Foto

Cadetii romani se pregatesc pentru Europenele U16

Reprezentativele nationale de cadeti ale Romaniei vor intra la mijlocul lunii august in focurile intrecerilor europene, urmand sa se confrunte cu adversare redutabile in cadrul FIBA U16 European Championship 2018. Si cum startul competitiilor continetale ce vor fi gazduite de Muntenegru (feminin) si Bosnia&Hertegovina (masculin) se apropie cu pasi repezi, staff-urile tehnice tricolore au convocat mai multi sportivi pentru primele actiuni de pregatire, cadetii coordonati de antrenorul principal Florin Nini fiind deja cantonati la Galati, in vreme ce tricolorele aflate sub bagheta antrenorului Miroslav Popov vor incepe antrenamentele la Izvorani din data de 17 iulie.
 
Baschetul juvenil romanesc va fi din nou reprezentat in aceasta vara in toate cele sase competitii europene de juniori, astfel ca, in urmatoarele saptamani, tricolorii vor intra rand pe rand sub lumina reflectoarelor si vor evolua in cadrul intrecerilor FIBA rezervate sportivilor U20, U18 si U16. In vreme ce nationala feminina U20 a Romaniei a urcat de cateva zile pe scena europeana de la Oradea si a acumulat deja doua victorii in Grupa A, iar reprezentativa masculina de tineret se pregateste sa plece din 12 iulie spre Germania pentru a participa la FIBA U20 European Championship, Division A, celelalte patru echipe juvenile tricolore parcurg programele de pregatire realizate de staff-urile tehnice. Si cum ultimele competitii care se vor derula sub egida forului international pe la mijlocul lunii august sunt cele dedicate cadetilor, loturile U16 ale Romaniei au inceput sa-si tureze motoarele si au inceput antrenamentele.
 
Cadetii se pregatesc la Galati
 
La Galati, in urma cu cateva zile, staff-ul tehnic al nationalei U16 a Romaniei, format din Florin Nini (antrenor principal), Razvan Cenean si Flavius Lapuste (antrenori secunzi), Liviu Dumitru (preparator fizic), Aba Balint (kinetoterapeut) si coordonat din partea FRB de Igor Georgiev, a convocat pentru prima actiune de pregatire un lot format din 15 sportivi, dupa cum urmeaza:
Cristian COTOARA – Agronomia Bucuresti
Ciprian ALBU – CSS Sighetul Marmatiei
Tudor TODEA - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Vlad MARINAU – LPS Bihorul Oradea
Alexandru LAZAR – Agronomia Bucuresti
David VAIDA – Agronomia Bucuresti
Anton ROTARU - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Toma LUNGOCI - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Dragos AXINTE - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Matei BODEA – Agronomia Bucuresti
Stefan GRASU – CSU Stiinta Bucuresti
Cristian DINICA – CSM Steaua Eximbank
Luca DOMOCOS - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Alin IRINCU - Basketball Lofwen Braunschweig
David BUGEAC – IBA Bayern Munchen
Conform programului, cadetii tricolori se vor antrena la Galati pana in data de 10 iulie, atunci cand vor pleca spre Bulgaria pentru a participa la un turneu amical organizat in cadrul International Basketball Camp 2018 (meciuri cu Bulgaria, IBC si Ucraina). La revenirea in tara, nationala noastra U16 se va pregati centralizat la Craiova, in perioada 18-27 iulie, iar in ultimele zile ale acestei luni vor pleca spre Skopje pentru a-si testa fortele impotriva selectionatelor similare ale Austriei, Bulgariei, Elvetiei si Macedoniei. Din 30 iulie si pana in data de 6 august, tricolorii se vor cantona din nou in Cetatea Baniei, dupa care vor pleca spre Sarajevo pentru a participa, in perioada 9-18 august, la FIBA U16 European Championship, Division B. Conform FIBA, nationala Romaniei va evolua in cadrul Grupei A, urmand sa se confrunte cu Suedia, Portugalia, Luxemburg, Irlanda si Marea Britanie.
 
Cadetele se reunesc la Izvorani
 
Peste o saptamana, in data de 17 iulie, nationala feminina U16 a Romaniei se va prezenta la INMS pentru obisnuita vizita medicala, dupa care va intra in cantonament de pregatire la Centrul Olimpic de la Izvorani pana in data de 3 august. Conform programului realizat de staff-ul tehnic tricolor, format din Miroslav Popov (antrenor principal), Victor Constantin si Marian Enache (antrenori secunzi), Iulia Raileanu (fizioterapeut) si Traian Racu (team manager), nationala U16 va sustine in 27 si 29 iulie, tot la Izvorani, si doua meciuri amicale in compania selectionatei Bulgariei, dupa care va mai avea alte doua partide de verificare, in 3 si 5 august, cu nationala Ucrainei. Din 7 august, tricolorele se vor muta la Craiova pentru ultimele antrenamente, iar dupa o saptamana se vor deplasa spre Podgorica pentru a participa la FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, in perioada 16-25 august. Conform FIBA, nationala Romaniei va evolua in faza grupelor impotriva selectionatelor similare ale Irlandei, Elvetiei, Luxemburg, Israel si Kosovo.   
Pentru pregatirea actiunii europene din aceasta vara, staff-ul tehnic a convocat un lot de 15 sportive, dupa cum urmeaza:
Rebeca LIPOVAN - CSS Bega Timisoara
Alexandra MANGRA - Crisul Oradea
Ana Maria BOTOROGEANU - CSS Alexandria
Ana Maria POP – CSU Olimpia Brasov
Andreea DUMITRU – CSS Ploiesti
Paloma CUCU – CSS Alexandria
Andreea HORLEA – CSS Alexandria
Stephania DUNA - Admar
Anisia CROITORU – CSS Bega Timisoara
Catalina ION – ACS Champions Bucuresti
Ioana BOTA – LAPI Dej
Raluca LUNGU – CSS Craiova
Eva PETROF – Olimpia Bucuresti
Irina DUMITRU – Olimpia Bucuresti
Ana Maria CALAPIS – CSS Bega Timisoara

Parteneri