Foto

BC Timisoara a castigat Cupa Romaniei, editia 2015

BC Timisoara a reusit sa se impuna, vineri seara, in Sala Sporturilor din Pitesti, in ultimul meci din FINAL FOUR CUPA ROMANIEI SUPERBET, editia 2015, si a cucerit astfel din nou trofeul competitiei KO. La capatul unei finale palpitante, incheiata in prelungiri, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Dragan Petricevic au dispus de BC Mures Tg. Mures, cu scorul de 78-73 (16-18, 11-21, 14-14, 21-9, 16-11), in vreme ce in finala mica, BCMU Pitesti s-a impus in fata CSU Atlassib Sibiu, cu 81-66.
 
Federatia Romana de Baschet a organizat pentru aceste zile, cu sprijinul partenerului Superbet, o adevarata saptamana de baschet, intitulata sugestiv “Superbet Basketball Week”. Un eveniment conceput ca fiind “trei intr-unul singur” si care include FINAL FOUR CUPA ROMANIEI SUPERBET, DINEUL ALL STAR GAME si ALL STAR GAME 2015.
Primul pas din “Superbet Basketball Week” a fost realizat la Pitesti, unde patru echipe din LNBM, BC Mures Tg. Mures, BCMU Pitesti, BC Timisoara si CSU Atlassib Sibiu, s-au luptat, joi si vineri, in cadrul FINAL FOUR CUPA ROMANIEI SUPERBET. Dupa dispute extrem de interesante, gazduite de Sala Sporturilor Trivale din Pitesti, BC Mures Tg. Mures si BC Timisoara au obtinut locurile din finala care s-a disputat in aceasta seara cu trofeul pe masa, in vreme ce BCMU Pitesti a dispus de CSU Atlassib Sibiu, cu 81-66, si a ocupat locul al treilea. Marea finala a adus fata-n fata doua echipe extrem de motivate si care emit pretentii si in play-off-ul LNBM. Ceva mai pragmatica si mai precisa in aruncari, BC Mures Tg. Mures a inceput mai bine ultima batalie si a intrat la vestiare cu un avantaj ce parea a fi destul de consistent: 39-27. Dupa pauza, am asistat la un sfert echilibrat, urmat de un ultim act nebun, in care banatenii au declansat o cursa fantastica de urmarire si au reusit sa egaleze situatia pe tabela, trimitand finala in prelungiri. Dupa alte cinci minute de foc, timp in care campionul european de baschet 3x3, fostul international roman Bogdan Popescu, a iesit din nou in evidenta (n.n. – a realizat double-double, cu 19 puncte si 17 recuperari), BC Timisoara s-a impus cu 78-73 si a intrat, astfel, pentru a doua oara in istoria clubului, in posesia trofeului Cupa Romaniei. “La inceput nu am fost ca o familie si nu am lucrat ca o echipa. In schimb, am crezut in noi pana in ultima secunda si asta a fost extraordinar. La -18 puncte nu prea mai aveam sperante si asta pentru ca jocul nostru nu prea functiona, in special in aparare, unde nu ne ajutam reciproc. Am reusit sa schimbam cate ceva si in cele din urma am reusit!”, a declarat “eroul” finalei, Bogdan Popescu, dupa care s-a referit la momentul decisiv din prelungiri, cand a ratat o aruncare libera, a recuperat mingea si a inscris pentru 77-73: “Cel ce executa liberele simte cel mai bine unde se duce mingea. Am intuit ca este scurta, am plecat la recuperare si, cand am prins mingea, m-am gandit sa tin de ea, la trecerea timpului. Apoi, am vazut culoarul, am patruns si … asta a fost!”
 
Finala Cupei Romaniei, editia 2015
BC Mures Tg. Mures – BC Timisoara 73-78
Statistica finalei poate fi vizualizata pe - http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/meciuri/3057799#mbt:17-400$t&0=1
 
CSU Atlassib Sibiu – BCMU Pitesti 66-81
Statistica finalei mici poate fi vizualizata pe - http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/meciuri/3057797#mbt:17-400$t&0=1
 

Parteneri