Foto

BC Timisoara versus BCM U Pitesti in finala Cupei Romaniei

BC Timisoara si BCM U Pitesti sunt cele doua echipe care se vor infrunta maine seara, de la ora 19:00,  in marea finala a Cupei Romaniei.  In finala mica, de la ora 16:00, CSM  Bucuresti va da piept cu CSM Oradea.
Revenind la partidele de astazi disputate in Arena de Baschet, in primul meci al zilei, “Leii din Banat” s-au impus in ultimele secunde in fata echipei CSM Oradea, cu scorul 77-74. Bogdan Popescu a inchis tabela prin doua aruncari libere, devenind cel mai bun marcator al jocului cu 24 de puncte inscrise.  Din tabara oradenilor, Silviu Lipusavei a reusit 23 de puncte, dintre care sapte aruncari din spatele semicercului de trei puncte.
In al doilea joc al zilei, BCM U Pitesti a trecut de CSM Bucuresti cu scorul  78-71, argesenii pregatiti de antrenorii Tudor Costescu si Nicusor Caprarescu, intorcand practic soarta jocului cu un minut si 30 de secunde inainte de final. CSM Bucuresti a condus ostilitatile si a avut pe tabela un  avantaj de 16 puncte, insa combativitatea jucatorilor de la Pitesti  a transformat jocul intr-o partida extrem de spectaculoasa. Octavian Popa-Calota a marcat 20 de puncte pentru invingatori, in vreme ce Garry Gallimore a reusit 19 puncte pentru echipa condusa de Hristu Sapera.
 
Octavian-Popa Calota, conducator de joc BCM U Pitesti:  
“Cred ca am castigat pentru ca am reusit sa ne organizam destul de bine in aparere. La pauza a fost un moment psihologic deosebit de important. Am ramas cu totii in vestiar si am discutat. Ne-am dat seama ca avem o sansa si ca trebuie sa o jucam. Am dat totul pe teren si asa am reusit sa ne calificam, chiar daca CSM este o echipa extrem de puternica.  In meciul de maine cu Timisoara, clar ei au prima sansa, dar noi vom da totul.”

Tudor Costescu, antrenor BCM U Pitesti:
“Am avut caracter si organizare defensiva in marea majoritate a timpului astazi si am reusit sa le stopam principalele arme ofensive. Maine urmeaza o batalie pe viata si pe moarte, mai ales ca jucatorii s-au autodepasit astazi din punct de vedere al efortului.  Va fi foarte foarte greu, depinde mult de modul cum ne recuperam pana la ora finalei.“

Virgil Carutasu, extrema de forta CSM Bucuresti: “Ne-am incurcat foarte tare cu acea zona. A fost greseala noastra, am condus tot timpul...  Cu doua minute si 40 de secunde aveam noua puncte avantaj. Este mare pacat ca am muncit atat de mult, am ajuns pana aici si am dat cu piciorul acestei victorii. Imi pare rau ca nu am reusit mai mult, sa trag echipa dupa mine si sa castigam in aceasta seara. Inca nu realizez cum am putut pierde.”

Hristu Sapera, antrenor CSM Bucuresti:
“A fost un meci pe care trebuia sa il castigam. Nu l-am controlat asa de bine pe final si asta ne-a costat. Nu am gasit solutiile sa dejucam zona pe care au practicat-o si am avut mari probleme in spatiul de trei secunde, la recuperari si a punctele marcate de sub panou. L-am pierdut repede pe Bryson Mckenzie, iar ei au avut un avantaj prin Kinloch. Legat de meciul de maine, trebuie sa ne mobilizam, sa ridicam capul si sa facem un meci mult mai bun in fata echipei CSM Oradea.”
 

 =========================================


 Predrag Badnjarevic antrenor BC Timisoara:
“Un meci tare greu. In prima repriza l-am controlat, apoi am inceput sa avem probleme. Popescu si Siriscevic au acumulat repede greseli personale, Cuic s-a accidentat. Am fost fortat sa ii retrag pe banca si jocul nostru s-a schimbat. Oradea a inceput sa evolueze bine, dar in ultimul sfert ne-am aparat  mai bine si am reusit sa recuperam deficitul de pe tabela.  Tot timpul am crezut in echipa mea!  Ce imi doresc acum este ca jucatorii mei sa fie recuperati pana maine, la ora finalei”.

Zlatko Jovanovic,  conducator de joc BC Timisoara:
“A fost un meci greu, pot sa spun chiar nebun!  A fost foarte strans jocul si acest lucru este reflectat si de scor. Am inceput bine, dar apoi am avut o cadere, Cuic s-a accidentat, insa vreau sa-mi felicit echipierii pentru victorie! S-a vazut ca am luptat din toate puterile si am meritat sa castigam. Eram pe banca in momentele cand Oradea conducea cu 14 puncte, dar vedeam in ochii jucatorilor nostri dorinta de a castiga acest Final 4. Voi juca maine, orice ar fi, nu conteaza accidentarea. Ma intrebati daca imi doresc un adversar anume in finala si ce pot sa va raspund este ca vreau trofeul! Dedic aceasta victorie frumoasa oamenilor care au crezut in noi, familiei si iubitei mele! ”

Leontin de Maio, presedinte BC Timisoara:
“A fost exact cum ne asteptam. Stiam ca nu vom avea un meci usor. De fapt tot parcursul nostru in aceasta competitie a fost criminal. Am jucat cu BC Mures, cu CSU Ploiesti si acum cu Oradea... Ne-au pus mari probleme astazi, au o echipa foarte buna si recunosc ca in sfertul al treilea eram putin descurajat. Ma asteptam sa luptam pana la final. Oricare echipa vom intalni in finala ne poate pune probleme. Orice s-ar intampla in cealalta semifinala, noi venim maine sa castigam si sa ducem Cupa acasa!”
 
Cristian Achim, antrenor CSM Oradea:
“A fost un meci foarte tensionat si marcat de miza. Cred ca a fost foarte frumos si imi pare extrem de rau ca nu am castigat. Desi Timisoara era considerata echipa favorita, cred ca puteam invinge  astazi. Imi felicit jucatorii si, de asemenea, felicit echipa din Timisoara pentru victorie!”

Silviu Lupusavei, conducator de joc CSM Oradea:
“Nu conteaza ca am marcat 23 de puncte. Preferam sa nu marchez deloc si sa castigam. Ne-am simtit foarte bine, am crezut tot timpul ca putem castiga partida si la un moment dat s-a rupt totul.  Cred ca ne-am speriat de victorie... am cazut putin si fizic pe finalul meciului, am avut o rotatie mai scurta astazi. Ne-am fi dorit foarte mult acest trofeu!”  

Serban Sere, manager CSM Oradea:

“Noi am evoluat cat de bine am putut. Din pacate, mai mult nu am putut. Nu aveam voie sa pierdem meciul dupa diferenta pec are am avut-o. Ne asumam aceasta infrangere, dar totodata am facut tot ce a depins de noi pentru a obtine victoria. II felicit pe timisoreni! Au avut niste jucatori mai stabili emotional, au stiut sa gestioneze bine finalul de meci si acest lucru s-a vazut. Ne este indiferent cu cine vom juca maine. Obiectivul nostru era Cupa Romaniei. Dar aceste lucru nu inseamna ca nu vom face totul pentr a castiga maine. Vom tratata cu seriozitate aceasta competitie pana la final.“
 

Parteneri