Foto

Be You 3x3 Challenge 2017

Proiectul “Be You 3x3 Challenge 2017” s-a incheiat in data de 9 august 2017, odata cu ultimul atelier Sport, Educatie, Sanatate. “Be You 3x3 Challenge 2017” a unit, in mod inovator, baschetul 3x3, cel mai practicat sport de masa din lume, cu momente cultural-artistice si educatia nonformala prin care organizatorii au abordat probleme sociale de actualitate, fiind un proiect amplu cu impact mare in cadrul comunitatii. Acesta s-a desfasurat timp de trei saptamani in diferite locatii, cuprinzand urmatoarele activitati: Schimbul de tineret „Human Rights for You and Me” (Portugalia – Soure, 19-27 iulie), turneul de baschet 3x3 (Targoviste, 29-30 iulie) si cele patru ateliere de educatie nonformala (Stop radicalizarii, baschetul 3x3 ca exemplu, Multiculturalitate si diversitate prin sport – 28 iulie; Drepturile omului – 1 august; Sport, Educatie, Sanatate – 9 august). In cadrul acestui proiect au fost implicate peste 300 de sportivi, artisti, tineri participanti la ateliere si voluntari din sapte tari de pe trei continente.
In cadrul turneului de baschet 3x3 din cadrul “Be You 3x3 Challenge 2017” au participat 51 de echipe si peste 200 de jucatori din Romania, Bulgaria, Estonia, Olanda, SUA, Siria si China. Conform datelor prezentate de organizatori pe site-ul oficial, castigatorii turneului de baschet au fost:
Categoria - 14 feminin:
“Basketbees Brasov” - Ioana David, Alexia Francu, Dalia Bucur, Ioana Iles.
Categoria - 14 masculin:
“Nutcrackers” - Rares Cristea, Octavian Cioruta, David Antonescu, Alexandru Duta.
Categoria - 18 masculin:
“Street Devils” - Ziemer Zachary, ?tefan Idea, Alexandru Cana, Vlad Ionescu.
Categoria – baschet in scaun rulant:
“Flying Wheels” - Ene Petre, George Catalin Petrosanu, Florin Teodorescu.
Categoria – open feminin:
“Plopu’ lui Kiwo” - Andreea Iuliana Ciausi, Ariana Andreea Padurariu, Theo Dumitru, Roxana Bucur.
Categoria – open masculin:
“Estea” - Illimar Pilk, Heigo Erm, Evart Kristjan (Estonia).
Categoria + 35 Masculin:
“Make si Prietenii” - Marian Georgescu, Paul Helcioiu, Adrian Lazarescu, Horea Mircea Radu.
 
Organizatorii proiectului multumesc sponsorului principal Meda Park si partenerilor – Consiliul Judetean Dambovita, Primaria Targoviste, Associacao de Defesa do Patrimonio Cultural e Natural de Soure, Complexul Turistic de Natatie Targoviste, Complexul National Muzeal Curtea Domneasca, Crucea Rosie Dambovita, Sport Arena si FIBA 3x3.
 
Concluziile derularii acestui proiect sunt redate de vicepresedintele Asociatiei “Be You”, Ilona Balint: “A fost un proiect care a demonstrat ca vointa trece peste orice obstacol, trebuie doar sa crezi si sa lupti pentru ceea ce iti doresti. Am lasat o parte din sufletul meu la fiecare activitate desfasurata si m-a bucurat enorm vazandu-i pe participanti interesati de proiect, de subiectele atelierelor, atrasi de nonformalul activitatilor si dornici sa acumuleze cat mai multe cunostinte, competente si abilitati. S-au legat prietenii de durata, socializarea si interrelationarea fiind elemente importante de coeziune. Mul?umesc tuturor pentru participare si implicare!” Astfel, succesul proiectului i-a motivat pe organizatori sa-si doreasca mai mult pe viitor, acestia demarand deja pregatirile pentru editia din 2018. Totodata, organizatorii anunta ca aduna fondurile necesare activitatilor viitoare, rugandu-i pe cei care doresc sa sprijine acest proiect sa faca donatii in conturile Asociatiei Be You:
 
RO38BTRLRONCRT0325795201- Ron
RO85BTRLEURCRT0325795201- Euro

Parteneri