Foto

BC UVG ICIM Arad si CSU Alba Iulia domina autoritar Liga Europei Centrale

Cele doua reprezentante ale baschetului feminin romanesc din Liga Europei Centrale, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad si CS Universitatea Alba Iulia, au reusit un parcurs foarte bun in prima faza a CEWL, dominandu-si calr adversarele din Austria, Cehia si Slovacia. De altfel, inaintea ultimului joc din preliminarii, dintre BC UVG ICIM Arad si Piestanske Cajky, programat pentru 06 martie, cele doua echipe din LNBF ocupa primele doua pozitii in ierarhia Ligii Europei Centrale, avand asigurate, astfel, biletele pentru Final 4 CEWL, turneu care ar putea fi gazduit de Alba Iulia sau Viena.
 
CS Universitatea Alba Iulia si-a incheiat evolutia din prima faza a CEWL, gruparea pregatita de Miroslav Popov reusind sa treaca la pas, marti seara, de reprezentanta Cehiei, Valosun Brno, cu scorul de 100-67 (26-14, 22-17, 35-22, 25-14). De altfel, diferenta de valoare a fost evidenta inca de la primele actiuni, gazdele reusind sa se impuna intr-un joc pe care l-au dominat copios, permitandu-si chiar “luxul” sa si incante asistenta cu faze de mare spectacol. In urma acestui rezultat, CS Universitatea Alba Iulia ramane lider in CEWL, dar “rivala” din Arad mai are un joc de disputat pe terenul gruparii slovace Piestanske Cajky. Conform datelor oficiale, punctele gazdelor au fost realizate de SALLEY (25 p), CADJO (18 p), BROWN (15 p), MANDIC (13 p), REED (9 p), UIUIU (9 p), WHITTINGTON (5 p), NAGY (4 p) si PARAU (2 p). Au mai evoluat CUZIC si GHERMAN.
La finalul jocului, antrenorul Miroslav Popov a declarat: “Am inceput foarte serios si foarte concentrati meciul, pentru ca stiam ca daca dam echipei adverse sansa sa arunce, vom avea probleme. Am avut un joc foarte bun de atac, ne-au intrat aruncarile de la distanta, prin Sasa Cadjo si Breanna Salley, si cred ca daca am reusi mereu acest lucru, adversarii nu ar putea sa se apere la doua aruncatoare performante. Cred ca avem inca probleme de mentalitate si atitudine, avand in vedere ca la Arad (n.n. – in LNBF) am jucat cu presiune, cu frica si am pierdut, iar azi am facut un joc excelent!”.
 
Dupa numai 24 de ore, reprezentanta Cehiei a fost invinsa si de BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, detinatoarea trofeului CEWL impunandu-se, miercuri seara, pe teren propriu, in fata gruparii Valosun Brno, cu scorul de 74-60 (18-14, 21-11, 16-11, 19-24). La fel ca si in jocul de la Alba Iulia, “lanterna rosie” a Ligii Europei Centrale n-a reusit sa faca fata presiunii impuse de reprezentanta noastra, baschetbalistele pregatite de antrenorul Jose Araujo controland jocul fara probleme. Spre final, tehnicianul portughez si-a permis chiar sa ruleze intreg efectivul de jucatoare, mai ales ca soarta partidei fusese decisa inca de la pauza mare. Conform statisticii oficiale, punctele campioanei Romaniei au fost marcate de COSBY (20 p), WILLIAMS (17 p), ENGELMAN (9 p), BORIGA-BROSOVSZKY (6 p), BROOMFIELD (6 p), RHOADS (4 p), MANTA (4 p), CRACIUN (4 p) si MILOVANOVICI (4 p). Au mai evoluat MORARU si MERCEA.
 
In urma acestor rezultate, iata cum arata clasamentul CEWL, cu precizarea ca mai este de disputat jocul dintre Piestanske Cajky si BC UVG ICIM Arad, programat pentru 06 martie:
 
1. CSU Alba Iulia – 14 puncte (6-2)
2. BC UVG ICIM Arad – 13 puncte (6-1)
3. Flying Foxes Viena – 12 puncte (4-4)
4. Piestanske Cajky – 9 puncte (2-5)

5. Valosun Brno – 9 puncte (1-7)
 
Astfel, pentru al patrulea sezon consecutiv, baschetul feminin romanesc este reprezentat in FINAL 4 CEWL, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad si CS Universitatea Alba Iulia urmand sa se lupte pentru trofeu.

Parteneri