Foto

Calificare ratata pentru CSU Asesoft Ploiesti

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a inregistrat marti seara cea de-a patra infrangere consecutiva in Grupa B din EuropChallenge, gruparea pregatita de Vladimir Arnautovic cedand pe teren propriu in fata echipei finlandeze Joensuun Kataja, cu scorul de 67-80 (14-15, 17-23, 17-24, 19-18). In urma acestui rezultat, CSU Asesoft Ploiesti si-a diminuat total sansele de calificare in faza superioara a competitiei europene, in vreme ce finlandezii se mentin in cursa pentru obtinerea vizelor de accedere in grupa optimilor de finala.
 
Campioana “inghetata”
 
Dornica sa sparga gheata in grupele EuroChallenge si sa-si mentina astfel sansele matematice de calificare in fazele superioare, CSU Asesoft Ploiesti a inceput bine jocul gazduit de Sala Sporturilor din Brazi, reusind sa faca fata cu brio tavalugului finlandez din primul sfert. De altfel, echilibrul s-a mentinut minute bune pe teren, ambele combatante cautand solutii de a-si prinde adversarul pe picior gresit, dar apararile au functionat ireprosabil, astfel ca tabela a reflectat realitatea: 14-15 pentru finlandezi. Au urmat, insa, doua sferturi in care finlandezii si-au demonstrat valoarea si s-au distantat pe tabela, in ciuda eforturilor disperate ale ploiestenilor de a limita proprtiile scorului. Dupa 30 de minute de joc, tabela indica 48-64, iar sperantele CSU Asesoft Ploiesti de a mai castiga partida erau spulberate, ofensiva lor lovindu-se in permanenta de un “zid” defensiv bine pus la punct. Avand un avans consistent, finlandezii au gestionat bine si ultimul sfert si au inchis tabela prin Viita, care a “inghetat” scorul la 67-80, rezultat care consemneaza practic si ratarea calificarii pentru reprezentanta noastra.
Conform datelor FIBA-Europe, punctele echipei gazda au fost marcate de HARGROVE (17 puncte, 4 recuperari, 1 interceptie, 1 capac), NYAKUNDI (16 puncte, 2x3, 1 pasa decisiva), BURLACU (10 puncte, 2x3, 3 recuperari, 2 interceptii), TICA (8 puncte, 9 recuperari, 2 pase decisive, 3 interceptii, 1 capac), TIMERMANIS (7 puncte, 1x2, 2 recuperari, 1 pasa decisiva, 3 interceptii), STANESCU (3 puncte, 2 recuperari, 1 interceptie), VLAHOVIC (2 puncte, 2 recuperari, 2 pase decisive), TUDOR (2 puncte, 2 recuperari, 6 pase decisive, 5 interceptii), SZIJARTO (2 puncte, 3 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac). De la oaspeti s-au remarcat FLOWERS (28 puncte, 3x3, 10 recuperari, 1 pasa decisiva, 8 interceptii, 1 capac) si VIRTANEN (17 puncte, 2x3, 5 recuperari, 4 pase decisive, 1 interceptie).
 
Declaratii la cald
 
Imediat dupa joc, antrenorul Vladimir Arnautovic a declarat: “Joensuun Kataja nu ne-a surprins deloc in seara aceasta. Problema noastra majora a fost evolutia pe ansamblu a echipei. Nu am fost suficienti de agresivi asa cum am planuit toata saptamana, am pierdut multe mingi si am ratat multe aruncari. Este foarte greu sa revii in joc atunci cand nu ai nimic de spus pe teren. Pe tot parcursul jocului le-am dat prea multe sanse adversarilor si ei nu au ezitat sa le fructifice.” La randul sau, antrenorul finlandez Jukka Toijla, a mentionat: “Stiam de la inceput ca nu avem sanse daca vom juca pozitional in fata unei echipe cu o experienta mai mare decat a noastra in cupele europene. Am avut ceva probleme in finalul sfertului al doilea, dar dupa ce am preluat din nou controlul jocului am reusit sa gestionam bine fazele si sa castigam. Sunt foarte bucuros deoarece saptamana viitoare avem sansa sa obtinem calificarea in faza superioara daca invingem Keravnos pe teren propriu la mai mult de cinci puncte. Trebuie sa spun ca nu m-am asteptat sa castigam ambele jocuri cu CSU Asesoft Ploiesti in aceasta grupa.”  Dezamagit, fostul capitan al nationalei Romaniei, pivotul Virgil Stanescu, a spus: “A fost o seara nefasta pentru noi, mai ales dupa pauza, atunci cand nu am aratat nimic in joc si am facut multe greseli. Am pregatit foarte bine jocul dupa ce am pierdut in Finlanda, dar totul s-a naruit in doar cateva minute. N-am stiut sa ne ferim de capcanele lor. Trebuie sa-i felicit pe oaspeti si sa le urez mult succes in jocurile urmatoare.” In replica, principalul marcator al invingatorilor, Jonte Flowers, a concluzionat:  “A fost un joc nebun, deoarece am simtit o oarecare nervozitate la inceput, dar dupa ce am reusit primele cosuri, totul a revenit la normal. Stiam cu totii ca drumul spre victorie inseamna mai mult decat o victorie obtinuta pe teren propriu in EuroChallenge. Am jucat ca o echipa, chiar si atunci cand am ales solutii gresite. Cred ca am meritat pe deplin victoria!
 
Programul si clasamentul Grupei B
 
In urma acestui rezultat (n.n. – miercuri seara se joaca si partida Keravnos – Krasnye Krylia), iata clasamentul Grupei B, cu precizarea ca primele doua echipe se califica in grupele din optimile de finala:
1. Krasnye Krylia – 6 puncte (3 jocuri)
2. Joensuun Kataja – 6 puncte (4 jocuri)
3. Keravnos – 5 puncte (3 jocuri)
4. CSU Asesoft Ploiesti – 4 puncte (4 jocuri)
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care CSU Asesoft Ploiesti le mai are de sustinut:
05.12.2012- Krasnye Krylia – CSU Ploiesti (ora 19:00)
11.12.2012– CSU Ploiesti – Keravnos (ora 20:00)
 

Foto - (copyright FIBA-Europe; credit Mirela OPREA)

Parteneri