Foto

BC UVG ICIM Arad isi mentine invincibilitatea in cursa spre FINAL 4 CEWL

Detinatoarea Cupei Romaniei si de doua ori castigatoare a trofeului Ligii Europei Centrale, echipa feminina BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad continua parcursul fara greseala din acest sezon spre un nou FINAL 4 CEWL, gruparea pregatita de antrenorul Jose Araujo reusind, miercuri seara, sa-si treaca in cont cea de-a sasea victorie consecutiva din Grupa B. In derby-ul rundei din CEWL, reprezentanta noastra a trecut pe propriul teren de gruparea ceha Valosun Brno, cu scorul de 82-78 (29-13, 18-20, 18-18, 17-27), la capatul unui meci extrem de ciudat, in care gazdele s-au impus la mare lupta, dupa ce oaspetele au revenit in forta pe final si au refacut o diferenta de 19 puncte!
 
Sala Sporturilor din Arad a gazduit, miercuri seara, o noua disputa interesanta din Grupa B a Ligii Europei Centrale, in care echipa locala, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, a primit replica unei aspirante la calificarea in FINAL 4 CEWL, incomoda grupare ceha Valosun Brno. La capatul unui meci extrem de disputat, cu oscilatii mari intre sferturi si cu un final foarte echilibrat, gazdele s-au impus in cele din urma cu 82-78 si si-au asigurat, astfel, o noua prezenta in batalia finala pentru trofeul CEWL.
Dornice sa nu-si strice linia de clasament si sa-si mentina cadenta in marsul triumfal spre un nou turneu final, baschetbalistele pregatite de antrenorul Jose Araujo au debutat in forta si pareau ca au rezolvat ecuatia invingatoarei dupa zece minute de joc, finalul primului sfert inregistrand o diferenta uriasa de scor: 29-13. Urmatoarele zece minute s-au disputat sub semnul echilibrului, dupa ce oaspetele s-au trezit din “corzi” si au avut o replica mult mai puternica, astfel ca echipele au intrat la vestiare la scorul de 47-33. La reluare, dupa un nou sfert echilibrat, au urmat zece minute de foc, in care Valosun Brno a fortat imposibilul pe final si a declansat o cursa nebuna de refacere a diferentei. In cele din urma, desi oaspetele au reusit sa egaleze cu 90 de secunde inainte de final, Engelman si Simmons au luat meciul pe cont propriu si au punctat decisiv pentru o noua victorie. Scor final 82-78 si detinatoarea Cupei Romaniei obtine a sasea victorie din tot atatea meciuri disputate, asigurandu-si prezenta pentru a cincia oara consecutiv in FINAL 4 CEWL.
Conform datelor statistice, punctele victoriei BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad au fost realizate de PLOUFFE (20 p, 1x3, 13 rec), SIMMONS (17 p, 3x3, 6 rec), ENGELMAN (13 p, 1x3, 4 rec), MILOVANOVIC (10 p, 4 rec), BORIGA-BROSOVSZKY (8 p, 2x3, 3 rec), BROOMFIELD (7 p, 3 rec), CRACIUN (4 p), SAMBURSKA (3 p). De la oaspete s-a remarcat SIPOVA (20 p, 3x3, 8 rec).
 
Clasamentul Grupei B


In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul Grupei B, cu precizarea ca primele doua clasate vor accede in faza superioara a competitiei:
 
1. Piestanske Cajky – 12 puncte (5 victorii, 2 infrangeri)
2. BC UVG ICIM Arad – 12 puncte (6 victorii)
3. Valosun Brno – 11 puncte (4 victorii, 3 infrangeri)
4. Flying Foxes Viena – 9 puncte (1 victorie, 7 infrangeri)
5. SBS Ostrava – 8 puncte (1 victorie, 5 infrangeri)
 
Conform programului oficial, reprezentanta noastra mai are de disputat alte dou meciuri in aceasta faza:
 
10.02.2015
BC UVG ICIM Arad – SBS Ostrava
11.02.2015
SBS Ostrava - BC UVG ICIM Arad (Grupa B, se joaca tot la Arad)

Reamintim faptul ca detinatoarea trofeului, CSU Alba Iulia, a castigat detasat Grupa A, cu sase victorii din tot atatea meciuri disputate, si a obtinut deja calificarea in FINAL 4 CEWL, turneu care va avea loc in perioada 7-8 martie 2015.

Parteneri