Foto

Bianca Blanaru va juca la Washington State Cougars!

Pivotul nationalei U20 a Romaniei, Bianca Blanaru, a semnat cu echipa de baschet feminin Washington State Cougars si va evolua din sezonul viitor la gruparea universitara americana pregatita de antrenoarea June Daugherty. Astfel, fosta componenta a echipelor CSS Bega Timisoara si BCM Danzio Timisoara va traversa Oceanul in aceasta vara, dupa ce va trece si de emotiile examenelor de Bacalureat, Bianca fiind eleva la Colegiul National “Constantin Diaconovici Loga” din Timisoara.
 
Site-ul oficial al echipei universitare americane Washington State Cougars a anuntat transferul pivotului Bianca Blanaru(19 ani, 1.95 m) iar antrenoarea June Daugherty se declara incantata de noua achizitie si spune ca o asteapta pe baschetbalista din Romania cu bratele deschise. “Suntem incantati ca aducem o jucatoare in programul nostru cu abilitatile, inaltimea, talentul si principiile pe care le are Bianca. Ne-a produs o buna impresie la prima ei vizita, cu personalitatea ei si cu spiritul de echipa. Cu sigurantaca fanilor echipei le vor placea indemanarea, forta siversatilitatea ei din teren. Este exact genul de student-sportiv pe care ni-l dorim: eleva buna, mentalitate de prima echipa si abilitatea sa fie o jucatoare speciala pe teren”, a declarat antrenoarea June Daugherty, care in sezonul recent incheiat s-a oprit cu “pumele” in semifinalele Conferintei Pacific-12 din campionatul universitar nord-american, fiind invinsa de echipa studentelor din Oregon. Aceleasi cuvinte laudative le-a avut, anul trecut, si antrenorul echipei universitare Arkansas Razorbacks, Tom Collen, care si-a dorit foarte mult ca baschetbalista originara din Onesti sa joace pentru echipa sa. “Blanaru este considerata drept una dintre cele mai importante jucatoare la varsta ei din Europa. Este foarte talentata! In ciuda inaltimii sale este foarte mobila si agila pe teren. Isi foloseste bine ambele maini si cred ca va surprinde si cu abilitatea ei de a arunca de la distanta. Sta bine si la capitolul pase, astfel ca, colegele ei trebuie sa stea pregatite. Este o tanara minunata si cred ca va fi indragita de fani, a spus antrenorul Tom Collen in noiembrie 2013, dupa ce ajunsese la un acord cu Bianca Blanaru.
Numai ca, intre timp, staff-ul tehnic de la Arkansas Razorbacks University a suferit schimbari majore iar intelegerea cu pivotul nationalei Romaniei a picat, astfel ca Bianca a devenit intre timp una dintre “pumele” din Washington. De altfel, prin calitatile sale deosebite, Bianca a starnit in ultimii ani interesul mai multor scouteri de peste Ocean si a unor antrenori din NCAA, iar in cele din urma poate spune ca-si vede implinit visul de a juca in SUA, urmand sa imbrace din sezonul viitor tricoul gruparii Washington State Cougars.
Am gasit oameni minunati la WSU, care ma pot sprijini pe perioada in care voi fi studenta. Vin de foarte departe si aveam nevoie sa ajung intr-un loc unde sa ma simt ca in familia mea, de aceea am ales sa devin o Puma”, a spus Blanaru, care ne-a precizat si ca va pleca in Statele Unite in aceasta vara, dupa ce va termina examenele de la Colegiul National “C. D. Loga”.
Multipla campioana nationala la junioare si tineret cu echipele din Timisoara, CSS Bega si BCM Danzio, Bianca Blanaru a fost declarata MVP-ul Turneului Final al intrecerii nationale U18 iar incepand din 2009 a fost componenta de baza a nationalelor tricolore de junioare si tineret ale Romaniei, participand la Campioantele Europene U16, U18 si U20. In 2012, a imbracat si tricoul reprezentativei nationale a Romaniei la Campionatul Mondial de baschet 3x3 rezervat juniorilor U18, competitie care s-a derulat la Madrid.

Parteneri