Foto

Bucuresti si Medias gazduiesc primele turnee din cadrul 3x3 Cupa Romaniei, masculin, editia 2019

Incepand de maine, 14 februarie, si pana duminica, 17 februarie, Arena de Baschet din Capitala si Sala Sporturilor din Medias vor gazdui meciurile primelor patru turnee din 3x3 Cupa Romaniei, masculin, editia 2019.

In cadrul celor patru turnee din seria VEST vor lua startul la Medias urmatoarele 12 echipe: CSM Medias, BC CSU Sibiu, SCM Timisoara, Universitatea Cluj-Napoca, U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, CSM Tg. Mures, CSM Sighetu Marmatiei, CSM VSKC Miercurea Ciuc, SCMU Craiova, BCMU FC Arges Pitesti si ACS Tg. Jiu.
In aceeasi perioada, dar in Arena de Baschet din Bucuresti, vor participa la turneele din seria EST urmatoarele 10 echipe: CSM Phoenix CSU Galati, CSM 2007 Focsani, ABC Athletic Constanta, Dinamo Stiinta Bucuresti, Steaua Bucuresti, Rapid Bucuresti, CN Aurel Vlaicu Bucuresti, Agronomia Bucuresti, CSO Voluntari si CSU Pitesti.

Primul turneu CRM3x3 de la Arena de Baschet va incepe maine, 14 februarie, de la ora 12:30.
 
Conform Regulamentului Specific al competitiei, cele 22 de echipe au fost impartite in doua serii, EST si VEST, acestea urmand sa-si masoare fortele in cele patru turnee de la Medias si Bucuresti. Participantele vor prezenta in turneele de o zi din cadrul competitiei KO echipe de 3x3 formate obligatoriu din 4 sportivi. In fiecare serie, participantele vor fi impartite in prima faza in grupe de 3 sau 4 echipe, faza in care se joaca in sistem round-rubin, dupa care urmeaza fazele eliminatorii. Dupa disputarea celor patru turnee se vor face clasamentele iar primele 6 clasate din fiecare serie vor obtine calificarea la turneul semifinal si ulterior la turneul final al Cupei Romaniei, intreceri care sunt programate sa se desfasoare in 13 si 14 aprilie 2019.
Prin participarea la aceste turnee, echipele vor acumula puncte in functie de clasificarea turneului in sistemul international FIBA.Clasificarea echipelor in clasamentul CRM3x3 se va realiza adunand punctele obtinute de catre jucatori, conform clasamentului FIBA (World Ranking / Romania, disponibil pe https://play.fiba3x3.com/players), actualizat dupa fiecare turneu.

Parteneri