Foto

Cehia a jucat cu portile inchise primul amical din campania de pregatire a Eurobasket Women 2015!

Clasata pe locul sase in ierarhia mondiala, reprezentativa Cehiei va veni la Timisoara, unde va evolua in cadrul Grupei A, alaturi de nationalele Romaniei, Frantei, Ucrainei si Muntenegru, cu un palmares solid: campioana europeana in 2005, medaliata cu argint la Campionatul Mondial din 2010 si un loc 7 la Jocurile Olimpice de la Londra. La ultima editie Eurobasket Women 2013, echipa antrenata de Lubor Blazek a terminat pe pozitia a sasea, cu 4 victorii si 5 infrangeri, iar anul trecut, la Mondiale, s-a situat pe locul noua.

Pentru campania de pregatire a Eurobasket Women 2015, antrenorul principal Lubor Blazek a convocat 18 sportive in cantonamentul din Karlovy Vary, in frunte cu veterana Veronika Bortelova, care va implini 37 de ani exact in ziua in care Cehia va evolua in primul meci al competitiei, impotriva selectionatei Muntenegru. Conducatorul de joc al echipei Nymburk revine la un turneu final european dupa doi ani si va aduce echipei un plus de experienta important, in conditiile in care din lotul Cehiei lipsesc Eva Viteckova, retrasa din activitate, si Petra Kulichova, accidentata pentru o perioada mai lunga. Pe de alta parte, turneul final va fi o oportunitate pentru marea speranta Kamila Stepanova, aflata la primul examen major din cariera. Stepanova, 1,93 m, a terminat sezonul la Basket Landes, in Franta, si a semnat recent pentru Toulouse. Foarte importante in angrenajul echipei sunt si cele 4 jucatoare de la USK Praga, castigatoarea Euroligii, Katerina Elhotova, Jana Vesela, Ilona Burgrova si Alena Hanosova, ultima fiind si MVP-ul finalei campionatului Cehiei, in care USK Praga a trecut de Hradec Kralove, cu scorul general de 3-0.
Dar iata si componenta lotului largit al Cehiei pentru Eurobasket Women 2015:
Katerina Bartonova (Piestanske Cajky, Slovacia)
Tereza Peckova(Valosun KP Brno)
Beata Adamcova(Valosun KP Brno)
Katerina Sedlakova (Valosun KP Brno)
Romana Hejdova (UF Angers, Franta)
Jana Vesela(USK Praga)
Alena Hanusova(USK Praga)
Ilona Burgrova(USK Praga)
Tereza Vyoralova(USK Praga)
Katerina Elhotova (USK Praga)
Barbora Kasparkova(BK IMOS Brno)
Michaela Stejskalova(BK IMOS Brno)
Katerina Hindrakova (BK IMOS Brno)
Klara Pochobradska (Hradec Kralove)
Veronika Bortelova (Nymburk)
Petra Zaplatova (VS Praga)
Katerina Novakova (VS Praga)
Kamila Stepanova (Toulouse, Franta)
 
Dupa cateva zile de pregatire, Cehia a inceput in data de 19 mai seria meciurilor de verificare, primul amical disputandu-se cu portile inchise impotriva echipei secunde a Cehiei, scor final 58-57. Conform programului oficial anuntat de forul de specialitate din Cehia, urmeaza partidele de pregatire cu nationala Slovaciei (in 28 si 30 mai), cu nationala Letoniei (in 29 mai) si cu reprezentativa Turciei (in 31 mai), toate urmand sa fie gazduite de KV Arena din Karlovy Vary.

Parteneri