Foto

Campionatul European U18: Esec cu Austria

Edward Stanescu (Sarajevo / Bosnia Hertegovina)

Evolutiile slabe ale nationalei masculine U18 se tin lant, dupa esecul inregistrat ieri in fata Austriei cu scorul 80-50. Intrati in lupta pentru locurile 9-16,  tricolorii mici n-au reusit ieri sa se concentreze suficient si sa evolueze la adevarata valoare. Ba mai mult, elevii lui Eugen Ilie si Paul Miron au inceput extrem de slab partida cu austriecii, reusind in primul sfert sa marcheze doar 8 puncte. Lipsiti de aportul capitanului Vlad Popovici, accidentat in meciul cu Israel la adductori,jucatorii nostri nu au gasit drumul spre cos. Lipsiti, de asemenea, si de imaginatie si de precizie, componentii nationalei au fost victime sigure pentru austrieci. Timorati de scorul de pe tabela si de jocul slab, Romania a cedat complet in sfertul al doilea cand adversarii au reusit sa castige perioada cu 31-16.

Cu un deficit incredibil de 25 de puncte la pauza, tricolorii au incercat sa spele rusine in urmatoarele doua sferturi insa tresarirea de orgoliu din sfertul al treilea (17-15 pentru Romania), a fost insuficienta pentru a remonta ecartul de pe foaia de joc. In ultimele zece minute, adversarii au continuat sa se distanteze si sa administreze a doua infrangere severa nationalei Romaniei.

Iata marcatorii de ieri:

Andrei CIORDAS (6p, 4 rec)
Mehmet Alberto HORTOGLU (6p, 4 rec, 2 pase decisive)
Mirel Claudiu DRAGOSTE (9 p, 4 rec, 3 pase decisive)
Andrei ENE (5p, 2 rec)
Damian ANDREI (16p, 4 rec, 2 interceptii)
Vlad Ovidiu STOICOVICIU (2p, 3 rec, 2 pase decisive)
Raul COVACIU (2p, 3 rec)
Vlad COBZARU (4p, 7 rec)


Au mai evoluat: Dimitris RASTY, Cristian ANGHEL si Vlad TINCU.

Joi, nationala U18 intalneste de la ora 17:30 (18:30, ora Romaniei), nationala Slovaciei.


Capitanul este accidentat

Vlad Popovici nu a evoluat nici un minut ieri in intalnirea cu Austria. Capitanul tricolorilor U18 are probleme cu adductorii si staff-ul tehnic impreuna cu cel medical au decis sa nu il forteze pe Vlad pentru a nu risca o accidentare mai grava. La aceasta ora se pare ca nici in meciul programat la 17:30 cu Slovacia, decarul nationalei nu va intra pe parchet.

"Aveti tupeu!"


Intrati inca de la inceput timorati in meci, tricolorii s-au vazut condusi cu 8-0 in startul jocului, spre disperarea bancii tehnice. Imediat antrenorul Eugen Ilie a cerut time-out si a incercat sa readuca linistea in tabara noastra. Pe tot parcursul jocului, tehnicianul nascut la Iasi le-a cerut jucatorilor sai sa aiba mai mult tupeu si sa joace de la egal la egal cu un adversar modest, insa mult mai pragmatic si mai hotarat. Din pacate, indicatiile venite de pe banca n-au avut nici un efect in jocul Romaniei, Damian si compania fiind prinsi de multe ori pe picior gresit.



 

Parteneri