Foto

BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad debuteaza in CEWL

In vreme ce campioana Romaniei, CSM Targoviste, are “liber” in etapa a III-a din Grupa B a EuroLeague Women, celelalte doua reprezentante ale baschetului feminin romanesc in cupele europene, CSM Satu Mare si BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad, vor aparea din nou, maine seara, sub lumina reflectoarelor din competitiile derulate sub auspiciile FIBA-Europe. Si daca CSM Satu Mare este deja la al treilea joc din EuroCup Women, echipa pregatita de Dan Fleseriu urmand sa evolueze in fief-ul incomodei grupari ruse BC Chevakata Vologda, in schimb, BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad va debuta in Liga Europei Centrale (CEWL), baschetbalistele antrenate de Dan Moraru si Cristina Ciocan urmand sa primeasca replica echipei slovace Rucon Spisska.
 
Din nou in Liga Europei Centrale
 
Cea de-a treia reprezentanta a Ligii Nationale Feminine de Baschet, BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad, va aparea pe “scena” continentala, maine seara, urmand sa intre din nou in focurile CEWL (Liga Europei Centrale). Fiind deja o prezenta de traditie in CEWL, echipa aradeana va evolua in prima serie, impotriva echipelor Rucon Spisska (SVK), KP Brno si DSK Praga (ambele din Cehia). Conform programului anuntat de oficialii forului international, primul adversar pentru echipa antrenata de Dan Moraru si Cristina Ciocan este gruparea slovaca Rucon Spisska, intalnirea fiind programata sa inceapa de la ora 19:00 si transmisa in direct pe TVR 3 si TVR Timisoara. “Putem spune ca deja avem experienta in CEWL. Vom debuta maine seara, de la ora 19:00, impotriva Rucon Spisska, o echipa despre care nu am reusit sa obtinem multe informatii video. Din cate cunoastem, gruparea slovaca vine cu ganduri mari la Arad, dovada fiind si faptul ca ne-au anuntat ca vor fi insotiti de un grup mare de suporteri. In plus, au in lot trei straniere de valoare, dar sunt convins ca vom gasi solutii pentru a le anihila si pentru a inclina balanta victoriei in favoarea noastra. Fiind un prim joc chiar pe teren propriu, mizam ca intotdeauna pe sprijinul publicului nostru, un fin cunoscator al baschetului. De altfel, publicul ardean merita prezenta in CEWL, iar noi le putem promite ca vom face spectacol. Este o grupa destul de accesibila, din care primele doua echipe se vor califica in FINAL 4. Speram ca una dintre acestea sa fie chiar BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad”, a declarat presedintele clubului aradean, Marcel Urban, dupa care a adaugat ca, “vom lua competitia pas cu pas si daca vom gasi finantare vom face toate eforturile ca sa atragem la Arad organizarea turneului final”. De altfel, BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad este o prezenta constanta in CEWL, unde in ultimii ani a reusit sa acceada in FINAL 4 si chiar sa-si adjudece trofeul european, in premiera pentru baschetul feminin autohton.  
Dupa disputarea jocurilor tur/retur, primele doua echipe clasate in fiecare serie se califica in FINAL 4 CEWL, turneu programat sa se dispute in perioada 23-24 februarie 2013. Dar iata si programul complet al BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad din CEWL, 2012/2013:

07.11.2012 – BC Univ. Goldis ICIM Arad – Rucon Spisska (joc transmis in direct pe TVR 3 si TVR Timisoara)
21.11.2012 -  BC Univ. Goldis ICIM Arad – KP Brno
28.11.2012 – DSK Praga - BC Univ. Goldis ICIM Arad
12.12.2012 – Rucon Spisska - BC Univ. Goldis ICIM Arad
09.01.2013 – KP Brno - BC Univ. Goldis ICIM Arad
23.01.2013 - BC Univ. Goldis ICIM Arad – DSK Praga
 
CSM Satu Mare mizeaza pe o mare surpriza

Finalista sezonului intern trecut, CSM Satu Mare, se afla in fata celei de-a treia etape din Grupa A a EuroCup Women, gruparea pregatita de Dan Fleseriu urmand sa joace maine seara pe terenul puternicei grupari ruse BC Chevakata Vologda. Dupa succesul obtinut in Danemarca, impotriva echipei SISU Basketball Gentofte, CSM Satu Mare a plecat in Rusia cu ganduri mari, in ciuda faptului ca adversarele aliniaza o echipa redutabila, in care se regasesc mai multe componente de baza ale nationalelor Rusiei, Belarus si SUA. “Dupa 22 de ore de drum, am ajuns cu bine in Vologda. Avem parte de o vreme mohorata, cu ploaie torentiala, dar sper ca dupa jocul de maine seara sa facem sa apara soarele! Intalnim un adversar foarte dificil, care mizeaza pe dorinta de afirmare a unor componente de baza a nationalei U20 a Rusiei, dar si pe experienta si valoarea stranierelor (n.n. – americancele Thomas si Johnson, precum si componenta nationalei Belarus, Katsiaryna Snytsina, si o jucatoare din Uzbekistan, Yuliya Kiseleva). Thomson a jucat pentru SUA la Mondialele de tineret, Snytsina a fost la JO 2008 cu nationala Belarus, iar Volokova a jucat pentru Rusia la Eurobasket 2009. Va fi foarte greu, dar cred ca prin determinare si vointa putem obtine un rezultat notabil. Important este sa nu repetam greselile din primele jocuri si sa fim foarte atenti in aparare. Este un joc important pentru economia calificarii, dar, dupa cum le-am spus si fetelor la sedintele de pregatire, noi nu avem nimic de pierdut”, a declarat antrenorul Dan Fleseriu, adaugand ca isi doreste foarte mult sa obtina "o mare surpriza".
Dupa disputarea jocurilor tur/retur, primele doua echipe clasate in fiecare serie se califica in faza superioara.  Dar iata si programul jocurilor pe care CSM Satu Mare le mai are de disputat in Grupa A din EuroCup Women, 2012/2013:

07.11.2012 – BC Chevakata – CSM Satu Mare (ora 18:00)
14.11.2012 – BLA Montpellier – CSM Satu Mare (ora 20:00)
22.11.2012 – CSM Satu Mare - SISU Gentofte (ora 20:30)
29.11.2012 – CSM Satu Mare – BC Chevakata (ora 20:30)

 

Parteneri