Foto

Bucuresti este din nou in week-end capitala baschetului european 3x3!

Incepand de vineri dupa-amiaza si pana duminica seara, zona patinoarului din incinta AFI Palace Cotroceni va fi asaltata de componentii celor mai valoroase 24 de echipe de baschet 3x3 din Europa, care vor concura in cadrul celei de-a doua editii a Campionatului European, dupa ce au obtinut calificarea in turneele de vara din Andorra, Franta si Olanda. Desi nationalele Romaniei aveau vizele de participare in buzunare, datorita faptului ca tara noastra avea calitatea de gazda a intrecerilor continentale, atat tricolorele, cat si tricolorii, au tinut sa fie prezenti si la competitiile de calificare, clasandu-se pe locul 2 in Andorra (feminin) si locul 3 in Franta (masculin).
Conform FIBA, in competitia masculina, Romania, detinatoarea trofeului european, va juca in Grupa D, impotriva puternicelor nationale ale Rusiei si Slovaciei, in vreme ce la feminin, Romania se va confrunta in cadrul Grupei A cu incomodele selectionate ale Ungariei si Belgiei.
Asa cum v-am mai anuntat, echipa masculina a Romaniei va evolua in formula deja consacrata, cu Bogdan Popescu, Angel Santana, Catalin Vlaicu si Catalin Bordei, iar nationala feminina tricolora este formata din Gabriela Marginean, capitanul reprezentativei de senioare, Anca Sipos, Sonia Ursu si Andra Haas.
Astazi, in cadrul unei conferinte de presa premergatoare competitiei continentale, campionul european Angel Santana a subliniat: “Abia asteptam sa inceapa meciurile si sa ne aparam titlul european cucerit in 2014, chiar la Bucuresti. Nu este o presiune suplimentara, pentru ca am castigat acum doi ani tot in Bucuresti, iar conceptia noastra este clara: dorim sa intram pe teren si sa invingem!” La randul ei, capitanul reprezentativei feminine, Gabriela Marginean, a mentionat: “In urma cu doi ani, nu am reusit sa cucerim titlul european, jucand chiar acasa la noi, si am fost frustrate. Acum, ne dorim sa obtinem titlul suprem la aceasta editie a Campionatului European. Ca un fel de revansa!” Prezent la conferinta de presa,directorul International&Evenimente din FRB, Adrian Voinescu, a mentionat: “Este o sansa importanta pentru Romania sa organizeze pentru a doua oara consecutiv Campionatul European. Este o sansa in plus pentru baieti sa-si apere titlul cucerit in 2014. Aparent, au un culoar mai dificil. Sper ca atat baietii, cat si fetele, sa cucereasca trofeele.
 
Mai jos va prezentam si componenta grupelor, asa cum este prezentata sip e site-ul oficial http://www.fiba.com/europe/3x3/2016:
Masculin
Grupa A: Serbia, Spania, Franta
Grupa B: Slovenia, Italia, Ucraina
Grupa C: Polonia, Olanda, Cehia
Grupa D: Rusia, Romania, Slovacia
Feminin
Grupa A: Romania, Ungaria, Belgia
Grupa B: Polonia, Ucraina, Serbia
Grupa C: Elvetia, Rusia, Slovenia
Grupa D: Cehia, Spania, Austria
Festivitatea de deschidere este programata pentru vineri, de la ora 16:40, in zona patinoarului AFI Palace Cotroceni.
Astfel, timp de trei zile, fanii baschetului ssi nu numai se vor bucura din plin de meciuri spectaculoase, dar si de demonstratii si concursuri incendiare, atmosfera fiind intretinuta de trupa de majorete Dracula’s Girls.
Accesul publicului este liber, spectatorii fiind asteptati vineri si sambata, de la ora 17:00, iar duminica, de la ora 13:00.

Iata si programul meciurilor nationalelor Romaniei in faza grupelor de calificare in sferturile de finala:
 
Feminin
02.09.2016

Romania – Belgia (ora 18:35)
Ungaria – Romania (ora 21:20)

Masculin
03.09.2016

Romania – Slovacia (ora 19:35)
Rusia – Romania (ora 21:20)
 
Meciurile din fazele eliminatorii si finalele se disputa duminica dupa-amiaza.

Parteneri