Foto

BC Timisoara invinsa in Israel

"Leii din Banat" au cedat ieri seara duelul cu vicecampioana Israelului, Galil Gilboa, in etapa a IX a Ligii Balcanice. Dupa un inceput bun de joc, timisorenii lui Predrag Badnjarevic au cedat pe final si Galil Gilboa s-a impus  cu 91-73, ramanand liderii grupei A.

Fara Cuic, Archie si internationalul Bogdan Popescu, timisorenii au reusit vreme de trei sferturi sa fie egalii israelienilor (60-59 pentru BC Timisoara la finalul sfertului trei), Zlatko Jovanovic, Palitinisanu si Spralja fiind principalele piese de rezistenta. In ultimul sfert, israelienii au dat tonul revenirii si prin cateva aruncari de trei puncte au reusit sa se desprinda pe tabela de marcaj si sa decida soarta jocului.
 
Marcatoari  Timisoarei:
Spralja 20 puncte; Jovanovic 18 puncte, 7 pase decisive; Markovic 10 puncte; Siriscevic 10; Paltinisanu 9 puncte, 7 recuperari;  Andrei, Milencovici, Dodoc,  cate doua puncte.


Dan Paltinisanu, pivot BC Timisoara:
"Este o diferenta mincinoasa. Nu meritam sa pierdem la mai mult de zece puncte. Toti baietii au facut un meci foarte bun in fata unei echipe solide si experimentate.”

Clasamentul Grupei A arata astfel:

1. Galil Gilboa 15 p (opt jocuri)
2.  Rilski Sportist 14 p (noua jocuri)
3. KK Mornar 13 p (opt jocuri)
4. BC Timisoara 11 p (opt  jocuri)
5. KK Torus 10 p (opt jocuri)
6. OKK Belgrad 9p (sapte jocuri)


BC Timisoara mai are de jucat doua jocuri: KK Torus (22..02.2012) si KK  Mornar (06.03.2012). Pentru a accede in faza superioara BC Timisoara trebuie sa se pozitioneze pe unul dintre primele trei locuri (in faza urmatoare, invingatoarele din grupa A si B se califica direct in semifinale, iar A2 joaca cu B3 si A3 joaca cu B2).

Foto: Facebook BC Timisoara

Parteneri