Foto

Carmen Tocala si Horia Paun fac parte din comisiile permanente FIBA-Europe!

Pentru prima oara in istorie, Federatia Romana de Baschet va avea doi reprezentanti in cadrul comisiilor permanente ale FIBA-Europe, dupa cum a decis, vineri dupa-amiaza, la Munchen, Board-ul forului european. Conform anuntului oficial, presedintele de onoare al FR Baschet, Carmen Tocala, va ocupa in urmatorii patru ani functia de presedinte al Comisiei Feminine din cadrul FIBA-Europe, iar presedintele FR Baschet, Horia Paun, va face parte ca membru din Comisia de Competitii a forului continental.
 
Secretarul general al FIBA-Europe, Kamil Novak, a trimis in cursul acestei zile pe adresa FR Baschet o scrisoare oficiala prin care informeaza ca presedintele de onoare Carmen Tocala si presedintele Horia Paun au fost nominalizati de catre Board-ul FIBA-Europe pentru a face parte din comisiile permanente ale forului european pentru perioada 2014-2018. Conform deciziilor din cadrul sedintei Board-ului FIBA-Europe, care a avut loc, vineri dupa-amiaza, la Munchen, Carmen Tocala va ocupa functia de presedinte al Comisiei Feminine din cadrul forului european de specialitate, dupa ce in ultimii opt ani, a fost membru in respectiva comisie condusa pana in acest an de Ivan Bodrogvary. Totodata, conform aceleiasi nominalizari oficiale, Horia Paun face parte din Comisia de Competitii a forului continental, in calitate de membru, alaturi de nume marcante ale baschetului continental: Dejan Bodiroga (presedinte), Emir Turam si Jose Montero. Aceste nominalizari demonstreaza inca o data faptul ca actuala conducere a FR Baschet este apreciata la nivel european pentru actiunile sale de promovare si dezvoltare ale baschetului atat in plan intern, cat si international, colaborand foarte bine si la derularea proiectelor si programelor FIBA-Europe.
Astfel, baschetul romanesc realizeaza doua premiere istorice, prima fiind aceea ca va avea un reprezentant care va conduce din calitate de presedinte o comisie a FIBA-Europe, iar a doua fiind aceea ca va avea doi reprezentanti in cadrul comisiilor permanente ale forului european de specialitate.
 
“Aceste nominalizari reprezinta o mare onoare pentru baschetul romanesc, care va avea, astfel, in premiera, doi reprezentanti in comisiile permanente FIBA-Europe, dar si un presedinte de comisie! Reprezinta, insa, si o mare obligatie pentru noi, in perspectiva viitoarelor proiecte pe care le vom derula cu noua conducere a forului european si cu presedintele Turgay Demirel”, a declarat presedintele FR Baschet, Horia Paun.
 
Dar iata si presedintii comisiilor permanente FIBA-Europe, pentru mandatul 2014-2018, conform deciziei Board-ului:
 
Comisia de Apel – Mirsad Donlagic (Bosnia&Hertegovina)
Comisia Tarilor Mici – Hannes Jonsson (Islanda)
Comisia de Competitii – Dejan Bodiroga (Serbia)
Comisia Tehnica – Grzegorz Bachanski (Polonia)
Comisia Financiara - Karl Thaller (Austria)
Comisia Feminina – Carmen Tocala (Romania)
Comisia Legala – Cyriel Coomans (Belgia)
Comisia de Tineret – Asterios Zois (Grecia)
 
In cadrul sedintei de vineri dupa-amiaza, consiliul de conducere al forului european a mai stabilit si numele celor prim-vicepresedinti FIBA-Europe: Cyriel Commans (Belgia), Dino Meneghin (Italia) si Oleksandr Volkov (Ucraina).
 
Totodata, va prezentam si componenta Comisiei de Competitii, din care face parte si presedintele FR Baschet:
 
Dejan Bodiroga (Serbia) – presedinte
Emir Turam (Turcia) – vicepresedinte
Jose Montero (Spania) – membru
Keio Kuhi (Estonia) – membru
Henrik Dettmann (Finlanda) – membru
Frederic Forte (Franta) - membru
Wolfgang Brenscheidt (Germania) – membru
Maurizio Bertea (Italia) – membru
Tomas Rimkus (Lituania) – membru
Horia Paun (Romania) – membru
Matej Avanzo (Slovenia) – membru

Parteneri