Foto

Campionatul Universitar - Se incinge lupta sub panou!

Deschiderea oficiala a etapei zonale a Campionatului National Universitar de Baschet 3x3 a avut loc astazi  la Arena  de Baschet din Bulevardul Basarabia nr.39, urmand ca de maine competitia destinata studentilor se debuteze in forta. In prezenta unor personalitati marcante din lumea sportului romanesc si ale vietii publice, printre care  Doina Melinte - presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST),  Sorin Moldovan – vicepresedinte ANST, Calin Ile si Adrian Socaciu - fondatori al Asociatiei „Student Sport”,  Claudia Georgescu – director al Federatiei Sportului Scolar si Universitar, Carmen Tocala – presedintele  Federatiei Romane de Baschet,  fostii internationali Ion Vladoiu si Miodrag Belodedici – reprezentanti ai Federatiei Romane de Fotbal, Dan Berceanu – secretar general FR Baschet si Florin Diaconescu – director Primaria Generala a Capitalei, organizatorii au prezentat echipele care se vor duela mai departe pentru un loc la turneul final din luna mai.

La unison, personalitatile prezente au subliniat importanta si impactul Campionatului National Universitar,  organizat la cele mai populare discipline sportive (baschet si fotbal),  care de altfel aduna cei mai multi practicanti din Romania.  Totodata au pus accentul pe faptul ca sportul inseamna miscare, iar imbinarea dintre tineri si sport reprezinta solutia pentru o societate sanatoasa.

Evenimentul a atras ca un magnet sute de studenti in cocheta arena bucuresteana, show-ul de prezentare fiind presarat cu numeroase momente artistice. Printre surprizele pregatite de organizatori s-au numarat minirecitaluri semnate de Larisa Borza, Dalma, dar si un moment extrem de gustat de asistenta oferit de  formatia de gimnastica a Universitatii Ecologice. Evident nu putea lipsi din “Casa Baschetului”  si un joc  demonstrativ mixt de  3x3, printre jucatori numarandu-se divizionari A de la Dinamo Bucuresti si CSM Sportul Studentesc Bucuresti.

Pentru cateva minute Taisia Lungu, Iosif Parlog, Ana Maria Cuatu, Bogdan Cezar Sandu, precum si americanul Jerel Blocker i-au incantat pe tinerii practicanti deschizandu-le apetitul pentru meciurile ce vor urma.

Carmen Tocala: “Sper ca prin acest pas important pe care il facem alaturi de partenerii nostri sa ajutam societatea sa evolueze. M-as bucura tare mult daca angajatorii vor tine cont cand vor citi un CV ca respectivul candidat a practicat baschetul in timpul facultatii.”

Foto: Catalin Georgescu

Parteneri