Foto

BC Timisoara a cedat in fata Szolnoki Olaj

Finalista editiei precedente a campionatului intern, BC Timisoara, a fost depasita, marti seara, de galonata grupare Szolnoki Olaj, cu scorul de 80-93 (22-27, 19-24, 23-21, 16-21), la capatul unui joc controlat aproape in totalitate de oaspeti, in ciuda eforturilor depuse de baschetbalistii pregatiti de Predrag Badnjarevic de a contracara ofensiva maghiara. Astfel, BC Timisoara ramane pentru moment cu o singura victorie in Grupa F a EuroChallenge, in vreme ce foasta campioana a Ungariei urca in fotoliul de lider pentru o zi, in aceasta seara fiind programat cel de-al doilea joc din etapa a III-a, dintre EWE Baskets Oldenburg si Lami-Ved Kormend.
 
Tribut pentru un debut nefast
 
Desi parea pregatita pentru un joc mare, BC Timisoara a inceput foarte timorata partida cu Szolnoki Olaj, americanul Archie marcand primele puncte pentru gazde abia in minutul 4. De altfel, gruparea maghiara a avut un debut devastator (2-13 in min. 4), reusind sa-si impuna ritmul si sa se distanteze foarte repede pe tabela, spre nemultumirea staff-ului tehnic banatean, care incerca sa gaseasca solutii de contracarare a tavalugului oaspetilor. Treziti din corzi, Archie si Jovanovic incep sa puncteze necrutator si mai reduc in finalul primul sfert din diferenta, astfel ca dupa zece minute de joc scorul indica 22-27. A urmat un sfert mai echilibrat, cu evolutii oscilante de ambele parti, zvacnirile BC Timisoara avand imediat replica din partea oaspetilor  (de la 27-29 la 37-48), ultima faza aducandu-l in prim plan din nou pe Jovanovic, care a inchis tabela inainte de pauza cu doua aruncari libere: scor 41-51. Diferenta evidenta de valoare dintre combatante face ca scorul sa ia proportii in minutul 27 (52-70), dar tresarirea de orgoliu a aceluiasi Jovanovic face ca sfertul sa fie castigat in cele din urma de gazde, scorul devenind 64-72. Ultima parte a jocului a continuat in aceeasi nota, Szolnoki Olaj gestionand perfect avantajul obtinut in primele sferturi, astfel ca fluierul final al arbitrilor a consemnat victoaria oaspetilor, cu scorul de 93-80.
Conform datelor statistice, “zestrea” BC Timisoara a fost realizata de JOVANOVIC (22 puncte, 4x3, 3 recuperari, 5 pase decisive, 3 interceptii), ARCHIE (14 puncte, 1x3, 7 recuperari, 5 pase decisive, 2 interceptii, 1 capac), JOHNSON (10 puncte, 6 recuperari, 1 interceptie), POPESCU (9 puncte, 1 recuperare), SAROVIC (9 puncte, 3x3, 1 recuperare, 1 pasa decisiva), DERASIMOVIC (8 puncte, 3 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie), CAPUSAN (4 puncte, 2 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), JELENIC (4 puncte, 2 pase decisive). A mai jucat si ANDREI DRAGOS. De la invingatori s-au remarcat SIMON (20 puncte, 3x3, 1 recuperare, 6 pase decisive), KALVE (19 puncte, 2x3, 5 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii) si BADER (14 puncte, 11 recuperari, 2 pase decisive).
 
Declaratii la cald
 
La finele intalnirii de la Timisoara, antrenorul Predrag Badnjarevic a spus: “Stiam prea bine ca sunt o echipa mai valoroasa decat noi, cu o rotatie puternica, agresiva si solida. Le-am permis sa inscrie prea multe puncte usoare, oferindu-le prea multe ocazii sa arunce la cos nestingheriti, iar ei au profitat si s-au distantat pe tabela. Am revenit foarte bine in cateva randuri, dar nu a fost de ajuns. Le cunoasteam foarte bine jocul, astfel ca nu ne-au surprins, dar pur si simplu nu am reusit sa mentinem ritmul impus.” La randul sau, antrenorul ungur Peter Por a declarat: “Ne-am aparat agresiv si am inceput foarte bine, iar dupa aceea am ramas in permanenta concentrati la maxim. Am urmarit Timisoara, stiam ce joaca, am realizat un scouting bun, si astfel am obtinut o victorie importanta. Vom sustine trei jocuri pe teren propriu, unde ne bazam si pe un public admirabil, si sper ca asta sa ne ajute sa obtinem calificarea.” Principalul marcator al gazdelor, Zlatko Jovanovic, a subliniat: “Ne-am pregatit bine pentru acest joc, dar am avut un start ezitant si dupa aceea am fost obligati sa alergam in permanenta dupa ei ca sa recuperam diferenta. Asta ne-a provocat si o nervozitate mai mare in punctele cheie. De fiecare data cand i-am lasat sa-si faca jocul, au luat avans si au inscris o multime de puncte. Cred ca inca nu este decisa calificarea, dar va fi foarte greu pentru noi. Nu in ultimul rand, vreau sa le multumesc fanilor, este superb sa joci cu un astfel de public.” De partea cealalta, pivotul ungur Marton Bader a mentionat: “Am jucat o serie de sase jocuri intr-un timp foarte scurt si acuzam o stare de oboseala, dar echipa a reusit sa joace foarte bine in aceasta seara. Am fost concentrati pe toata durata jocului, iar atunci cand esti concentrat nu ai cum sa pierzi. Pe noi ne ajuta foarte mult jocurile din Liga Adriatica, competitie care este cu mult mai puternica decat campionatul Ungariei.
 
Clasamentul si programul din Grupa F
 
In urma acestui rezultat, iata clasamentul Grupei F, cu mentiunea ca jocul dintre EWE Baskets Oldenburg si Lami-Ved Kormend se disputa in aceasta seara:
 
1. Szolnoki Olaj – 5 puncte (3 jocuri)
2. EWE Oldenburg – 4 puncte (2 jocuri)
3. BC Timisoara – 4 puncte (3 jocuri)
4. Ved Kormend – 2 puncte (2 jocuri)
 
Iata si programul meciurilor pe care BC Timisoara le mai are de sustinut:
 
27.11.2012– Kormend – BC Timisoara (ora 20:30)
04.12.2012 – BC Timisoara – EWE Baskets (ora 20:00)
11.12.2012– Szolnoki Olaj – BC Timisoara (ora 20:30)

Foto - Antrenorul Predrag Badnjarevic la time-out (copyright Seba Tataru)

Parteneri