Foto

BC Mures Tg. Mures obtine o victorie de adio in EuroChallenge

Finalista sezonului precedent din LNBM, BC Mures Tg. Mures, a ratat calificarea in Last 16 EuroChallenge, desi gruparea pregatita de antrenorul Srecko Sekulovic a castigat, marti seara, partida disputata in fata propriilor suporteri cu incomoda echipa bulgara Rilski Sportist Samokov, cu scorul de 92-85 (22-14, 24-22, 20-24, 26-25). In ciuda acestui nou succes, muresenii, aflati la prima participare in cupele europene, rateaza de putin calificarea in faza superioara a competitiei continentale, faza in care au acces din cadrul Grupei H echipele Tsmoki Minsk si Szolnoki Olaj.
 
Desi s-a aflat la prima participare intr-o competitie europeana intercluburi, BC Mures Tg. Mures a reusit un parcurs deosebit in cadrul Grupei H, fiind la doar un pas sa obtina vizele pentru Last 16 EuroChallenge. Din nefericire, gruparea pregatita de antrenorul Srecko Sekulovic plateste, astfel, un tribut greu atat pentru lipsa de experienta in competitiile internationale, muresenii acumuland in faza grupelor trei victorii si trei infrangeri, doua dintre esecuri fiind la o diferenta de un singur cos, cat si pentru desele accidentari din timpul sezonului (n.n. - Martinic, Paltinsanu si Ciric)! Si cum ultima partida din Grupa H s-a disputat, marti seara, chiar in fief-ul muresean, reprezentanta noastra a tinut sa-si ia revansa in fata gruparii bulgare Rilski Sportist Samokov si sa iasa din EuroChallenge cu fruntea sus. Sustinuti de un public deosebit, muresenii au dominat disputa inca de la primele faze, marind diferenta de scor de pe tabela pana la 22-14 in finalul primul sfert. Dominarea gazdelor a continuat si in cel de-al doilea sfert, chiar daca bulgarii au ripostat mai ferm si au incercat sa diminueze proportiile scorului, astfel ca la pauza tabela indica un avantaj destul de clar in favoarea finalistei LNBM: scor 46-36. La reluare, oaspetii forteaza revenirea si declanseaza o cursa de urmarire, dar muresenii par a avea suficiente resurse pentru a-si conserva avantajul si reusesc sa intre in ultimul sfert de la scorul de 66-60. Ultimele zece minute tin publicul cu rasuflarea taiata pana la ultimele faze de joc, un usor echilibru mentinandu-se atat pe teren cat si pe tabela pana la ultimele faze, dar Jelenic si Martinic puncteaza decisiv si inclina decisiv balanta victoriei in favoarea echipei lor. Scor final 92-85 in favoarea BC Mures Tg. Mures si gazdele parasesc competitia cu fruntea sus, de pe pozitia a treia in Grupa H, la doar o “lungime” in spatele calificatelor Tsmoki Minsk si Szolnoki Olaj. Conform statisticii oficiale, punctele victoriei au fost realizate de MARTINIC (24 p, 2x3, 3 rec, 8 pase, 4 int), JELENIC (22 p, 4x3, 2 rec, 5 pase), MLADENOVIC (20 p, 5 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap), IVANOVIC (9 p, 1x3, 7 rec, 1 pasa, 1 int, 2 cap), LUPUSAVEI (8 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int), BROWN (7 p, 1x3, 9 rec, 6 pase, 3 int, 2 cap) si PALTINISANU (2 p, 2 rec). A mai evoluat JUCAN (1 rec, 1 pasa). De la oaspeti s-a remarcat BARNETTE (24 p, 1x3, 18 rec, 4 pase, 2 int, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
Imediat dupa terminarea partidei, antrenorul Srecko Sekulovic a declarat: “A fost dificil dar in cele din urma am reusit sa invingem Rilski. In ceea ce priveste performantele din EuroChallenge, putem spune ca am avut ghinion. Martinic, spre exemplu, a fost accidentat si a lipsit la cateva jocuri, si sunt convins ca alta era situatia cu el pe teren.” De partea cealalta, antrenorul Rosen Barchovski a spus: “In primul rand, trebuie sa analizam participarea noastra in EuroChallenge, care a fost benefica pentru cluburi mici ca ale noastre. Am pierdut jocul din aceasta seara din cauza apararii. Am permis adversarilor sa inscrie 92 de puncte ceea ce nu este o buna performanta pentru noi.” La randul sau, Ivan Ivanovic a mentionat: “Chiar daca ambele echipe erau eliminate din competitie inaintea partidei, am luat jocul in serios si am reusit sa le oferim fanilor o victorie pe teren propriu.” Principalul marcator al gazdelor, americanul Sean Barnette, a concluzionat: “Am pierdut jocul din cauza apararii la finalizare; am avut un timp de reactie intarziat la blocajele-plecare. De asemenea am avut 18 mingi pierdute, ceea ce reprezinta mult. BC Mures a avut si are o echipa buna in ultimii ani si joaca intr-un campionat puternic.
 
 
Clasamentul final al Grupei H
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de Szolnoki Olaj in fata Tsmoki Minsk, cu scorul de 69-68, iata cum arata clasamentul final al Grupei H:
 
1. Tsmoki Minsk – 10 puncte (4-2)
2. Szolnoki Olaj – 10 puncte (4-2)
3. BC Mures Tg. Mures – 9 puncte (3-3)
4. Rilski Sportist Samokov – 7 puncte (1-5)
 
Astfel, Tsmoki Minsk si Szolnoki Olaj au obtinut calificarea in Last 16 EuroChallenge.
 
FOTO – copyright FIBA-Europe (credit Zsigmond Bathori)

Parteneri