Foto

BC Mures Tg. Mures s-a calificat in finala LNBM, sezonul 2014-2015

Echipa masculina BC Mures Tg. Mures a reusit, miercuri seara, sa obtina calificarea in finala LNBM pentru a doua oara in istoria clubului, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Audrius Prakuraitis castigand confruntarea cu CSA Steaua CSM Eximbank, cu scorul general de 3-0. Dupa ce a obtinut doua victorii in Sala Polivalenta din Bucuresti, miercuri seara, BC Mures Tg. Mures a profitat din plin de avantajul terenului propriu si a bifat si cel de-al treilea succes, de aceasta data cu scorul de 88-70 (20-15, 20-17, 27-12, 21-26), care i-a adus vizele pentru marea finala a LNBM, sezonul 2014-2015, faza in care va intalni invingatoarea seriei semifinale care le opune pe CSU Asesoft Ploiesti si Energia Tg. Jiu, scorul general dintre acestea fiind de 2-1.
 
Pentru al treilea sezon consecutiv, BC Mures Tg. Mures a reusit sa-si asigure un loc pe podiumul LNBM, dupa ce echipa pregatita de antrenorul Audrius Prakuraitis a trecut de CSA Steaua Eximbank si a castigat disputa semifinala cu scorul general de 3-0. Astfel, pentru a doua oara in istoria clubului, BC Mures Tg. Mures este prezenta in finala LNBM, gratie celui de-al treilea succes consecutiv obtinut, miercuri seara, in cadrul semifinalelor, in fata rivalei CSA Steaua CSM Eximbank, cu scorul de 88-70. Avand un moral senzational dupa cele doua victorii obtinute la Bucuresti (93-87 si 94-90), baschetbalistii mureseni au fortat nota de la primele actiuni ale celui de-al treilea joc si au pus stapanire pe joc din finalul primului sfert. Cu Peciukas, Adamovic, Barro, Ivanovic si Dykes in forma deosebita, gazdele si-au continuat dominarea mai ales dupa pauza, cand au avut un sfert 3 exceptional, reusind sa conduca la un moment dat cu 64-42 in min. 29. Ultimele zece minute nu au mai produs nici o modificare majora a situatiei, iar fluierul final al arbitrilor a declansat fiesta din tribune, cei peste 2.000 de spectatori aclamand minute-n sir reusita favoritilor. Statistica meciului poate fi vizualizata pe http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/liga-nationala-de-baschet/meciuri/3062347#mbt:17-400$t&0=1
La finalul partidei, antrenorul Audrius Prakuraitis a declarat bucuros: “A fost un meci greu de la inceput,  dar am reusit cateva aruncari foarte dificile prin Adamovic si Peciukas. Ambele echipe au preferat sa joace azi defensiv, stiam din sezonul regulat si din Cupa Romaniei ca daca ii tinem la 65 de puncte putem castiga. Nu a fost asa, deoarece cand am trimis back-up-urile pe teren au revenit imediat.  Am decis sa trimit inapoi primul cinci pentru ca fanii au venit sa vada si spectcol. Baietii s-au luptat exemplar, au fost cativa dintre ei un pic accidentati,  dar am reusit un meci excelent din afara, chiar daca astazi aruncarile libere nu au functionat asa cum trebuie.” La randul sau, antrenorul Niksa Bavcevic a spus: “In primul rand vreau sa felicit echipa gazda pentru victorie si calificare, stafful technic, jucatorii si inclusiv fanii. A fost cea mai frumoasa sala si cea mai frumoasa atmosfera din toate meciurile jucate. BC Mures a meritat absolut sa castige aceste trei partide si sa se califice in finala. Nu-i vedeam aici acum trei luni, dar schimbarea de antrenor a fost foarte benefica. Noi am ratat sansa in primele doua partide, dar astazi n-am crezut destul in victorie. Am avut statistici asemanatoare la recuperari, dar ne-au batut de afara. N-am vazut de mult asemenea statistica de la aruncarile de trei puncte, acolo ne-au invins: 4 triple impotriva a 15 aruncari reusite de la mare distanta! BC Mures are incredere in puterile sale, sunt intr-o forma extraordinara, cu o sala excelenta si merita din plin sa joace finala.
In cea de-a doua semifinala, Energia Tg. Jiu a reusit, miercuri seara, sa obtina victoria pe teren propriu in fata CSU Asesoft Ploiesti, cu scorul de 80-78 (20-15, 24-22, 20-20, 16-21), si astfel scorul general a devenit 2-1 in favoarea campionilor en-titre. Joi seara, de la ora 17:30, este programata cea de-a patra confruntare, iar in cazul in care va mai fi nevoie, meciul decisiv se va juca in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti, in data de 11 mai.
Mai jos va prezentam rezultatele inregistrate pana in prezent in semifinalele LNBM, sezonul 2014-2015:
 
CSA Steaua CSM Eximbank – BC Mures Tg. Mures 87-93
CSA Steaua CSM Eximbank – BC Mures Tg. Mures 90-94
BC Mures Tg. Mures - CSA Steaua CSM Eximbank 88-70
 
CSU Asesoft Ploiesti – Energia Tg. Jiu 82-76
CSU Asesoft Ploiesti – Energia Tg. Jiu 82-71
Energia Tg. Jiu - CSU Asesoft Ploiesti 80-78
Energia Tg. Jiu - CSU Asesoft Ploiesti (azi, de la ora 17:30, in direct pe DIGI SPORT)
 
Foto – copyright www.bcmures.com

Parteneri