Foto

Botez de foc in Liga Balcanica!


Echipa BC Timisoara debuteaza in aceasta seara in a-IV-a editie a Ligii Balcanice de baschet masculin (BIBL), formatia banateana intalnind in primul meci chiar finalista sezonului trecut, echipa bulgara Rilski Sportist . Jocul programat in Arena Samakov va incepe la ora 17:30 si va putea fi urmarit live pe site-ul competitiei.

Pentru echipa pregatita de Predrag Badnajarevic si Milorad Perovic, prezenta in Liga Balcanica este o premiera, dar  “leii din Banat” nu au trac inaintea botezului de foc:

Timisoara nu a mai evoluat la un astfel de nivel intr-o competitive baschetbalistica internationala de un deceniu si jumatate (n.n. - in 1994, Elba Timisoara a participat in Cupa Korac). Este ambitia noastra sa jucam intr-o competitie superioara Cupei Europei Centrale, in care am evoluat timp de doua sezoane. Cred ca participarea in premiera in BIBL este un bun prilej sa aducem la Timisoara echipe valoroase si sa realizam o imagine cat mai buna atat baschetului romanesc cat mai ales orasului. La prima participare in BIBL nu ne-am propus un tel maret, dar cu siguranta vom incerca sa realizam un rezultat notabil si sa castigam cat mai multe meciuri. Pe viitor, va asigur ca ne dorim sa ridicam mai sus stacheta…”, a precizat  presedintele BC Timisoara, Leontin De Maio.

Reamintim ca formatia de pe malul raului Bega a  fost  repartizata in Grupa A,  alaturi de cinci echipe ce provin din campionatele din Serbia, Israel, Bulgaria, Macedonia si Muntenegru.  Dar iata adversarele timisorenilor :
- Rilski Sportist Samokov (Bulgaria – finalista ultimei editii a BIBL si invingatoarea editiei 2008/2009)
- Altshuler Saham Galil Gilboa (Israel)
- OKK Belgrad (Serbia)
- KK Mornar Bar (Muntenegru)
- KK Torus Skopje (Macedonia)

Din cealalta serie, Grupa B, fac parte echipele Feni Industries Kavadarci (Macedonia), Levski Sofia (Bulgaria), Hapoel Tel Aviv (Israel), KK Ulcinj (Muntenegru), Zrinski Mostar (Bosnia) si Napredak Rubin (Serbia).

Precedentele trofee  BIBL au fost cucerite in primele trei editii de Rilski Sportist Samokov (2009), Levski Sofia (2010) si Feni Industries Kavadarci (2011).
 

Parteneri