand primul sfert in avantaj, scor 17-13. Pe la jumatatea celui de-al doilea sfert bulgarii reusesc sa echilibreze disputa din teren (24-23 in min. 14), dupa care se instaleaza la conducere pe tabela speculand prompt mai multe greseli si ratari ale adversarilor, astfel ca la pauza scorul le era favorabil, 35-25! La reluare, BC Mures Tg. Mures declanseaza un tavalug greu de oprit si recupereaza punct cu punct, reusind sa reduca in finalul sfertului al treilea diferenta pana la 48-53. Ultimele zece minute au fost de foc, nerecomandate cardiacilor, muresenii reusind cu 41 de secunde inainte de final sa egaleze la 68 prin Brown. Ravenel transforma o singura aruncare libera, Peciukas greseste tinta de la mare distanta iar Georgiev inscrie o alta aruncare libera, “inghetand” scorul final la 70-68 in favoarea gazdelor, spre dezamagirea oaspetilor, care au trecut foarte aproape pe langa o noua victorie importanta.
Conform datelor oficiale, punctele reprezentantei noastre au fost marcate de IVANOVIC (20 p, 10 rec, 3 pase, 3 int), MLADENOVIC (15 p, 1 rec, 1 pasa), JELENIC (11 p, 1x3, 2 rec, 3 pase), BROWN (7 p, 1x3, 5 rec, 4 pase, 1 int), MITCHELL (7 p, 1x3, 2 rec, 3 pase, 1 int), PECIUKAS (6 p, 1 rec, 1 pasa), PALTINISANU (2 p, 3 rec). Au mai jucat LUPUSAVEI (1 int) si JUCAN (2 rec). De la invingatori s-a remarcat BARNETTE (17 p, 2x3, 5 rec, 3 pase, 6 int).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei, antrenorul Srecko Sekulovic a declarat: “In primul sfert am avut sansa de a avea un avantaj mai mare de scor, atat timp cat Rilski a jucat sub presiune. Am urmarit jocurile lor cu Szolnoki si Minsk si in primul sfert ei au jucat foarte bine. Au jucat bine si azi, dar mai slab decat de obicei. Oricum, dezastrul pentru noi a fost in sfertul al doilea, cand i-am lasat sa faca diferenta iar Rilski chiar nu este o echipa rea. Am avut ocazia ultimului sut prin Peciukas, care este un foarte bun marcator de la distanta, dar a ratat si asta a fost finalul. Marea noastra problema este absenta lui Martinic, care este in continuare accidenta si se resimte lipsa lui. Avem doua jocuri acasa si avem sansa sa ne calificam. Vrem sa o obtinem!” Din tabara castigatorilor, antrenorul Rosen Barchovski a spus: “Este o victorie istorica pentru Samokov, prim in Europa, si trebuie mentionata. A fost foarte dificil, deoarece aveam o presiune foarte mare asupra noastra. Trebuia sa castigam si asta s-a reflectat in jocul nostru. Daca am fi continuat sa ne aparam ca in prima parte, contraatacurile si atacurile rapide ar fi functionat mai bine in partea a doua si cred ca jocul ar fi fost mai usor. In orice caz, am castigat!” Fostul international roman Teodor Jucan a mentionat: “Am inceput slab, am reusit sa ne imbunatatim jocul putin, dar in sfertul al doilea ne-au omorat! Dupa care am revenit in joc, am marcat foarte bine, dar am ratat ultima aruncare pentru a obtine victoria. Trebuie sa castigam ambele jocuri de acasa si astfel poate vom obtine calificarea.” Unul dintre principalii marcatori ai gazdelor, Yordan Bozov, a concluzionat: “Pentru noi a fost foarte important sa castigam deoarece veneam dupa doua infrangeri in liga nationala si doua esecuri in EuroChallenge. A fost o victorie psihologica. Sunt bucuros pentru ca mai avem inca sanse sa avansam in faza urmatoare. Este obiectivul nostru. Am jucat bine in prima parte a jocului, dar in partea a doua am facut multe greseli si am permis BC Mures sa revina si sa ne egaleze.
 
Clasamentul si programul Grupei H
 
In cadrul aceleeasi etape, Tsmoki Minsk va primi in aceasta seara replica liderului Szolnoki Olaj, un rezultat care poate influenta mult economia calificarii. Dar iata clasamentul Grupei H inaintea acestui joc:
 
1. Szolnoki Olaj 4 puncte (2 jocuri)
2. Rilski Sportist Samokov 4 puncte (3 jocuri)
3. BC Mures Tg. Mures 4 puncte (3 jocuri)
4. Tsmoki Minsk 3 puncte (2 jocuri)
 
Mai jos, va prezentam programul complet al jocurilor pe care BC Mures Tg. Mures le mai are de jucat in cadrul Grupei H:
 
04.12.2013 BC Mures Tg. Mures – Tsmoki Minsk (ora 18:30)
10.12.2013 KK Szolnoki Olaj – BC Mures Tg. Mures (ora 18:00)
17.12.2013 BC Mures Tg. Mures - Rilski Sportist Samokov (ora 19:00)
 
FOTO – FIBA-Europe

Parteneri