Foto

Carmen Tocala a fost realeasa ca membru in Board-ul FIBA EUROPE

Incepand de joi si pana duminica, Hotelul Marriott din Munchen este gazda reprezentantilor la varf ai tuturor federatiilor nationale de baschet din Europa, intreaga elita a baschetului continental adunandu-se in Germania pentru a alege noua conducere a FIBA-Europe. Dupa ce joi seara a avut loc ultima sedinta a Bordului ales in 2010 iar vineri s-a derulat Adunarea Generala a forului european pentru descarcarea de gestiune si rapoartele comisiilor, in aceasta dupa-amiaza a avut loc mult asteptata Adunare Generala de alegeri a FIBA-Europe, pe listele de candidati pentru Board-ul forului european fiind prezent si numele presedintelui de onoare al FR Baschet, Carmen Tocala.
Dupa mai multe ore de discutii, timp in care in sala au fost prezenti doar reprezentantii cu drept de vot ai federatiilor nationale din intreaga Europa, au fost oficializate rezultatele alegerilor, noul presedinte FIBA-Europe fiind ales Turgay Demirel, presedintele forului din Turcia. Demirel l-a invins destul de clar pe contracandidatul din Macedonia, Daniel Dimevsky, noul presedinte al FIBA-Europe primind 40 de voturi de la cei 51 de reprezentanti ai federatiilor nationale din Europa. Totodata, in functia de trezorier al forului european a fost ales austriacul Karl Thaller, dupa ce olandezul Jan Berteling, fost trezorier, s-a retras din cursa.
Rezultatele alegerilor au produs bucurie si in micuta delegatie romana prezenta la Munchen, presedintele onorific al FRB, Carmen Tocala, fiind realeasa ca membru in noul Board FIBA Europe. Alaturi de presedintele de onoare al FRB, Carmen Tocala au fost prezenti la Munchen presedintele FRB, Horia Paun, secretarul general Dan Berceanu si directorul de evenimente Adrian Voinescu.
Conform datelor oficiale, iata noua componenta a Board-ului forului european, cu precizarea ca la urmatoarea sedinta din data de 13 iunie vor fi definitivate componentele comisiilor FIBA-Europe:
Turgay Demirel (Turcia) - presedinte
Karl Thaller (Austria) - trezorier
Cyriel Coomans (Belgia)
Mirsad Donlagic (Bosnia&Hertegovina)
Georgi Glushkov (Bulgaria)
Zeljko Draksic (Croatia)
Jiri Zidek (Cehia)
Antti Zitting (Finlanda)
Jean-Pierre Siutat (Franta)
Ingo Weiss (Germania)
Asterios Zois (Grecia)
Ivan Bodrogvary (Ungaria)
Hannes Jonsson (Islanda)
Dino Meneghin (Italia)
Edgars Sneps (Letonia)
Mindaugas Spokas (Lituania)
Tor Christian Bakken (Norvegia)
Grzegorz Bachanski (Polonia)
Carmen Tocala (Romania)
Yulia Anikeeva (Rusia)
Dejan Bodiroga (Serbia)
Jose Luis Saez (Spania)
Lena Wallin-Kantzy (Suedia)
Harun Erdenay (Turcia)
Oleksandr Volkov (Ucraina)
Noul Board al FIBA Europe are mandat pentru urmatorii patru ani, urmatoarele alegeri urmand sa se desfasoare in 2018.

FOTO - Board-ul FIBA Europe dupa ultima sedinta de joi seara, dinaintea alegerilor. (copyright FIBA-Europe)

Parteneri