Foto

BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad ramane invincibila in CEWL

BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad si-a continuat marsul triumfal in actualul sezon al Ligii Europei Centrale, gruparea pregatita de Jose Araujo si Dan Moraru reusind, joi seara, cea de-a cincia victorie consecutiva din tot atatea jocuri disputate, dupa ce a trecut in deplasare de campioana Austriei, Flying Foxes Viena, cu scorul de 73-61 (13-12, 21-13, 20-16, 19-20). “Ne doream sa ramanen lideri in Liga Europei Centrale”, a spus antrenorul Jose Araujo, multumit de prestatia echipa sale, care are din nou asigurata prezenta in FINAL 4 CEWL.
 
Detinatoarea trofeului Ligii Europei Centrale, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, isi pastreaza invincibilitatea in actualul sezon al CEWL si dupa derularea celei de-a cincia etape, campioana Romaniei dispunand, joi seara, de campioana Austriei, chiar in fief-ul “vulpilor” vieneze. De altfel, baschetbalistele din Arad si-au afisat intentia de a castiga disputa de la Viena inca de la primele actiuni si numai lipsa de concentrare din debut a facut ca jocul sa ramana echilibrat dupa primul sfert, cu un mic avans pentru oaspete: scor 12-13. Cu Williams imperiala sub ambele panouri si cu Rhoads in zi de gratie, campioana Romaniei declanseaza tavalugul in cel de-al doilea sfert si reuseste sa intre la vestiare cu o diferenta favorabila ceva mai consistenta: 25-34. La reluare, reprezentanta noastra pastreaza initiativa pe teren si forteaza si mai mult in atac, in ciuda faptului ca gazdele au cautat cu disperare sa contracareze tactic ofensiva adversa, fapt care se reflecta si pe tabela de marcaj, finalul celui de-al treilea sfert consemnand scorul de 41-54. In ultimele zece minute, pe fondul unei relaxari premature a elevelor pregatite de Jose Araujo, gazdele izbutesc sa revina in joc si sa se apropie amentintator, cu doua minute inainte de fluierul final scorul devenind 59-66. Americanca Donica Cosby aduce, insa, linistea in tabara oaspetelor cu o serie de cinci puncte consecutive si pune capat oricarei emotii in privinta invingatoarei. Scor final, 73-61 pentru BC UVG ICIM Arad, si campioana Romaniei obtine astfel cel de-al cincilea succes consecutiv din tot atatea partide jucate in sezonul 2013-2014 al Ligii Europei Centrale, confirmand forma buna in care se afla si in intrecerea interna.

Clasamentul si programul CEWL
 
In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul CEWL, cu precizarea ca jocul din aceasta etapa, dintre CSU Alba Iulia si  Valosun KB Brno, se va disputa in 11 februarie, la solicitarea oaspetelor:

1. BC UVG ICIM Arad - 10 puncte (5 jocuri)
2. Flying Foxes - 9 puncte (6 jocuri)
3. CSU Alba Iulia 8 puncte (5 jocuri)
4. Piestanske Cajky - 7 puncte (5 jocuri)
5. Valosun KP Brno - 5 puncte (5 jocuri)
 
Dar iata si programul jocurilor pe care echipele romanesti le vor mai sustine in Liga Europei Centrale:

BC UVG ICIM Arad

29.01.2014 BC UVG ICIM Arad – CSU Alba Iulia
05.02.2014 Piestanske Cajky – BC UVG ICIM Arad
12.02.2014 BC UVG ICIM Arad – Valosun KB Brno

CSU Alba Iulia


29.01.2014 BC UVG ICIM Arad – CSU Alba Iulia
05.02.2014 CSU Alba Iulia – Flying Foxes Viena
11.02.2014 CSU Alba Iulia – Valosun KB Brno
 

Parteneri