Foto

BC Timisoara invinsa de vicecampioana Israelului in BIBL

BC Timisoara a cedat, miercuri seara, in fata vicecampioanei Israelului, BC Gilboa Galil, cu scorul de 76-83 (20-22, 22-22, 16-25, 18-14), in cel de-al patrulea meci sustinut in grupa A din Liga Balcanica. Sustinuti frenetic de proprii suporteri, care au umplut tribunele Salii Sporturilor "Constantin Jude", "Leii" din Banat au avut un debut deosebit, conducand minute bune in primul sfert, dar au cedat initiativa in ultimele secvente, astfel ca tabela a indicat dupa primele zece minute: 20-22. Cu Siriscevic in mare forma, gazdele reiau atacurile in forta si ajung sa conduca din nou ostilitatile din teren, scor 33-27 in min. 14. Avand un plus evident de experienta si valoare, oaspetii profita din plin de inexactitatile echipei pregatite de Predrag Badnjarevic si revin cu un "run" de 10-0, astfel ca la pauza mare tabela indica 42-44. La reluare, "Leii" il pierd si pe Jovanovic (probleme medicale la mana) iar Popescu acumuleaza rapid a patra greseala personala, situatie de care profita din plin oaspetii si se distanteaza pana la 69-58 cu zece minute inainte de final.In ciuda eforturilor deosebite ale echipei municipiului de pe malurile raului Bega in ultimul sfert diferenta s-a mentinut constant pina aproape de final, ultimul fluier consemnand victoria vicecampioanei Israel, BC Gilboa Galil, cu scorul de 83-76. Conform statisticii BIBL, de la gazde s-au remarcat Siriscevic (24 p, 6 rec), Archie (16 p, 11 rec) si Bogdan Popescu (14 p, 5 rec), in vreme ce de la oaspeti au iesit in evidenta Kozikaro (17 p) si americanii Travis (12 p) si Jones (12 p). In urma acestui rezultat, BC Gilboa Galil se mentine lider in clasamentul grupei A, in vreme ce BC Timisoara ramane cu o singura victorie si trei infrangeri si ocupa pozitia a patra.

Imediat dupa meci, antrenorul Predrag Badnjarevic s-a declarat nemultumit de prestatia echipei: "Nu pot sa fiu multumit de acest rezultat. Am avut cateva probleme. Ne-a lipsit Sarovic, apoi Jovanovic s-a accidentat la mana in timpul jocului. A fost si mai greu de luptat impotriva unei astfel de echipe. Nu sunt multumit in primul rand pentru ca am jucat doar 7-8 minute, iar 3 sferturi nu am jucat deloc! Nu este suficient pentru a castiga un meci. Nu mi-a placut cum ne-am aparat pana in sfertul patru. Apoi am facut cateva greseli stupide si am pierdut mingi simple in atac. Le-a dat sansa sa inscrie pe contraatac, am ratat multe aruncari deschise si de la libere. Cu astfel de greseli este dificil sa învingi o formatie precum BC Galil Gilboa. Nu suntem deloc fericiti, dar nici foarte suparati. AS fost o experienta buna pentru noi."

Reamintim ca BC Timisoara evolueaza in Grupa A din Liga Balcanica alaturi Rilski Sportist Samokov (Bulgaria),  Altshuler Saham Galil Gilboa (Israel),  OKK Belgrad (Serbia), KK Mornar Bar (Muntenegru) si KK Torus Skopje (Macedonia).


Foto: Liviu Gordea

Parteneri