Foto

BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad a castigat Cupa Romaniei

Liderul la zi al sezonului regular al Ligii Nationale de Baschet Feminin, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, a reusit, joi seara, sa cucereasca mult ravnitul trofeu al Cupei Romaniei, editia 2013/2014, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Jose Araujo s-a impus in ultimul act al FINAL 4 in fata ACS Sepsi Sf. Gheorghe, cu scorul de 67-61 (15-17, 21-13, 15-11, 16-20).
 
Dupa trei sezoane, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad a reintrat in posesia Cupei Romaniei, reusind sa castige, joi seara, finala intrecerii KO, gazduita de Sala Sporturilor din Targoviste si organizata sub egida FR Baschet de catre CSM Targoviste si Primaria Targoviste. Avand un moral deosebit in urma succesului din semifinale, faza in care a dispus chiar de detinatoarea trofeului, CSM Targoviste, aradencele au incercat inca din primele actiuni ale finalei cu ACS Sepsi Sf. Gheorghe sa preia initiativa si sa se instaleze la carma jocului. Numai ca, gruparea pregatita de antrenorul Zoran Mikes a reusit sa intre mai repede in joc si dupa momente bune de dominare a terminat cu un avantaj minim primul sfert: 17-15. Urmatoarele zece minute au fost la discretia campioanei en-titre, care au scos la rampa principalele „guri de foc”, Engelman, Rhoas si Williams, si au preluat conducerea pe tabela, intrand la vestiare cu un avans de sase „lungimi”: 36-30. La reluare, echilibrul s-a mentinut pe teren pentru cateva minute, pentru ca, in finalul sfertului al treilea, gasind solutii mai bune atat in atac, cat si aparare, aradencele sa se desprinda pana la 51-41. Cu Prahalis in zi de gratie, ACS Sepsi Sf. Gheorghe forteaza o revenire spectaculoasa, impinsa de la spate si de indemnurile fanilor veniti la Targoviste sa-si incurajeze favoritele, astfel ca finalul se incinge si devine nerecomandat cardiacilor, in minutul 37 tabela indicand 64-60 in favoarea echipei din Arad. Reusind sa gestioneze mai bine ultima parte a jocului, elevele antrenorului Jose Araujo castiga „razboiul” liberelor si implicit finala, cu 67-61, spre bucuria micutei galerii care a strabatut sute de kilometri pentru a fi alaturi de campioana si de a sarbatori recucerirea Cupei Romaniei.
Conform datelor oficiale, punctele echipei castigatoare au fost marcate de ENGELMAN (19p, 2x3, 3 rec), RHOADS (14 p, 4 pase, 1 cap), WILLIAMS (13 p, 17 rec, 1 pasa, 1 int, 2 cap), MILOVANOVIC (8 p, 1x3, 5 rec, 1 pasa, 1 int), COKER (6 p, 5 rec), BROOMFIELD (4 p, 13 rec, 1 pasa, 1 int), BORIGA-BROSOVSZKY (3 p, 1x3, 2 rec, 2 pase, 4 int). De partea cealalta, punctele invinselor au fost realizate de PRAHALIS (26 p, 4x3, 3 rec, 1 pasa3 int), LOYD (15 p, 1x3, 4 rec, 1 pasa, 3 int), WATSON (14 p, 11 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), PASCALAU (6 p, 3 rec, 2 pase, 2 int, 2 cap).
In finala mica, CSM Targoviste s-a impus lejer in disputa cu CSBT Alexandria, cu scorul de 97-67 (35-8, 19-25, 26-13, 17-21), la capatul unui joc dominat clar de gruparea pregatita de antrenorul Dan Fleseriu.
La festivitatea de premiere, presedintele FRB, Horia Paun, i-a inmanat mult ravnitul trofeu capitanului echipei BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, Monika Boriga-Brosovszky, o jucatoare model a ultimelor doua decenii din baschetul feminin autohton, care a demonstrat si in acest turneu final ca desi a implinit 40 de ani in urma cu doua saptamani, mai are inca multe de spus pe terenul de joc. Plachetele pentru locul secund au fost oferite baschetbalistelor de la ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe de catre secretarul general al FRB, Dan Berceanu, in vreme ce antrenorul federal Tudor Costescu le-a premiat pe sportivele de la CSM Targoviste iar antrenorul coordonator Svetlana Dragusin a oferit plachetele pentru locul patru echipei CSBT Alexandria.
La finalul festivitatii de premiere, extrem de bucuros si trecut printr-o baie de sampanie, antrenorul Jose Araujo a declarat: “Am inceput finala usor tensionati, si am gresit cateva actiuni. Dar este vorba de o finala, si uneori se intampla si asa ceva. Am schimbat tactica in defensiva, pentru a reface jocul, si am luat un pic de avantaj. Doar ca Sepsi este o echipa buna, cu un antrenor pe masura, si a tot revenit in joc. Am gestionat mai bine finalul, insa, avand o serie de recuperari iar asta s-a reflectat pe tabela. Toata echipa a muncit enorm pentru acest succes, le felicit pe fete si ne bucuram nespus pentru acest trofeu. Nu este deloc usor sa joci intr-un interval atat de scurt doua turnee finale, si sa vii la FINAL 4 Cupa Romaniei dupa ce ai pierdut finala in FINAL 4 Ligii Europei Centrale!
 
 

Parteneri