Foto

BC Mures Tg. Mures pierde acasa in grupele EuroChallenge

Finalista sezonului trecut din LNBM, BC Mures Tg. Mures, a facut un pas gresit in cea de-a doua etapa din Grupa H a EuroChallenge, echipa pregatita de Srecko Sekulovic cedand, marti seara, chiar pe teren propriu, in disputa cu incomoda grupare maghiara Szolnoki Olaj, cu scorul de 72-85 (15-23, 27-19, 21-19, 9-24).
 
Sala Sporturilor din Tg. Mures s-a umplut pana aproape la refuz, marti seara, fanii locali venind in numar foarte mare pentru a-si incuraja echipa favorita, BC Mures Tg. Mures, dupa debutul in forta al acesteia in Grupa H a EuroChallenge, cand s-a impus la Minsk, cu 83-79. Din nefericire, fara doua piese importante din angrenaj, Martinic si Ciric fiind accidentati, gazdele n-au mai repetat figura frumoasa din etapa inaugurala si s-au vazut nevoite sa se incline in fata experimentatei Szolnoki Olaj, un adversar cu un palmares bogat in cupele europene, ultima isprava a acesteia fiind locul 4 in EuroChallenge 2012. De altfel, inca din startul jocului de marti seara reprezentanta noastra a fortat nota sa se desprinda dar a avut ceva “rateuri” pe care ungurii le-au taxat prompt si le-au concretizat pe tabela, astfel ca dupa primele zece minute scorul era favorabil oaspetilor, cu 23-15. Sustinuti puternic de public, baschetbalistii mureseni schimba “macazul” si reusesc sa revina puternic in sfertul al doilea (37-36 in min. 17), intrand la vestiare la scor egal, 42-42. Sperantele se reaprind in tabara BC Mures Tg. Mures in cel de-al treilea sfert, cand reprezentanta noastra preia initiativa pe teren si se distanteaza pana la 49-43 in min. 24, dar riposta oaspetilor este pe masura iar finalul se anunta a fi incandescent, dupa ce inaintea ultimelor zece minute de joc scorul devenise 63-61 pentru gazde. Din pacate, pe fondul unor greseli si ratari ale muresenilor, Rakic iese la rampa cu trei reusite consecutive de la mare distanta, fiind completat imediat de Oliver si Keller, care fac ca diferenta sa se mareasca in favoarea oaspetilor. Fara o replica puternica, in numai patru minute ungurii isi maresc considerabil avantajul (66-65 in min. 32; 66-78 in min. 36) si reusesc sa castige pe final un joc nebun, in care alternarile de scor au fost la ordinea zilei. Scor final 72-85 iar BC Mures Tg. Mures iese de pe teren cu o mare dezamagire, dupa ce a ratat sansa de a obtine o noua victorie in primul sezon european.
Conform datelor statistice, punctele echipei gazda au fost parafate de PECIUKAS (16 p, 2x3, 1 rec, 4 pase, 1 int), MLADENOVIC (15 p, 5 rec, 1 pasa, 2 cap), LUPUSAVEI (9 p, 3x3, 3 rec, 2 pase, 1 int), IVANOVIC (9 p, 1x3, 3 rec, 2 pase, 1 int), MITCHELL (9 p, 1x3, 4 rec, 4 pase, 2 int), JUCAN (8 p, 2x3, 2 rec, 1 pasa), si JELENIC (6 p, 1x3, 6 rec, 1 pasa, 1 int). A mai evoluat PALTINISANU (1 rec). De la invingatori s-a remarcat VOJVODA (22 p, 4x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int).
 
Declaratii la cald
 
In finalul partidei, antrenorul Srecko Sekulovic a spus: “A fost un joc foarte dificil impotriva unei echipe cu o vasta experienta internationala. De asemenea, noi am facut cateva greseli mari lasandu-i sa arunce liber pe marcatorii lor. Daca ne dorim sa castigam trebuie sa jucam 40 de minute! Absenta lui Martinic, MVP-ul primei etape, a fost majora pentru noi, dar totodata trebuie sa recunoastem ca in aceasta seara a castigat echipa mai buna.” La randul sau, tehnicianul Nedeljko Asceric a declarat: “Sunt foarte fericit pentru aceasta victorie. Am fost foarte suparat pe jucatorii mei ca jucau fara sa puna suflet, deoarece nu poti sa joci asa cum am facut-o in cel de-al doilea sfert. La pauza am discutat despre asta si din fericire pentru noi am gasit jucatorii care sa ne aduca victoria.” Usor dezamagit, internationalul Teodor Jucan a concluzionat: “Azi au fost mai buni decat noi. Ne-a lipsit Martinic si de asemenea ne lipseste Ciric. Am jucat bine timp de 30 de minute dar nu a fost suficient iar rezervele cred ca trebuie sa-si aduca o contributie mai mare.” Din tabara invingatorilor, Simon Balazs a mai precizat: “Suntem foarte bucurosi ca am castigat acest joc. Era foarte important pentru noi sa obtinem a doua victorie consecutiva. Mures a jucat bine in prima parte, dar am marit ritmul dupa pauza si cu ajutorul unor reusite de la mare distanta i-am obosit. Sper sa jucam la fel de bine si de acum inainte.
 
Clasamentul si Programul Grupei H
 
In urma acestui rezultat, inaintea jocului de azi, dintre Rilski Sportist si Tsmoki Minsk, iata cum arata clasamentul Grupei H:
 
1. Szolnoki Olaj 4 p (2 jocuri)
2. BC Mures Tg. Mures 3 p (2 jocuri)
3. Tsmoki Minsk 1 p (1 joc)
4. Rilski Sportist 1 p (1 joc)
 
FOTO – FIBA-EUROPE (credit Bathori Zsigmund)

Parteneri