Foto

Campionatul European de baschet 3x3 va incepe saptamana viitoare in Piata Universitatii!

In mai putin de o saptamana, municipiul Bucuresti devine capitala baschetului european, zona Pietei Universitatii urmand sa gazduiasca in perioada 5-7 septembrie, prima editie a “3x3 European Championship”. La startul intrecerilor continentale de baschet 3x3 se vor alinia 32 de echipe nationale, printre care si cele ale Romaniei. Astfel, la feminin, Gabriela Marginean, Anca Sipos, Alina Craciun si Andra Haas vor evolua in cadrul Grupei C, impotria selectionatelor similare ale Elvetiei, Ucrainei si Irlandei, in vreme ce la masculin, Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Stefan Vasile se vor confrunta in cadrul Grupei C, cu nationalele Sloveniei, Italiei si Azerbaijan.
 
Toata crema baschetului 3x3 de pe Batranul Continent se va aduna in finalul saptamanii viitoare in Bucuresti pentru a participa la prima editie a Campionatului European. Conform FIBA-Europe, in urma fazelor de calificare si a tragerii la sorti, pe terenurile care vor fi amplasate in zona statuilor din Piata Universitatii se vor aduna la startul intrecerilor europene cele mai bune 16 nationale masculine si 16 nationale feminine, printre care se vor afla si echipele Romaniei.
In competitia feminina, Gabriela Marginean, Anca Sipos, Alina Craciun si Andra Haas vor evolua pentru Romania in cadrul Grupei C, impotria selectionatelor similare ale Elvetiei, Ucrainei si Irlandei. In intrecerea masculina, Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Stefan Vasile vor imbraca tricourile nationalei noastre si se confrunta in cadrul Grupei C, cu nationalele Sloveniei, Italiei si Azerbaijan.
Dar iata si tabloul complet al grupelor din cadrul Campionatului European de baschet 3x3, cu precizarea ca meciurile din prima faza se vor derula vineri si sambata dupa-amiaza, intre orele 17:00 si 22:00:
 
Masculin
Grupa A – Serbia, Spania, Cehia, Israel
Grupa B – Andorra, Rusia, Estonia, Belgia
Grupa C – Romania, Slovenia, Azerbaijan, Italia
Grupa D – Turcia, Lituania, Elvetia, Grecia
 
Feminin
Grupa A – Cehia, Turcia, Lituania, Grecia
Grupa B – Spania, Rusia, Slovenia, Letonia
Grupa C – Romania, Elvetia, Ucraina, Irlanda
Grupa D – Olanda, Belgia, Slovacia, Israel.
 
Conform sistemului competitional anuntat de forul european de specialitate, primele doua clasate din fiecare grupa se califica in “Last 8”, urmand ca invingatoarele din sferturile de finala sa avanseze in penultimul act al competitiei, programat sa se dispute duminica dupa-amiaza. Finalele vor avea loc duminica seara, cu incepere de la ora 18:30. 

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, Primaria Municipiului Bucuresti, PROEDUS si Universitatea Politehnica Bucuresti.

Parteneri: Atentie, Banca Transilvania, Blue Air, Borsec, Ciuc Radler, Farmec - Gerovital H3 Men, M-Pesa Vodafone, Restart, Ulker, Xerox, Zepter si Digi Sport.

Parteneri media: 24Fun, Adevarul Holding, Euromedia, Kiss FM, Prima TV, ProSport, Zile si Nopti.
Blogger oficial: Cabral.ro

Toate informatiile despre evenimentul baschetbalistic european se gasesc pe http://www.3x3planet.com/en/event

Parteneri