Foto

BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad s-a calificat in Final 4 CEWL

Detinatoarea Cupei Romaniei si de doua ori castigatoare a trofeului Ligii Europei Centrale, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, s-a impus, miercuri seara, in fata gruparii cehe SBS Ostrava, cu scorul de 71-52 (14-13, 21-13, 20-21, 16-5), si a obtinut din pozitia de lider al Grupei B cea de-a cincia calificare consecutiva in FINAL 4 CEWL. Astfel, baschetul feminin romanesc va avea din nou doua echipe la turneul final al Ligii Europei Centrale, alaturi de BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad fiind calificata si liderul Grupei A si detinatoarea trofeului, CSU Alba Iulia.
 
Sala Sporturilor din Arad a gazduit, miercuri seara, ultimul meci din Grupa B din Liga Europei Centrale, detinatoarea Cupei Romaniei si de doua ori castigatoare a trofeului CEWL, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, primind replica gruparii cehe SBS Ostrava. La fel ca si la meciul de marti seara, cand baschetbalistele pregatite de antrenorul Jose Araujo s-au impus clar in fata aceleeasi SBS Ostrava, cu 79-57, si miercuri seara, aradencele si-au dominat destul de clar adversarele, reusind in cele din urma sa-si treaca in cont cea de-a opta victorie consecutiva din Grupa B. De altfel, a fost un meci fara o miza deosebita, tinand cont de faptul ca gazdele aveau deja asigurate vizele pentru FINAL 4, in vreme ce oaspetele nu puteau sa mai emita pretentii de calificare. In aceste conditii, evidenta diferenta de valoare dintre cele doua echipe si-a pus amprenta pe rezultat, fluierul final al arbitrilor consemnand victoria echipei locale cu scorul de 71-52. Conform datelor oficiale, punctele BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad au fost marcate de SIMMONS (17 p, 2x3, 5 rec, 2 pase), BORIGA-BROSOVSZKY (14 p, 4x3, 2 rec, 4 pase), SAMBURSKA (13 p, 2x3, 3 rec, 3 int), ENGELMAN (11 p, 5 rec, 3 pase, 1 int), CRACIUN (7 p, 5 rec, 1 cap), NAGY (5 p, 1 rec, 1 int), PLOUFFE (4 p, 4 rec, 3 pase, 2 int, 2 cap). Au mai evoluat MERCEA (1 int), DEMETER si MILOVANOVIC (8 rec, 4 pase, 2 int, 1 cap). De la oaspete s-a remarcat WILLIAMS (12 p, 12 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap).
 
Clasamentul Grupei B
 
In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul finala al Grupei B, cu precizarea ca primele doua echipe au obtinut calificarea in FINAL 4 CEWL, turneu care este programat sa se desfasoare in perioada 7-8 martie:
 
1. BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad – 16 puncte (8 victorii)
2. Piestanske Cajky – 14 puncte (6 victorii, 2 infrangeri)
3. Valosun KP Brno – 12 puncte (4 victorii, 4 infrangeri)
4. Flying Foxes SVS Post – 9 puncte (1 victorie, 7 infrangeri)
5. SBS Ostrava  – 9 puncte (1 victorie, 7 infrangeri)
 
Din Grupa A, CSU Alba Iulia a obtinut deja calificarea in Final 4 CEWL din postura de lider, in vreme ce a doua echipa calificata se va decide in data de 18 februarie, in urma meciului dintre Kara Trutnov si Basketball Nymburk
 
Implicate intr-un accident rutier!

 
La scurt timp dupa incheierea meciului de miercuri seara, delegatia echipei din Cehia, SBS Ostrava, a fost implicata intr-un accident rutier chiar in centrul municipiului Arad. Dornice de o scurta plimbare si de putina relaxare dupa cele doua partide sustinute in CEWL, mai multe sportive de la SBS Ostrava s-au urcat in microbuzul echipei si au plecat sa viziteze orasul. Aflata la volanul microbuzului, tanara sportiva de numai 20 de ani, Adela Moravkova, nu a apreciat distanta la o depasire si a acrosat un autoturism marca VW. In urma acrosajului, autoturismul Volkswagen a fost proiectat intr-un copac, in vreme ce microbuzul echipei din Cehia a ramas pe sosea, dar destul de “sifonat”. Conform politiei rutiere, accidentul din centrul municipiului Arad s-a petrecut in jurul orei 21:30.

Parteneri