Foto

BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad s-a calificat in FINAL 4 CEWL

Fosta castigatoare a CEWL in 2011 si finalista a aceleeasi competitii in 2012, echipa feminina BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad pare sa se fi abonat la FINAL 4 Ligii Europei Centrale. Si asta, pentru ca, gruparea pregatita de Dan Moraru si Cristina Ciocan a reusit, miercuri seara, sa castige si cel de-al patrulea joc din Grupa B a CEWL, impunandu-se clar pe terenul echipei slovace SKBD Spisska Nova Ves Rucon, cu scorul de 84-59, si si-a asigurat astfel prezenta in turneul final programat sa se dispute in perioada 23-24 februarie 2013.
 
Victorie la pas
 
Decisa sa-si pastreze invincibilitatea in Grupa B si sa castige cat mai rapid din nou locul in FINAL 4 CEWL, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad si-a trecut in cont, miercuri seara, cea de-a patra victorie din prima faza a Ligii Europei Centrale, reusind sa treaca la pas de gruparea slovaca SKBD Spisska Nova Ves Rucon, cu scorul de 84-59 (22-17, 27-13, 19-6, 16-23). Avand avantajul moral al succesului obtinut in tur, cu scorul de 81-48, aradencele au debutat in forta si in Slovacia si s-au instalat rapid la carma jocului, reusind sa incheie primul sfert cu un mic avantaj: 22-17. Au urmat alte doua sferturi in care conturile au fost inchise de LaPlante&Co, astfel ca in ultimele zece minute staff-ul tehnic al oaspetelor si-a permis sa ruleze intreg efectivul. Scor final 84-59 si BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad a revenit in fotoliul de lider al Grupei B, cu punctaj maxim, si si-a asigurat prezenta la FINAL 4 CEWL, desi mai are de disputat doua partide.
Conform datelor statistice, pentru invingatoare au marcat LAPLANTE (17 puncte), RISPER (12 puncte, 8 recuperari), WIRTH (11 puncte), BROSOVSZKY-BORIGA (10 puncte), BARTEE (9 puncte, 11 recuperari), MILOVANOVIC (9 puncte), CUTAS (6 puncte), MERCEA (6 puncte), CRACIUN (4 puncte).
 
Programul si clasamentul Grupei B
 
Dar iata si cum arata clasamentul Grupei B, cu precizarea ca Valosun KP Brno a castigat pe terenul echipei cehe DSK Basketball Karlin Praga, cu scorul de 97-61, intr-un joc din etapa a IV-a disputat in devans:
1. BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad – 8 puncte
2. Valosun KP Brno – 7 puncte
3. SKBD Rucon Spisska Nova Ves – 5 puncte
4. DSK Basketball Karlin Praga – 4 puncte
Conform oficialilor CEWL, iata si programul urmatoarele doua partide pe care reprezentanta noastra le mai are de disputat:
Valosun KP Brno - BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad (09.01.2013)
BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad - DSK Basketball Karlin Praga (23.01.2013)
Reamintim ca dupa disputarea jocurilor tur/retur din faza grupelor, primele doua echipe clasate in fiecare serie se califica in FINAL 4 CEWL, turneul final fiind programat sa se dispute in perioada 23-24 februarie 2013.
 
“Vulpile” din Viena au capotat in Cehia
 
In cealalta grupa, echipa austriaca Flying Foxes SVS Post Viena, la care evolueaza si pivotul nationalei Romaniei, Elisabeth Pavel, a pierdut, in deplasare, pe terenul principalei rivale din cursa pentru castigarea seriei A, gruparea ceha Kara Trutnov, cu scorul de 89-69 (n.n. - in tur, echipa vieneza castigase cu 77-63). Pivotul roman Elisabeth Pavel a evoluat 26:24 de minute, timp in care si-a trecut in cont 11 puncte, 6 recuperari si 2 interceptii. In urma acestui rezultat, Kara Trutnov conduce in clasamentul Grupei A, cu 5 puncte, urmata de Flying Foxes SVS Post Viena, cu 4 puncte, si Work Force DKSK Miskolc, cu 3 puncte.

Parteneri