Foto

BCM U Pitesti a cucerit Cupa Romaniei (Update)

Echipa BCM U Pitesti a castigat sambata seara Cupa Romaniei, dupa ce a trecut in finala cu scorul 91-78 de  gruparea BC Timisoara. Formatia condusa de Tudor Costescu si Nicusor Caprarescu a reusit un meci  spectaculos in compania “Leilor din Banat”, publicul entuziast prezent in Arena de Baschet vibrand la fiecare actiune spectaculoasa realizata de cele doua combatante. Zlatko Jovanovic, Dragos Andrei, Kinloch sau MVP-ul declarat la final, Octavian Popa-Calota, i-au ridicat in picioare pe cei prezenti, din arsenalul lor nelipsind slam-dunk-urile,  aruncarile de trei puncte sau driblingurile naucitoare.  Interzis cardiacilor, duelul i-a aruncat de la extaz la agonie pe timisoreni. Dupa un inceput in forta de meci, baietii lui Predrag Badnjarevic s-au vazut egalati pe tabela si apoi condusi de catre argeseni. Finalul a apartinut tot jucatorilor din Trivale care au gestionat mai bine ultimele secunde si au facut ca in sezonul 2011/2012 Cupa Romaniei sa ia drumul Pitestiului.

Marcatori:

BCM U Pitesti: Velickovic 25p (3x3), Kinloch 13 p, Negut 3 p (1X3), Vujacic 25 p (3X3), Popa-Calota 16 p, Isleam 2p,  Popovic 7p.
BC Timisoara: Jovanovic 14p (2X3) , Andrei 10 p (3X3), Spralja 9p (1X3), Popescu 18 , Archie 15 p (1x3), Cuic 12 p

In finala mica, pe muchie de cutit,  CSM Oradea s-a impus in fata echipei CSM Bucuresti,  cu scorul 77-74. Cei mai buni marcatori pentru castigatori au fost Topchov  27 p si Pesic 17 p, in timp ce de la CSM Bucuresti s-au evidentiat Gallimore 25 p si Martinic 14 p.

Octavian Popa-Calota, conducator de joc BCM U Pitesti - declarat MVP-ul Final 4:

“Este primul trofeu pe care il castig, am mai luat doar locul trei in campionat. Ne-am dorit foarte mult sa castigam, chiar daca am fost foarte obositi.  Am inceput sa ne aparam bine, ne-a lipsit capitanul Stefanovic, dar ne-am mobilizat exemplar. Toata lumea si-a facut treaba. Nu-mi vine sa cred nici acum ca am castigat Cupa!”

Tudor Costescu, antrenor principal BCM U Pitesti:

“Este cel mai important trofeu la nivel de seniori pe care l-am castigat ca antrenor pana acum.  A fost o lupta extraordinara, cu daruire si profesionalism din partea baietilor.  Este greu sa realizez importanta acestei victorii acum. Ieri am reusit un meci defensiv extraordinar, astazi am reusit un meci ofensiv cu niste procentaje foarte bune. Ma bucur pentru Octavian Popa-Calota ca a facut un turneu foarte bun. S-a acomodat mai greu la Pitesti, si-a primit criticile, si le-a insusit, iar acest lucru s-a vazut. Ma bucur ca a fost desemnat MVP-ul Final 4 Cupa Romaniei”

Nicusor Caprarescu, antrenor secund BCM U Pitesti:

Felicitari! Acum 12 ani castigati titlul cu Pitestiul ca jucator, astazi ati reusit sa luat Cupa in postura de antrenor. Sunteti talismanul Pitestiului...
Nu stiu daca se poate spune asta, dar este o alta satisfactie cand castigi ca antrenor si alta satisfactie cand cuceresti un trofeu ca jucator. Alte emotii ai cand esti in teren si ai de jucat 40 de minute, efortul este foarte mare din punct de vedere fizic. Pe banca, in postura de antrenor, este o risipa de energie si consumul psihic este foarte mare.

Cum ai trait finala asta "nebuna", cu rasturnari de situatie, cu executii specaculoase?

Au fost doua meciuri foarte grele, am reusit sa intoarcem rezultatul. Am fost condusi, dar am avut o aparare foarte buna. Am muncit foarte mult pentru a ajunge aici si a avea aceasta coeziune intre jucatori.

MVP-ul turneului a fost desemnat de catre FR Baschet, conducatorul de joc Octavian Popa-Calota.
Daca ar fi fost posibil as fi acordat premiul de MVP intregii echipe, pentru modul exemplar in care S-au dedicat pe parchet. Intr-adevar Popa-Calota a facut niste meciuri extraordinare. Daca va continua pe acest drum ascendent va ajuta foarte mult echipa. Pe aceasta cale ii multumesc si il felicit pentru evolutii. In sfarsit a inteles rolul pe care il are in echipa si sper sa o tina pe acelasi drum.

In final, cui dedicati aceasta victorie?
Dedicam Cupa Romaniei intregului oras Pitesti, galeriei si autoritatilor locale. Pe plan personal dedic acest trofeu fiului meu si sotiei mele!


Leontin de Maio, presedinte BC Timisoara:

“Pacat de toata munca de pana acum. Am avut un parcurs foarte foarte dificil si nu ma asteptam sa pierdem aceasta finala. Am condus si cu 13 puncte, din pacate s-au intors lucrurile. Asta este viata, asa este si in sport. Mergem inainte si incercam sa ne atingem celelalte obiective pe care le avem. Ii felicit pe baieti pentru tot ce au facut in acest sezon, atat de Cupa, cat si din campionat!”
 
 
Serban Sere, manager CSM Oradea:


“Am reusit sa ne reabilitam un pic dupa aceasta victorie de moral  in fata CSM Bucuresti. Ne-am fi dorit mai mult, ne-am fi dorit trofeul , insa stim si suntem constienti ca am fost pentru prima data la un turneu de o asa anvergura. Am avut foarte multe de invatat din aceasta competitie si daca suntem destepti vom remedia din greselile pe care le-am facut si aceasta experienta ne va ajuta pe viitor.”

Daniel Tudosa, conducator de joc CSM Bucuresti:

“Dupa o tensiune acumulata in meciul de ieri, astazi am iesit pe parchet cu gandul ca vom obtine victoria. Ne-a lipsit cu desavarsire astazi recuperarea, atat ofensiva cat si defensiva, lipsa lui Virgil Carutasu spunandu-si din plin cuvantul.  Jocul tactic pe care l-am avut pana acum, nu a mai functionat asa cum ne-am fi asteptat.  Mi-as fi dorit enorm sa castig alaturi de CSM Bucuresti a doua Cupa a Romaniei din palmaresul meu!”

Hristu Sapera, antrenor CSM Bucuresti:

“A fost un meci pe care am fi putut sa-l castigam, insa pe final am facut multe greseli. Am cedat niste recuperari ofensive foarte importante. S-a vazut foarte mult ca ne-a lipsit Virgil Carutasu si ca am avut probleme si cu greselile personale. Cred ca acest Final 4 este o realizare pentru CSM, nu stiu cati dintre iubitorii baschetului se asteptau ca echipa noastra sa ajunga asa departe."

 

Un album foto de la Final 4 Cupa Romaniei 2012 poate fi vizualizat aici

Parteneri