Foto

BCM U Pitesti a castigat SUPERCUPA ROMANIEI 2012

Echipa masculina BCM U Pitesti a castigat, vineri seara, in Sala Rapid din Capitala, prima editie a Supercupei Romaniei, dupa ce elevii antrenorilor Tudor Costescu si Sorin Caprarescu s-au impus in fata campioanei en-titre, CSU Ploiesti, cu scorul de 83-75 (22-25, 16-18, 21-16, 24-16), la capatul unui joc extrem de echilibrat, cu dese rasturnari de situatii si faze de spectacol.
De altfel, inca din primele secunde ale jocului, atunci cand Dado Arnautovic i-a trimis pe teren pe Vlahovic, Hargrove, Szijarto, Tica si Burlacu, in vreme ce Tudi Costescu a mizat pe Gennie, Popovic, Barac, Jones si Kinloch, miza si-a pus amprenta pe evolutia celor doua echipe. Ceva mai atenti si mai lucizi la finalizare, campionii en-titre au intrat la vestiare cu un mic avantaj, scor la pauza 43-38, dar soarta partidei era departe de a fi decisa. Si asta, pentru ca dupa pauza, detinatoarea Cupei Romaniei a fortat nota si a preluat conducerea pe tabela la inceputul ultimului sfert, spre satisfactia unui mic grup de suporteri venit direct din Trivale, dar si a primarului pitestean Tudor Pendiuc, prezent in tribune alaturi de George Ziguli si Dinu Gheorghe. Cu Marcel Jones in forma deosebita, sprijinit foarte bine de Gennie, Popovic, Barac, Kinloch si Albijanic, pitestenii s-au desprins pe final in castigatori, in ciuda eforturilor deosebite ale lui Burlacu, Hargrove sau Vlahovic. Avand in Tudi Costescu un excelent strateg, BCM U Pitesti a inchis tabela la 83-75 si a cucerit astfel al doilea trofeu in 2012, dupa Cupa Romaniei castigata in aceasta iarna.
Dar iata si principalii marcatori:
BCM Pitesti -  Jones (24 p, 9 rec),  Barac (15 p),  Popovic (13 p, 3 rec, 2 pase, 3 int),  Albijanic (13 p,  5 rec),  Gennie (10 p, 3 pase, 2 int).
CSU Ploiesti -  Burlacu (18 p, 4 rec), Hargrove (13 p, 10 rec), Vlahovic (11 p.

Pentru cei care doresc sa vizualizeze statistica generala o pot face la dresa http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/meciuri/2092003#mbt:17-400$t&0=1

La finalul jocului de vineri seara, imediat dupa ceremonia de premiere, iata ce au declarat cei doi tehnicieni, dar si edilul pitestean:

Tudor Costescu (antrenor BCM U Pitesti) - "Cred ca am fost mai bine pregatiti pentru acest joc decat adversarii nostri. Baietii mei au meritat din plin victoria, pentru ca au crezut pina la final in potentialul lor! Faptul ca am castigat deja doua trofee ne aduce si un sprijin foarte mare din partea clubului, pe care speram sa-l rasplatim in continuare."

Vladimir Arnautovic (antrenor CSU Ploiesti): "Nu aceasta este valoarea echipei noastre. Am spus inca de la inceputul jocului ca BCM PItesti are o echipa buna, periculoasa. Sincer, mai bine acum o infrangere, decat una mai incolo!"

Tudor Pendiuc (primarul municipiului Pitesti): "Ma bucur nespus pentru victoria echipei noastre si ii felicit pe baieti pentru daruirea exemplara. Au meritat din plin acest trofeu, ca o rasplata la munca depusa pina acum!"

Parteneri