Foto

BC Timisoara a spart gheata in Liga Balcanica

In al treilea joc disputat in grupele Ligii Balcanice, timisorenii pregatiti de Predrag Badnajarevic si Milorad Perovic s-au impus ieri seara cu scorul 85-67 in fata sarbilor de la OKK Belgrad. Dupa ce primele doua partide au fost pierdute in extremis de "leii din Banat", ieri seara jucatorii de la  BC Timisoara au gustat prima victorie din competitia europeana.

Pentru banateni au marcat:
Zlatko Jovanovic – 9p, 2 rec, 2 pase decisive
Nenad Markovic – 6p, 2 interceptii
Bogdan Popescu - 6p, 8 rec
Dominique Archie -  24p ,  3 rec, 3 pase decisive, 2 interceptii
Ivan Siriscevic – 15p, 4 rec, 2 interceptii
Robert Sarovic – 24p, 8 rec, 4 pase decisive, 2 interceptii
Branko Cuic – 1p, 1 rec

Au mai evoluat: Zoran Milencovici, Andrei Dragos, George Toth,

La Antewerp, Campioana Romaniei a fost invinsa cu scorul 87-63, in al doilea meci din EuroChallenge Cup si a bifat a doua infrangere din actuala campanie europeana. Cu un Zoran Krstanovic in forma, autor a 21 de puncte, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca a cedat in ultimul sfert cand belgienii de la Antwerp Giants au reusit sa obtina o diferenta de 15 puncte.

Marcatorii echipei pregatite de trio-ul Marcel Tenter, Dorin Pintea si Dragos Curtifan au fost:
Zoran Krstanovic 21p, 7 rec,
David Lawrence 15p, 4rec,
Kindall Dykes 11 p, 6 rec, 2 rec,
Vladimir Mijovic 5 p, 3 rec,
Mihai Silvasan 3 p, 5 rec.


Marcel Tenter: "A fost un meci dificil pentru noi, un meci in care nu ne-am regasit! Mai ales in partea a doua a jocului, in care ma gresit nepermis de mult si echipa belgiana a inscris 30 de puncte in urma paselor noatre gresite. Este un rezultat care ne-a aratat ca trebuie sa ne obisnuim cu meciurile la acest nivel si ca trebuie sa facem un efort mental mult mai mare decat cel de pana acum," a declarat principalul clujenilor pentru site-ul oficial al echipei de pe Dealul Feleacului.


In celalalt meci al Grupei E, Elan Chalon, detinatoarea Cupei Frantei, a trecut pe teren prorpiu de BC Enisey cu scorul 87-79 si este liderul grupei.

Dar in afara echipelor romanesti angrenate in Cupele Europene si internationalii romani Andrei Mandache si Vlad Moldoveanu au evoluat ieri pentru echipele pe care le reprezinta.

Echipa internationalului roman Andrei Mandache a reusit ieri seara o victorie de rasunet pe terenul francezilor de la Pau Orthez, cu scorul 85-83. Andrei Mandache a evoluat 14 minute si a contribuit la victoria lui Keravnos cu 2 pase decisive si o recuperare.

Capitanul nationalei universitare, Vlad Moldoveanu, a debutat ieri seara in Euro Cup, formatia italiana Benetton Treviso la care evolueaza capitanul nationalei universitare a Romaniei intalnind in deplasare puternica echipa germana Bayern Munchen. Extrema de forta a nationalei a evoluat 7 minute si a reusit un punct. Din pacate pentru italieni, bavarezii s-au impus cu scorul final 72-62.


Parteneri