Foto

BC Timisoara pierde dar pastreaza sanse teoretice de calificare!

Finalista editiei precedente a campionatului intern, BC Timisoara, si-a diminuat aproape in totalitate sansele de calificare in faza superioara a EuroChallenge, dupa ce gruparea antrenata de Srdjan Jovanovic a capotat pe teren propriu in fata puternicei echipe germane EWE Baskets Oldenburg, cu scorul de 66-76 (18-13, 14-19, 15-23, 19-21). Astfel, pentru a mai prinde un loc in optimile de finala, banatenii vor avea in ultima etapa o misiune aproape imbosibila, fiind obligati sa invinga in Ungaria, pe terenul  echipei Szolnoki Olaj, la o diferenta de peste 20 puncte!
 
Au rezistat doar doua sferturi
 
Misiunea BC Timisoara in fata puternicei echipe germane EWE Baskets Oldenburg a fost, marti seara, extrem de dificila in jocul gazduit de Sala Sporturilor “Constantin Jude”, oaspetii fiind neinvinsi in Grupa D. Decisi sa-si joace sansa pana la capat, in ciuda valorii evidente a adversarilor, baschetbalistii banateni au pornit ca din pusca in partida din etapa a V-a si in minutul cinci totul parea realizabil, mai ales ca tabela indica un neverosimil 11-0! Loviti in orgoliu personal, nemtii incep o cursa nebuna de urmarire, dar finalul primului sfert consemneaza un mic avantaj in favoarea gazdelor, scor 18-13. Demonstrand ca nu degeaba sunt liderii grupei si au deja calificarea in buzunar, oaspetii declanseaza o ofensiva furibunda si preiau conducerea in minutul 12, dar banatenii revin spectaculos in finalul sfertului si reusesc sa restabileasca egalitatea inainte de pauza, scor 32-32. La reluare, echilibrul se rupe din nou dupa numai cateva minute si EWE Baskets Oldenburg se desprinde decisiv la 11 puncte in minutul 27, scor 47-36, in ciuda incercarilor disperate ale gazdelor de a contracara ofensiva germana. In ultimul sfert, nemtii gestioneaza perfect jocul si reusesc sa-si conserve avantajul, speculand prompt orice greseala din tabara reprezentantei noastre, fluierul final consemnand astfel cea de-a cincia victorie consecutiva in Grupa F pentru echipa antrenata de Sebastian Machowski, cu scorul de 76-66.
Conform datelor statistice, punctele BC Timisoara au fost marcate de POPESCU (14 puncte, 2 recuperari, 1 capac), JOVANOVIC (11 puncte, 1x3, 3 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie), JELENIC (11 puncte, 2x3, 2 recuperari), SAROVIC (11 puncte, 1x3, 6 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), ARCHIE (6 puncte, 11 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 capace), DERASIMOVIC (5 puncte, 1 recuperare, 2 pase decisive), ANDREI (5 puncte), CAPUSAN (2 puncte), JOHNSON (1 puncte, 9 recuperari, 2 interceptii, 1 capac). De la invingatori s-au remarcat PAULDING (15 puncte, 3x3, 2 recuperari, 2 interceptii, 1 capac) si JENKINS (14 puncte, 3 pase decisive, 1 interceptie).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei, noul antrenor al BC Timisoara, Srdjan Jovanovic, a spus: “Am inceput jocul foarte bine, am avut o aparare foarte buna, si per ansamblu cred ca am jucat mai bine decat o arata scorul final. Oldenburg este o echipa puternica si a stiut sa joace la victorie, dar prin jocul nostru de azi am dorit sa transmitem un mesaj intregii Europe: muncim din greu si jucam un baschet de calitate si nimeni nu vine la Timisoara ca sa castige usor. Doresc pe aceasta cale sa le multumesc fanilor, care ne-au sustinut in permanenta si au creat o atmosfera superba in tribune.”  Din tabara adversa, antrenorul Sebastian Machowski a mentionat: “Sunt foarte bucuros pentru victoria obtinuta in seara asta. Tin sa-mi felicit jucatorii pentru motivatia exemplara, deoarece nu este deloc usor sa-ti menti o astfel de atitudine atunci cand esti pe primul loc. Ne asteapta acum jocuri dificile in Bundesliga. Referitor la joc, am avut un start foarte slab, adversarii nostri reusind sa marcheze din orice pozitie, dar am revenit in forta si am gestionat bine finalul, conservandu-ne avantajul pe care ni l-am creat din sfertul al treilea.” Suparat de infrangere, extrema Robert Sarovic a punctat: “Dupa fiecare infrangere simti un gust amar si iti doresti sa fi jucat mai bine. Am jucat mai bine ca in Germania, am ripostat bine fizic, si cred ca nemtilor nu le-a fost deloc usor ca sa castige aici.” La randul sau, Jannik Freese a subliniat: “Vrem sa ajungem cat mai departe in EuroChallenge, dar nu putem sti de pe acum cat de departe, deoarece trebuie sa asteptam sa aflam ce adversari vom avea in urmatoarea faza a competitiei. In acest moment, Bundesliga devine prioritara pentru noi deoarece ne asteapta jocuri dificile.
 
Clasamentul Grupei F
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu infrangerea surprinzatoare a echipei Szolnoki Olaj pe teren propriu in fata Lami-Ved Kormend, cu scorul de 94-83, iata cum arata clasamentul Grupei F, cu precizarea ca EWE Baskets Oldenburg este deja calificata, in vreme ce Szolnoki Olaj, Lami-Ved Kormend si BC Timisoara se lupta pentru locul secund:
1. EWE Oldenburg – 10 puncte
2. Lami-Ved Kormend – 7 puncte
3. Szolnoki Olaj– 7 puncte
4. BC Timisoara – 6 puncte
Astfel, in ultima etapa, programata in 11 decembrie, BC Timisoara are nevoie pentru a obtine calificarea mult dorita de o victorie la peste 20 puncte pe terenul rivalei Szolnoki Olaj, coroborata cu un esec al echipei Lami-Ved Kormend pe terenul liderului Grupei F.
 
FOTO (copyright FIBA-Europe)

Parteneri