Foto

BC Timisoara participa in premiera in Liga Balcanica

Peste exact 20 de zile, va debuta cea de-a IV-a editie a Ligii Balcanice de baschet masculin (BIBL), in cursa pentru trofeul din acest sezon fiind inscrise 12 echipe din sapte tari: Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Israel si Macedonia, Bosnia si Romania. Baschetul romanesc va fi reprezentat in editia din acest an a BIBL de BC Timisoara, o premiera pentru echipa pregatita de Predrag Badnajarevic si Milorad Perovic. Conform tragerii la sorti, BC Timisoara va juca in cadrul Grupei A, alaturi de cinci echipe ce provin din campionatele din Serbia, Israel, Bulgaria, Macedonia si Muntenegru. Dar iata si adversarele echipei din orasul de pe malurile raului Bega:
- Rilski Sportist Samokov (Bulgaria – finalista ultimei edi?ii a BIBL si invingatoarea editiei 2008/2009)
- Altshuler Saham Galil Gilboa (Israel)
- OKK Belgrad (Serbia)
- KK Mornar Bar (Muntenegru)
- KK Torus Skopje (Macedonia)
Din cealalta serie, Grupa B, fac parte echipele Feni Industries Kavadarci (Macedonia), Levski Sofia (Bulgaria), Hapoel Tel Aviv (Israel), KK Ulcinj (Muntenegru), Zrinski Mostar (Bosnia) si Napredak Rubin (Serbia).
 
Timisoara nu a mai evoluat la un astfel de nivel intr-o competitive baschetbalistica internationala de un deceniu si jumatate (n.n. - in 1994, Elba Timisoara a participat in Cupa Korac). Este ambitia noastra sa jucam intr-o competitie superioara Cupei Europei Centrale, in care am evoluat timp de doua sezoane. Cred ca participarea in premiera in BIBL este un bun prilej sa aducem la Timisoara echipe valoroase si sa realizam o imagine cat mai buna atat baschetului romanesc cat mai ales orasului. La prima participare in BIBL nu ne-am propus un tel maret, dar cu siguranta vom incerca sa realizam un rezultat notabil si sa castigam cat mai multe meciuri. Pe viitor, va asigur ca ne dorim sa ridicam mai sus stacheta…”, ne-a declarat presedintele BC Timisoara, Leontin De Maio.

Totodata, mentionam ca debutul BC Timisoara in BIBL, sezonul 2011/2012, este programat pentru data de 25 octombrie, in deplasare, la Samokov, impotriva finalistei BIBL, Rilski Sportist, iar primul meci pe teren propriu va avea loc in data de 8 noiembrie, impotriva OKK Belgrad.
Reamintim fanilor baschetului romanesc ca trofeele BIBL au fost cucerite in primele trei editii de Rilski Sportist Samokov (2009), Levski Sofia (2010) si Feni Industries Kavadarci (2011).


FOTO: bctimisoara.ro
 

Parteneri